Hoofdinhoud

Nieuws

Nieuwsbrief 3 – september 2016


Inhoudsopgave


 

Van de voorzitter

Beste NVSV'er,

Op het moment dat ik dit schrijf vallen de mussen van het dak, bij een temperatuur van zo'n 30 graden celcius. Best gek om mij dan te realiseren dat het over 3 maanden al winter moet zijn en dat dan de eerste sneeuw reeds gevallen moet zijn in de bergen.

Gelukkig is niet iedereen zo met de warmte bezig en wordt er volop op de reizen voor het seizoen 2016/2017 ingeschreven. Leuk om te zien is dat er ook meerdere inschrijvingen zijn voor onze nieuwe bestemming Finkenberg. Heb jij je nog niet ingeschreven, doe dat dan snel. De inschrijftermijn loopt tot 2 oktober.

De trainingen "gevorderd skiën" zijn ook weer begonnen met een aantal enthousiaste deelnemers, begeleiders en leraren.

De NVSV heeft een mooie sponsorbijdrage ontvangen van Solutions Radio/Webbox. Lees hieronder waarom dit bedrijf ons graag wilde sponsoren. Overigens heeft de Publiciteits- en Sponsorcommissie nog steeds iemand nodig, die op zoek wil gaan naar nieuwe sponsoren. Het werven van sponsoren blijft een must om de begeleiderskortingen te kunnen blijven verstrekken. Meld je dus aan bij Susan Peters (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of Roel van der Vegte (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Binnenkort ontvang je een e-mail over de lessen die door de NVSV georganiseerd worden. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om deze lessen bij te wonen, kijk dan eens naar de aanbiedingen van andere NVSV-ers. Daarbij kun je lessen krijgen op een rollerbaan, borstelbaan of in een sneeuwhal.

Noteer in ieder geval 5 november in je agenda voor een leuke NVSV-dag, met skiën, snowboarden en/of langlaufen!

Rest mij nog jullie een mooie en sportieve herfst toe te wensen!

Hartelijke groeten,

Susan Peters
Voorzitter


 

In het voorwoord is Solutions Radio/Webbox genoemd, hieronder het verhaal van Elfrieda Meijers, waarin zij beschrijft waarom zij zo blij is met de Webbox

De Webbox "kleurt" mijn leven. U denkt misschien wat heeft de Webbox met skiën te maken, nou daar komt u al lezend vanzelf achter!

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Elfrieda Meijers uit Dordrecht. Als actief lid van de NVSV heb ik al een aantal keer met veel plezier deelgenomen aan door de NVSV georganiseerde skivakanties. Ik wil jullie ook graag deelgenoot maken van een andere reis die ik heb gemaakt voordat ik kennis maakte met een hulpmiddel dat werkelijk weer kleur in mijn leven heeft gebracht. Ik heb het over de Webbox. Toen ik in 2010 rechts blind werd en zeer slechtziend aan mijn linkeroog leek het alsof mijn wereld instortte, maar gelukkig was dat NIET het einde. Na een volledige afkeuring dacht ik: "ik kom terug en zal mij niet achter de geraniums verstoppen". Na een goed afgeronde revalidatieperiode bij VISIO Het Loo Erf in Apeldoorn heb ik de draad weer kunnen oppakken. Mijn vorige werkzaamheden (onderwijzeres op een basisschool) kon ik niet meer uitvoeren, maar via een achterdeurtje kan ik toch weer mijn kennis overdragen. Ik geef nu namelijk voorlichting op basisscholen over visuele beperkingen.

WB2 dame TV spraakballon2

Ik kwam op het spoor van de Webbox, omdat een oud revalidant van Het Loo Erf vol enthousiasme vertelde over de Webbox. Ik wilde mij er zelf van overtuigen waarom hij daar zo enthousiast over was en of het echt waar was wat hij er over vertelde (dat is ook de reden waarom ik dit bericht aan jullie schrijf!). Hij had geen woord te veel gezegd, ik werd ook enthousiast. Ik heb de Webbox meteen aangeschaft en beleef er vele plezierige uren aan. Het apparaat is niet groter dan een babyschoenendoos en zit vol verrassingen. Omdat gewoon lezen zonder hulpmiddel voor mij niet meer mogelijk is, laat ik mij nu voorlezen. Ik kan het net zo gek maken als ik zelf wil. Er is één voorwaarde, je hebt een internetaansluiting nodig, maar géén pc. Het is een multifunctioneel apparaat, dat op afroep actuele informatie geeft en ontspanning biedt. Met één simpele druk op de OK knop haal ik de gesproken wereld in huis. Dit "kleurt" mijn leven, want ik kan niet alleen een luisterboek beluisteren, maar tevens is de Webbox een radio en hoor ik het laatste nieuws en wordt de plaatselijke krant voorgelezen. Maar ook de debatten in de Tweede Kamer kan ik live volgen wanneer ik dat wil. De gesproken tv-ondertiteling is een van mijn favoriete mogelijkheden van de Webbox. Aangezien ik het Russisch niet machtig ben, luister ik bij het nieuws met gemak wat president Poetin te vertellen heeft. En wat dacht je van de ouderwetse hoorspelen? Ook die zijn te beluisteren op de Webbox. Wat interessant om te weten is dat als je met vakantie gaat, je ook je favoriete radio, krant, luisterboek bij je hebt (als er een internetaansluiting is).

