Hoofdinhoud

Nieuws

NVSV Nieuwsbrief nummer 1 - maart 2015

Van de voorzitter:

Het wintersportseizoen zit er helaas alweer op. We kunnen terugkijken op een mooi seizoen met relatief weinig blessures. Degene die geblesseerd zijn geraakt, wens ik veel sterkte toe met het verdere herstel.

In januari was het nog even spannend of er wel genoeg sneeuw zou liggen voor Sankt Ullrich. Gelukkig heeft Frau Holle haar werk gedaan. Er lag net voldoende sneeuw om goed te kunnen langlaufen en ze hebben weer de nodige kilometers gemaakt op de latten. Ook waren er twee weken Bramberg am Wildkogel in januari gepland. In de eerste week was het heel erg mooi weer en konden de wintersporters s genieten van veel zon.

In de tweede week was de zon vaak ver te zoeken en viel er veel sneeuw! Er was zoveel sneeuw gevallen dat het hele dorp echt wit was. Zoveel sneeuw heb ik daar nog nooit gezien! Helaas waren de liften twee dagen dicht, maar dat mocht de pret verder niet drukken. Er zijn diverse sneeuwbalgevechten geweest, tot grote hilariteit. Eind januari was the Passo Pordoi-reis. De deelnemers aan deze reis sliepen in een hotel op 2350 meter hoogte in de Dolomieten. Ook daar was er voldoende sneeuw en waren de weergoden de groep gunstig gezind door veel zonneschijn, met een paar dagen sneeuwval.

In februari waren er geen reizen van onze vereniging in verband met het hoogseizoen en de topdrukte daardoor. Op 7 maart ging de eerstvolgende reis weer en dit keer was les Deux Alpes in Frankrijk de bestemming. De hele week was het fantastisch weer en er lag meer dan voldoende sneeuw om goed te kunnen skiën. Op 8 maart begon de gezinnenreis, weer in Bramberg am Wildkogel. Ook daar was het fantastisch weer. Op woensdag viel er zelfs nog een laagje verse sneeuw, waardoor er op de laatste dagen uitstekend geskied kon worden. De laatste reis van de NVSV ging naar Kamden in Noorwegen. Daar hebben vijf blinden en slechtzienden en vijf begeleiders weer genoten van de diverse mogelijkheden die dit land biedt. Er is zelfs nog een nacht langlauftocht gemaakt. De reisverslagen vind je op onze website.

Al met al kunnen we terugkijken op een mooi seizoen met een record aantal deelnemers, medereizigers, begeleiders en leraren (ruim 200 personen)!

De komende maanden zit de NVSV niet stil, zie voor een actueel overzicht de agenda.

Van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 april 2015 staan wij met een stand op de ZieZo-beurs in Houten. Deelneemster en schrijfster Annemiek van Munster is daar ook aanwezig om haar ervaringen te delen met de bezoekers.

Op zaterdag 30 mei wordt onze NVSV-kennismakingsdag gehouden bij SnowWorld in Zoetermeer. Hier zijn visueel beperkten zonder enige wintersportervaring van harte welkom om kennis te maken met wintersporten. Voor de alle leden van de NVSV is dit de gelegenheid om nog weer eens een uur te skiën of snowboarden in de echte sneeuw en deze activiteit mogelijk te incorporeren in een reünie van een NVSV-reis.

Op zondag 31 mei organiseert de Nederlandse Ski Vereniging een landelijke WintersportFUNdag bij SnowWorld Zoetermeer. Voor (ver)gevorderde NVSV'ers de gelegenheid om zich 's middags te profileren als potentieel goede skiër of snowboarder met ambitie.

Uiteraard zal de reizencommissie zich weer gaan buigen over het programma voor het komende winterseizoen.

Ik kan bijna niet wachten tot het weer zover is.

Hartelijke groeten,

Susan Peters


Verslag van de begeleiderscommissie:

Ook dit winterseizoen zijn er nieuwe begeleiders en leraren meegeweest met de NVSV reizen. Van de ruim 70 begeleiders en leraren, waren er 23 nieuwelingen mee. Velen van hen hebben hun stageweek goed volbracht en voor hen zal het diploma "wintersportbegeleider aangepast" bij de NSkiV worden aangevraagd. Nieuw was dat tijdens de Bramberg-reizen in januari de nieuwelingen gekoppeld werden aan een ervaren begeleider of leraar om zo sneller ingeburgerd te raken in het begeleiden of lesgeven. We kregen van alle kanten leuke reacties hierover, dus we willen het volgend jaar weer doen bij alle reizen.

De actie "Gebruik je kop, helm op" is een succes. Op een enkeling na droegen alle alpine/snowboard deelnemers, begeleiders en leraren een skihelm op de pistes (en zelfs een enkele langlaufer had een skihelm op). Zij zorgen ervoor dat veiligheid voorop staat. Wij hopen volgend jaar te kunnen melden dat alle NVSV-reizigers een helm dragen op de piste!

Dit jaar bleek het toch weer lastig te zijn om voldoende ervaren begeleiders te vinden voor onze reizen. Om ons bestand op peil te houden, zal in september een testdag georganiseerd worden voor alpine in SnowWorld Zoetermeer. De testdag voor langlaufers zal georganiseerd worden bij de Langlaufvereniging in Gouda. Nieuwe aanmeldingen zijn van harte welkom, dus houd de website en nieuwsbrief in de gaten voor de data!

Na de positieve reacties van vorig jaar, zijn wij inmiddels gestart met het organiseren van de begeleidersdagen in het najaar. In de volgende nieuwsbrief hier meer over.

Voor onze testdagen zijn we op zoek naar oude skibrillen. Deze gaan we afplakken om de nieuwe begeleiders te laten ervaren wat het is om te skiën met heel weinig of geen zicht. Dus heb je een bril over, neem dan contact op met de begeleiderscommissie.


Publiciteit en Sponsoring:

Deze nieuwsbrief is een manier om jullie op de hoogte te houden van NVSV activiteiten. Daarnaast wordt Facebook ook veel gebruikt om foto's en ervaringen te delen.

Onze lijst sponsoren groeit ieder jaar en we zijn ook erg blij met de bedrijven die ons ieder jaar weer sponsoren. Uiteraard kunnen jullie ook zelf financieel bijdragen: heb je een speciale (verjaar)dag, jubileum, afscheidsfeest, buurtfeest of doe je mee aan een sponsorevenement, dan kun je vragen of je gasten geld willen geven voor de NVSV. Afgelopen jaar hebben we op die manier meerdere malen een leuk bedrag kunnen ontvangen en met dat geld kunnen wij onze activiteiten blijven uitvoeren, zodat onze deelnemers kunnen blijven genieten van wintersporten!