Hoofdinhoud

Nieuws

NVSV Nieuwsbrief nummer 3 – oktober 2015

Van de voorzitter

Koning Winter heeft zich al aangekondigd in de alpen met een laagje verse sneeuw. Dat leverde veel mooie plaatjes op en zorgde ook voor de eerste wintersportkriebels bij velen. Bij ons gaan die kriebels eigenlijk helemaal niet weg. Sterker nog: juist wanneer de mussen van het dak vallen, is de Reizencommissie bezig met het uitzoeken en organiseren van de wintersportreizen voor het volgende seizoen. Inmiddels heeft iedereen zich kunnen inschrijven voor onze leuke reizen. De nieuwe deelnemers, begeleiders en gezinnen heet ik van harte welkom bij de NVSV!

De testdag is inmiddels ook achter de rug. Dit jaar deden we het iets anders dan voorgaande jaren. De kandidaten hadden zich al ingeschreven op een reis en deze 6 mensen zijn allen geslaagd. Hartelijk gefeliciteerd!

Ook op sponsorgebied hebben we leuk nieuws te vertellen. Vanuit verschillende fondsen en bedrijven hebben we al mooie bedragen ontvangen voor portofoons, kortingen voor begeleiders, etcetera. Nieuwsgierig geworden? Lees meer in deze nieuwsbrief.

Het laatste weekend van november organiseert de NVSV het jaarlijkse wintersportweekend bij Snowworld Landgraaf. Een prima voorbereiding op de wintersportvakantie. Ben je op zoek naar andere mogelijkheden om je beter voor te bereiden voor je vakantie in de sneeuw, kom dan naar onze lessen in Zoetermeer of Gouda. Kijk anders ook eens op: http://www.nvsv.nl/reizen/conditie-en-techniek 

Rest mij nog jullie veel leespelzier toe te wensen!

Verslag van PR & Sponsoring

De NVSV is eigenlijk het hele jaar door actief en we zijn ook altijd op zoek naar sponsoren, begeleiders, leraren en mogelijkheden om de bestaande relaties te verbeteren. Hier een kort verslag van waar we zoal mee bezig zijn geweest.

Bartiméus-Sonneheerdt heeft ons gesponsord voor de aanschaf van portofoons: http://nvsv.nl/nieuwsbrief-2015-3/nieuws-over-activiteiten-van-de-nvsv#bartimeus 

Menrad Nederland en ZEISS hebben tijdens hun Open Optiek Golf championchip geld gedoneerd aan de NVSV: http://nvsv.nl/nieuwsbrief-2015-3/nieuws-over-activiteiten-van-de-nvsv#zeiss-menrad 

Menrad

Karel Nouwen is al jaren actief als begeleider (zowel alpien als langlauf) en hij is daarnaast ook voor andere verenigingen actief als vrijwilliger. Kort geleden werd hij verrast met en Koninklijke onderscheiding: http://nvsv.nl/nieuwsbrief-2015-3/nieuws-over-activiteiten-van-de-nvsv#karel 

RIMG0086

Verslag van de bijscholingsdag van SnowSports Academy
De bijscholingsdag van SnowSports Academy bevatte deze keer een clinic gericht op het begeleiden van visueel beperkte skiërs, lees hier het verslag van onze voorzitter: "Op zaterdag 12 september jl. mocht de NVSV een clinic verzorgen voor de bijscholingsdag van de Snowsports academy bij Snowworld Zoetermeer. De Snowsports academy is een opleidingsinstituut voor ski- en snowboardleraren. Eveline de Jongh (begeleider) en Susan Peters (voorzitter) verzorgden in de zaal de presentatie, waarbij we vertelden hoe het skiën met visueel beperkten werkt en welke activiteiten de NVSV allemaal organiseert. Daarnaast kwamen veiligheid en onze eigen ervaaringen aan de orde. Frans Karremans en Ruud Dominicus hadden verschillende simulatiebrillen meegenomen, zodat de deelnemers van deze dag op de baan konden ervaren hoe het is om met een visuele beperking te skiën of te snowboarden. De aanwezigen waren erg onder de indruk en sommigen hadden zelfs het gevoel in een achtbaan te zitten met de bril op. Ook hebben ze elkaar begeleid en gebruik gemaakt van onze hulpmiddelen. De reacties waren heel positief."

Bijscholingsdag Snowsportsacademy 2015 01  

Bijscholingsdag Snowsportsacademy 2015 02  Bijscholingsdag Snowsportsacademy 2015 09

En ook SnowSport Academy was tevreden over deze dag: "Afgelopen zaterdag heeft de Bijscholingsdag plaatsgevonden en jullie hebben hierin een grote bijdrage geleverd. Ontzettend bedankt voor de leuke en leerzame clinic. Het was interessant om te horen hoe jullie als vereniging iedereen met een visuele beperking een wintersportvakantie kunnen aanbieden. We kregen verder veel positieve reacties over de clinic op de baan, gegeven door Frans en Ruud. Hopelijk krijgen jullie nog een aantal aanmeldingen van de leraren die zich voor de NVSV willen inzetten. Tijdens de dag zijn er foto's gemaakt waar een selectie van op Facebook staat. Alle foto's zijn terug te vinden op onze site, klik hier om ze direct te zien.