Als visueel beperkte zou ik iedereen dit apparaat willen aanbevelen, en wat heel belangrijk is, de Webbox wordt door de zorgverzekeraar vergoed. Blijf niet langer in een "kleurloze" wereld leven, maar zorg dat je over dit apparaat kunt beschikken. Eén telefoontje met de leverancier Solutions Radio (015-262 59 55) is voldoende om de aanvraag bij jouw zorgverzekeraar te starten. Je zult daar geen spijt van hebben!

WB2

Zie voor meer informatie: www.webbox.nl  Je mag mij gerust bellen als je meer wilt weten, mijn nummer is 078-6181784, mailen kan natuurlijk ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  , dan leg ik nog even uit wat de Webbox met skiën te maken heeft!

Hartelijke groeten, Elfrieda Meijers. 21 september 2016.


 

Een NVSV deelnemer in beeld tijdens het International Freeski Film Festival Amsterdam op vrijdag 7 oktober

iF3 amsterdam logo blue kopiëren

Marnix Kluiters is een visueel beperkte skiër en hij heeft onder begeleiding van de Nederlandse berggids Jelle Staleman de 4.164 meter hoge Breithorn boven Zermatt beklommen. De film die daarvan is gemaakt wordt vertoond op het Internation Freeski Film Festival in Amsterdam op vrijdag 7 oktober. De NVSV is erbij, uiteraard samen met Marnix, om meer uitleg over onze activiteiten te geven en hopelijk op die manier nieuwe sponsoren en begeleiders te benaderen.

Foto door Joris Lugtigheid
Wil je hier ook bij zijn (en genieten van prachtige films, gepresenteerd door de skiërs zelf), meld je dan aan via deze pagina: https://www.eventbrite.nl/e/if3-amsterdam-2016-tickets-27466680581 


 

Wintersportdag NVSV op zaterdag 5 november 2016

Beste leden, begeleiders en leraren,

De NVSV wintersportdag 2016 gaat plaatsvinden op zaterdag 5 november 2016.

Logo SnowWorld   Logo LLV Gouda

We hebben een leuk en sportief programma klaarliggen, met voor een ieder wat wils.

Om een tipje van de sluier op te lichten:

 • voor de langlaufers is er de mogelijkheid gebruik te maken van de baan van de Langlauf Vereniging Gouda
 • de skiërs, jeugd en volwassenen, kunnen hun energie kwijt in de stubbie-slalom
 • voor de snowboarders hebben wij, bij voldoende belangstelling, een leuk parcours met hindernissen
 • de verlengde derde piste (300 meter) is een mooie uitdaging voor de gevorderden skiérs

 piste3-after

Het programma is voor alle leden, deelnemers van de gezinnenreizen (ziend of visueel beperkt) en medereizigers.
Een goede start van het winterseizoen als voorbereiding op de vele reizen die de NVSV ook dit jaar weer kan aanbieden.
Een mooie gelegenheid elkaar weer te ontmoeten na de zomer. Wij maken er met elkaar een sportief event van.

Uiteraard kunnen wij dit niet organiseren zonder de hulp van vele begeleiders en leraren!


 

Ervaringen van enkele NVSV skiërs die slalom trainingen volgen in het Fundament voor talent programma van de Nederlandse Ski Vereniging

Logo NSkiVer

Marnix Kluiters
Inmiddels zie ik een kleine 2 jaar vrij slecht. Waar ik eerst nog het idee had dat mijn grote passie skiën wel eens heel anders zou kunnen worden weet ik inmiddels dat dat reuze mee valt. Tegenwoordig ski ik één keer in de twee weken met mijn vaste guide Daniëlle Cassee. We raken steeds beter op elkaar ingespeeld en zijn inmiddels al aan het trainen voor de slalom. In november skiën wij onze eerste wedstrijd als duo, wie weet wat voor moois dat in de toekomst nog kan brengen.

