Hoofdinhoud

Nieuws

NVSV Nieuwsbrief nummer 2 - juni 2015

Van de voorzitter:

We beginnen deze nieuwsbrief met triest nieuws: Winston Poldner (begeleider sinds 2007) is 18 juni overleden. 

Er is al weer drie maanden verstreken sinds de laatste nieuwsbrief van afgelopen maart. Binnen de NVSV wordt binnen de diverse commissies veel ondernomen voor het volgende wintersportseizoen. Deze lijkt nog ver weg te liggen, maar de voorbereidingen moeten al vroeg getroffen worden. zo is binnen de Commissie Begeleiding een werkgroep actief om de testdag te verbeteren, is de Reizencommissie aan de slag gegaan om een mooi reizenaanbod te verzorgen en is de Publiciteits- en Sponsorcommissie diverse organisaties aan het benaderen voor sponsorgelden. Met deze sponsorbijdragen kunnen de begeleiderskortingen gegeven worden. Kortom: de NVSV zit niet stil!

Zelf kun je ook aan een goede voorbereiding op de wintersportvakantie werken door al in Nederland aandacht aan je conditie en techniek te besteden.

De afgelopen periode hebben we onze druk bezochte kennismakingsdag gehad en hebben 4 visueel beperkte NVSV-ers deelgenomen aan een lescyclus voor gevorderde skiërs.

Rest ons jullie een fantastische zomer toe te wensen met veel zonneschijn!

Hartelijke groeten,
Het bestuur


 

Nieuws vanuit de Commissie Begeleiding:

De afgelopen winter zijn veel begeleiders en leraren mee geweest op een reis die nog niet het certificaat "Wintersportbegeleider Aangepast 1" behaald hadden. Dit omdat dit hun eerste reis was of omdat het er nog niet van gekomen was. Tijdens de reis heeft een ieder een portfolio ingevuld en tezamen met alle benodigde formulieren zullen deze naar de NSkiV worden verzonden. Voor maar liefst 18 begeleiders en 12 leraren zal het certificaat worden aangevraagd.

De commissie is drukdoende om weer een gezellige en vooral ook leerzame dag te organiseren voor de NVSV begeleiders op 10 oktober. Ook willen we voor de langlauf begeleiders eind oktober weer een dag organiseren. In de volgende nieuwsbrief hopen wij jullie hier meer over te kunnen vertellen.

Waar we wel al meer over kunnen vertellen, is de volgende testdag voor alpine en snowboard op zaterdag 5 september in Zoetermeer. De kandidaten die al op de lijst stonden, hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen om aan te geven of ze erbij kunnen zijn. Daarnaast is er uiteraard nog ruimte voor familie, vrienden, kennissen en bekenden van jullie als lezers, die ook interesse hebben om begeleider te worden. Laat hen zo spoedig mogelijk een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Dit jaar heeft een werkgroep de testdag voorbereid, bestaande uit Jolanda van Leeuwen (deelnemer), Raymond Weijenberg (leraar) en Eveline de Jongh (begeleider en commissielid). Het programma van de testdag is onder de loep genomen, opnieuw ingedeeld en documenten zijn verbeterd. Kortom, de testdag nieuwe stijl is geboren.

Voor de komende testdag hebben we ervoor gezorgd dat het testen van de technische vaardigheden is losgekoppeld van het begeleiden zelf. Dat gebeurt aan het begin van de dag al om negen uur. Daarna gaan we net als in voorgaande edities rond half elf starten met de presentatie en ervaringen uitwisselen. De dag heeft zoals altijd het hoogtepunt het begeleiden van deelnemers onder toeziend oog van ervaren begeleiders en leraren. Ter afsluiting is er een individueel gesprek en rond vijf uur kan met een drankje in de hand worden nagepraat over de nieuwe indrukken.

Om deze dag mogelijk te kunnen maken, willen we hierbij onze leden oproepen om mee te werken aan deze leuke dag. We zijn op zoek naar een representatieve doorsnede van onze vereniging. Van deelnemers ontvangen we graag aanmeldingen van beginners en gevorderden, slechtziend en blind, alpine en snowboarders. Qua begeleiders en leraren zijn we op zoek naar zowel alpine als snowboarders. Om alles goed vast te kunnen leggen tijdens het testen, kunnen we ook ondersteuning gebruiken van schrijvers.

Dus, als je zin en tijd hebt om erbij te zijn of nog een vraag, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

We zien uit naar jullie aanmeldingen.