Hoofdinhoud

Nieuws

Nieuwsbrief 1 – april 2017


Inhoudsopgave


 

Van de voorzitter

Beste NVSV'er,

Helaas: het wintersportseizoen zit er al weer op voor de NVSV. De afgelopen maanden zijn de diverse reisgroepen naar de sneeuw geweest om te genieten van de wintersport.

Half januari vertrok de eerste Bramberggroep met de nachttrein. Frau Holle had op de valreep haar best gedaan en de skiërs en snowboarders werden getrakteerd op een vers pak sneeuw en flinke kou. In de loop van de week werd het weer steeds beter en waren de omstandigheden ideaal. De tweede groep was zeer divers: skiërs, langlaufers, wandelaars en een zit-skister. Deze groep had echt 'traumwetter': alleen maar zonneschijn en goede sneeuw op de pistes. Dat gold ook voor de groep die naar Finkenberg was afgereisd. Finkenberg was een nieuwe bestemming voor de vereniging. Het dorp ligt in het Zillertal en van daaruit kon je naar verschillende skigebieden toe, zoals naar een gletsjer. Het hotel was heel goed en wordt aanbevolen door de meeste deelnemers.

Vorig jaar was Ramsau een nieuwe langlaufbestemming. Omdat die reis de deelnemers zo goed bevallen was, werd besloten dit jaar ook weer een reis naar Ramsau in de reizengids op te nemen. De groep langlaufers heeft nu ook weer genoten van de goede omstandigheden, het weer en het hotel.

Half februari waren we weer te gast in Arabba in de Italiaanse Dolomieten. In de Dolomieten viel dit jaar minder sneeuw. Het was er wel koud genoeg om een goede onderlaag neer te leggen en voor onze aankomst heeft het gesneeuwd. Hierdoor konden de skiërs goed profiteren van de mogelijkheden die dit prachtige skigebied ons te bieden heeft. Vrijwel de hele week heeft de zon geschenen en werd het er lente-achtig warm.

Een paar weken later (begin maart) was het heel anders in La Plagne: bij aankomst van de groep skiërs scheen de zon nog wel, maar daarna heeft het 3 dagen vrijwel onafgebroken gesneeuwd. Er is toen meer dan 1 meter sneeuw gevallen.

Afgelopen weekend zijn de deelnemers van de laatste 2 reizen teruggekeerd: de langlaufreis naar Rauhala in Finland en de gezinnenreis naar Bramberg am Wildkogel (dit is een videoverslag van die reis: https://www.youtube.com/watch?v=Dr2BEoxSQ4A&feature=youtu.be).
De langlaufers hebben weer kunnen genieten van de prachtige natuur en goede langlaufmogelijkheden. Bij de gezinnenreis hadden de families veel zon, maar kon er ook nog goed geskied en gesnowboard worden. Daarbij hebben weer veel kinderen en een aantal leraren hun best gedaan voor de jaarlijkse bonte-avond, een leuke traditie die echt bij de gezinnenreis hoort. \

De gezinnenreis werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van € 2.000,- van Fonds Gehandicaptensport.

logo FG full color 2 kopie

IMG 20170323 152959

De NVSV was weer aanwezig op de ZieZo-beurs. Er zijn veel bezoekers bij onze stand komen kijken en iedere keer was men weer verbaasd over de mogelijkheden van wintersporten met een visuele beperking. Veel bezoekers hebben een folder en de uitnodiging voor de kennismakingsdag meegenomen.

De kennismakingsdag wordt dit jaar op zaterdag 27 mei gehouden bij Snowworld Zoetermeer. Zet deze datum dus maar in je agenda.

De NVSV bestaat 40 jaar en dat gaan we vieren op zaterdag 30 september. We bij druk bezig met het samenstellen van een leuk programma voor die dag met voor elk wat wils. Je kan kiezen voor een actief onderdeel er is voldoende gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten en voor wie wil sluiten we de dag af met een diner. Details en uitnodigingen volgen nog, maar noteer zaterdag 30 september alvast in je agenda. 

Rest mij jullie nog een prachtige lente toe te wensen!

Hartelijke groet,

Susan Peters
Voorzitter


 

Begeleiderscommissie

De nieuwe begeleiders die vorig jaar getest zijn en dit seizoen al met een wintersportreis zijn mee geweest zijn met enthousiaste verhalen teruggekomen en we hopen dat deze begeleiders zich ook de komende jaren in blijven zetten voor onze vereniging. Als "kado" aan onze begeleiders en leraren was er op 8 april een begeleiders- en lerarendag in Snowworld Zoetermeer, met dit jaar als onderwerp een slalom- en langlaufclinic. Deze dag is in de eerste plaats bedoeld om andere begeleiders en leraren van onze vereniging te ontmoeten die je verder gedurende het jaar misschien nooit of bijna nooit tegenkomt. Door een bijdrage van het sportstimuleringsfonds kunnen we dit jaar een slalom-clinic aanbieden.

Wedstrijdteam NVSV

 


 

Interview met begeleider Hans Luigjes

Onze begeleider Hans Luigjes is geinterviewd door de Barneveldse Krant: "Skiën is echt mijn hobby geworden", zegt Luigjes, die al 35 jaar op de lange latten staat. ,,Je bent lekker buiten in de natuur. Het is de vrijheid en de snelheid. Je moet een goede conditie hebben. Als je begint, ben je 's avonds doodmoe, maar als je eenmaal de techniek beheerst, dan valt dat wel mee."
Lees het hele interview hier: http://barneveldsekrant.nl/lokaal/blind-vertrouwen-de-piste-af-224774 


 

Filmpjes van en met deelneemsters

Deelneemster Marcia Herfs-van de Akker geeft in dit lied weer hoe fijn het is om te kunnen genieten van de wintersport dank zij de 1 op 1 begeleiding: https://www.youtube.com/watch?v=Jq9k69MO5YM&feature=youtu.be 

En deelneemster Martine Baadenhuijsen laat zien wat je kan bereiken op basis van onderling vertrouwen: https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=YMr-_5M9s0Y