Verslag van de bijscholingsdag van de Nederlandse Ski Vereniging
Op zondag 13 september mochten Annemiek van Munster (deelnemer) en Susan Peters (voorzitter) met hun begeleiders Rolf van Dok en Manfred Makkink meedraaien op de bijscholingsdag van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV). Het doel van deze dag was om aan de ski- en snowboardleraren te laten zien dat mensen met een beperking veel meer kunnen dan men denkt. Het skiën met een beperking hoeft geen beperking te zijn en kan tot op Olympisch niveau worden beoefend. In de ochtend trainden Annemiek (op snowboard) en Susan (op ski's) mee met de leraren. Hoewel het tempo soms best hoog lag, was het zeker leerzaam en interessant om te zien hoe de leraren getraind worden. Ook zij moeten regelmatig aan hun (basis)vaardigheden werken om zelf goed les te kunnen geven aan hun klanten. 's Middags was er een circuit opgezet, waarbij diverse handicaps nagebootst werden. Zo konden de leraren onder andere blind of slechtziend skiën en snowboarden, als éénbener of in de zitski. Ook op deze dag hebben velen hun bewondering voor ons uitgesproken en zijn de leraren erg enthousiast over de NVSV geworden.

Ook de Nederlandse Ski Vereniging zelf heeft uiteraard aandacht besteed aan deze dag (met een citaat van Susan Peters): https://www.wintersport.nl/blog/2015/09/28/succesvolle-kick-off-bijscholingen/ 

Verslag van de Reizencommissie

De inschrijftermijn voor de reizen in 2016 sloot zondag 27 september. Er zijn weer meer inschrijvingen dan voorgaande jaren.
Of reizen definitief doorgaan op basis van alle inschrijvingen kunnen we pas begin oktober vaststellen, waarbij gekeken wordt naar het beschikbare aantal kamers, voldoende begeleiders/leraren en vervoersopties.

Bij deze een oproep aan begeleiders: mocht je nog geen keuze hebben gemaakt, maar wel meewillen als begeleider, neem dan contact op met de reizencommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of met de begeleiderscommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zij weten waar nog begeleiding nodig is.

Verslag van de Begeleiderscommissie

Na even op adem gekomen te zijn in de zomermaanden, is de begeleiderscommissie weer drukdoende om allerlei projecten op te starten. Eind augustus is weer een start gemaakt met de trainingen 'gevorderd skiën aangepast' in Snowworld Zoetermeer. Een gezamenlijk project van de NVSV, VGW, Ski Uniek en NSkiV. Vijf NVSV deelnemers hebben zich hiervoor opgegeven waarvan twee jeugdleden. De trainingen staan onder leiding van Yvonne Cassée en Frans Karremans. Eind oktober start er een nieuw blok van 4 trainingsdagen in Snowworld Landgraaf. Deze trainingen worden verzorgd door Yvonne Cassée en Denis Hoskens. Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar Helen van der Sluijs, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

5 september hebben wij weer een testdag georganiseerd in SnowWorld Zoetermeer. Een verslag met foto's volgt binnenkort.

Ook dit najaar organiseren we ski- en snowboardlessen, danwel begeleid skiën/snowboarden bij Snowworld in Zoetermeer. Alle details zijn hier te vinden: http://nvsv.nl/nieuwsbrief-2015-3/nieuws-over-activiteiten-van-de-nvsv#lessen 

10 oktober is de begeleidersdag in het Skicentrum Hoofddorp. Een dag speciaal voor begeleiders om met elkaar kennis te maken, ervaringen uit te wisselen of gewoon voor de gezelligheid als voorbereiding op het nieuwe winterseizoen. Heb je je nog niet opgegeven? Meld je dan snel aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Op 1 november wordt de lerarendag georganiseerd bij Alpine Sports in Den Hoorn. De diverse indoorbanen zullen zorg dragen voor veel vertier. De uitnodiging wordt binnenkort verzonden naar alle NVSV-leraren.

Dit jaar houden wij ons wintersportweekend bij Snowworld Landgraaf in het weekend van 28/29 november 2015. Tijdens dit weekend vol ski- en snowboardpret,kun je aan je techniek werken of gewoon alvast lekker in de stemming komen voor de reis naar de Alpen. Nadere informatie volgt binnenkort, maar zet deze datum alvast in je agenda.

Er is weer een serie van langlauflessen aangeboden aan onze deelnemers. De lessen zullen worden gegeven op de baan bij Langlaufvereniging Gouda. Alle details zijn hier te vinden: http://nvsv.nl/nieuwsbrief-2015-3/nieuws-over-activiteiten-van-de-nvsv#langlauflessen 

En tot slot wijzen we jullie nog op de mogelijkheid zelf lessen te boeken bij een (rolski)baan bij je in de buurt. We hebben goede contacten met de rolskibanen in Hoofddorp, Amersfoort en Ridderkerk, waar enthousiaste (NVSV)-leraren les geven: http://nvsv.nl/nieuwsbrief-2015-3/nieuws-over-activiteiten-van-de-nvsv#rolskibanen