Maaike Bennink
Van skiërs met ambitie (NVSV) naar fundament voor talent (NSkiV), een leuke verandering.

Maaike

Het is even wennen, zowel voor ons als voor de leraren die nog geen ervaring hadden met slechtzienden. Van tekenen op de grond met wat we moesten doen naar het nu laten voelen wat we moeten doen.
Een andere blik/kijk voor hen. Samen groeien we. Een uitdaging voor beiden die mogelijk gemaakt word door de sponsoring van een jaarkaart voor de begeleiders door SnowWorld.
Bedankt allemaal.

Jolanda van Leeuwen Op naar goud!
Ik vind het leuk om meer met het skiën bezig te zijn dan alleen tijdens de vakantie. Een half jaar geleden deed zich de mogelijkheid voor om kennis te maken met slalomskiën voor skiërs met een beperking.
Ik volg wekelijks training met mijn begeleider om mijn techniek verder te verbeteren. In deze is het wel fijn om te kunnen vertrouwen op een vaste begeleider, omdat snelheden steeds hoger worden en daarbij een goede communicatie essentieel is.

Jolanda-slalom

Op naar de IPCAS races die in november gehouden worden voor aangepast slalomskiën in SnowWorld Landgraaf.


Ski- en Snowboardlessen winter 2016-2017

SnowWorld, Zoetermeer ( www.snowworld.com )

Iedere tweede vrijdagavond van de maand kunnen er weer lessen verzorgd worden of kan men onder begeleiding skiën of snowboarden.
Data: 14 oktober, 11 november, 9 december en 13 januari. 
Tarieven (inclusief materiaalhuur):

 • 1 uur les € 35
 • 2 uur les € 45
 • 1 uur met begeleiding € 30
 • 2 uur met begeleiding € 40

Contactpersoon: Jac de Geus (06-51202161), reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

SnowWorld, Landgraaf

Op de sneeuwbaan in Landgraaf worden skilessen gegeven op afspraak. 
Tarieven (inclusief materiaalhuur):

 • 1 uur les € 35
 • 2 uur les € 45
 • 1 uur met begeleiding € 30
 • 2 uur met begeleiding € 40

Contactpersoon: Denis Hoskens (06-52460740), reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Skicentrum Hoofddorp, Hoofddorp ( www.skicentrumhoofddorp.nl )

In dit skicentrum is er de mogelijkheid op een indoor rollerbaan en een outdoor borstelbaan de techniek te oefenen met skiën/snowboarden.
Bij minimaal 2 deelnemers op de baan (inclusief materiaalhuur):

 • 1 uur les rollerbaan € 30
 • 1 uur les borstelbaan € 30

Dag en tijd in overleg af te stemmen.
Contactpersoon; Yvonne Cassee (06-51106705), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Indoor ski en snowboard Centrum Skifun, Amersfoort ( www.ski-fun.nl )

Een rollerbaan waarop men met minimaal 2 personen skiles kan krijgen.

Tarief bij minimale deelname van 2 personen 1 uur les € 20 p.p. (inclusief materiaal)

Dag en tijd in overleg af te stemmen.
Contactpersoon; Tom Zegers (06-13713060), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Ski- en snowboardclub De Schans, Uden ( www.deschans.nl )

Een outdoor mattenbaan met een lengte van ongeveer 150 meter. Er is een oefenbaan en een tweede baan met meer uitdagingen door meer variatie in hellingshoek en welle (een voorstadium van buckels).
Een derde baan, volledig bestaan uit buckels, is onder constructie. Een seizoenlidmaatschap volwassenen kost € 115

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor leden met een beperking die tegen een gereduceerd tarief lessen kunnen volgen. Tarieven (inclusief materiaalhuur):

 • 1 uur les € 12,50
 • proefles van ½ uur (eenmalig) € 5

Dag en tijd in overleg af te stemmen.
Contactpersoon; Jürgen Minten (06-51787398), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Reserveren via Koen Huynen (06-29123237), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Gevorderde ski/snowboard lessen in SnowWorld, Landgraaf

In samenwerking met de NSkiV, VGW en SkiUniek wordt een trainingsblok van 5 lessen aangeboden voor gevorderde skiërs en snowboarders.

Lessen van 4 uur (10.00 – 15.00 uur incl. 1 uur lunchpauze).

Data: 15 oktober, 29 oktober, 12 november, 26 november en 3 december.

Tarief voor 5 dagen à 4 lesuren, inclusief huur materiaal en begeleiding voor NVSV-leden € 150.

Uitsluitend inschrijving mogelijk voor het gehele trainingsblok en niet voor individuele dagen.

Inschrijven voor 7 oktober!

Contactpersoon: Helen van der Sluijs (06 22936468), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.