Hoofdinhoud

Nieuws

Nieuwsbrief 4 – december 2016


Inhoudsopgave


Van de voorzitter

Beste NVSV'er,

Nog even en dan kunnen de eerste NVSV'ers op weg naar de sneeuw. De Algemene Ledenvergadering en de reizendag zijn inmiddels achter de rug. Velen van jullie hebben elkaar ontmoet tijdens deze dag en de eerste reisafspraken zijn reeds gemaakt. We gaan met ca. 220 reizigers, verspreid over 7 reizen, naar de Alpen of Finland. Dit seizoen zijn de reisgroepen meer evenredig verdeeld dan andere jaren, waarbij we soms met een groep van meer dan 60 personen naar Bramberg am Wildkogel afreisden. De gezinnenreis daarentegen is ook dit jaar weer zeer gewild met rond de 80 wintersporters.

De afgelopen weken hebben we van onder andere Fonds Gehandicaptensport en de LSBS (Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden) toezeggingen voor bijdragen voor de tegemoetkoming voor begeleiders en kosten voor skileraren ontvangen. Daar zijn wij, zo vlak voor vertrek van de eerste reizen, heel blij mee!

Lees in deze nieuwsbrief onder andere het verslag van jeugdlid Ming Meijboom, over zijn eerste lessen op een snowboard bij Snowworld Zoetermeer.

Let op: in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd, wordt de NVSV-jubileumdag niet op 20 mei gehouden, maar zijn we uitgekomen op zaterdag 30 september 2017, noteer dit alvast in je agenda!
De dag gaat plaatsvinden bij en rond Snowworld Zoetermeer.

Rest mij nog jullie , namens het hele bestuur, een fantastisch 2017 toe te wensen!

NVSV Nieuwjaarswens 2017

Hartelijke groet,

Susan Peters

Voorzitter


 

Verslag van de extra testdag in november

Op zaterdag 19 november zijn tijdens een testochtend in Snowworld Zoetermeer 2 nieuwe skibegeleiders en 1 nieuwe snowboardbegeleidster getest. Na een korte presentatie over de vereniging en de kunst van het begeleiden zijn we snel de baan op gegaan.

Kees Toxopeus had zich opgeofferd om te gaan snowboarden samen met de kandidaat begeleidster, onder het toeziend oog van Helen en Brenda van der Sluis. Het begeleiden ging zo goed dat Kees het aandurfde om voor het eerst, op een snowboard, van de verlengde baan 3 af te gaan. De nieuwe kandidaat snowboardbegeleidster is dus geslaagd, en heeft ook direct afspraken gemaakt om andere snowboarders te gaan begeleiden in Snowworld.

Jolanda van Leeuwen is op stap gegaan met de andere 2 nieuwe kandidaten, nadat Yvonne Cassee hun skitechniek heeft beoordeeld (die overigens prima in orde was). Ook hier ging het begeleiden goed. Deze 2 nieuwe begeleiders gaan komend seizoen mee op reis naar Oostenrijk en Frankrijk.

Al met al was het een gezellige ochtend en heeft de vereniging er weer 3 enthousiaste begeleiders bij.

Ook met dank aan Margriet van Oosten van de begeleiderscommissie voor de assistentie.


 

Verslag van de wintersportdag

Op 5 november werd voor de eerste keer de NVSV Wintersportdag georganiseerd. Een dag voor alle leden ter voorbereiding op het winterseizoen en een mooie gelegenheid elkaar weer te ontmoeten na de zomer. Dit evenement werd gehouden in SnowWorld Zoetermeer waar inmiddels de verlengde baan 3 geopend was. De deelnemers konden zich inschrijven voor skiën, snowboarden en langlaufen. Het langlaufen werd gedaan op de langlaufbaan van de vereniging in Gouda. In totaal hebben twintig deelnemers deelgenomen aan het programma, waaronder vijf jeugdleden. Helaas was er maar één langlaufer die zich had ingeschreven.

Dankzij de hulp van vele begeleiders en leraren kijken wij terug op een gezellige en sportieve dag.

Voor de december nieuwsbrief

Lees hier de ervaringen van jeugdlid Ming Meijboom, die al wel kan skiën, maar die nu voor het eerst op een snowboard stond:

Tijdens de NVSV wintersportdag op zaterdag 5 november ging ik snowboarden in Zoetermeer met Hendrik Jan (Cassee).

Ik heb geleerd hoe ik moet lopen met een voet op het snowboard en hoe ik bochten moet maken. Ik vond het heel erg leuk, maar ik vind het nog wel moeilijker dan skiën. Ik wil het wel vaker doen, misschien kan ik wel een paar dagen les krijgen in Bramberg volgend jaar maart.

Groeten, Ming


 

Status NVSV-wintersportreizen 2017

Op 13 januari start het seizoen van de zeven NVSV wintersportreizen met de twee opeenvolgende reizen naar Bramberg am Wildkogel, Oostenrijk. Vervolgens vertrekt er een reis op 21 januari naar Finkenberg, Oostenrijk en op 27 januari naar Ramsau am Dachstein, Oostenrijk. In februari is de reis naar Arabba, Italië met vertrek op de 10e. Na de krokusvakanties reizen we op 4 maart naar La Plagne, Frankrijk, op 19 maart met de NVSV-gezinnenreis naar Bramberg en tenslotte op 18 maart naar Rauhala, Finland.

Het aantal deelnemers tijdens de reizen loopt uiteen van 9 (Rauhala) tot 79 (gezinnenreis).

Bij de overige reizen is het aantal deelnemers: Bramberg1: 33, Bramberg2: 30, Finkenberg: 27, Ramsau: 14, Arabba: 23 en La Plagne:16.

Totaal komen we op ongeveer 230 deelnemers aan alle reizen tezamen.


 

Handig voor op (wintersport)reis: de Hulp op zak App van de Europeesche

Of je nu wel of niet verzekerd bent bij de Europeesche (als je verzekerd bent via de Skivereniging, dan is dat bij de Europeesche), hun Hulp op zak App is altijd handig om op je smartphone te hebben.

Deze gratis app biedt u snelle hulp zodra u schade heeft op uw reis. Bij een noodsituatie bereikt u direct de alarmcentrale van uw verzekeraar. En met één druk op de knop kunt u thuisblijvers een sms met uw locatie sturen. Kortom, alles wat u nodig heeft, altijd en overal op zak.

hulpopzakapp

De Hulp op Zak-app:

  • Laat weten waar u bent. U kunt uw locatie met één knop per sms aan thuisblijvers sturen. Bijvoorbeeld als u hulp nodig heeft.
  • Via Mijn Reis krijgt u direct alle belangrijke informatie over uw bestemming.
  • Meteen contact. Met één knop direct contact met de alarmcentrale van uw verzekeraar.
  • Belangrijke verzekeringsgegevens en documenten heeft u vanaf nu altijd in uw zak.
  • Maak notities en foto's na een schade, zodat schade melden thuis veel makkelijker wordt.
  • Gratis voor alle reis- en recreatieliefhebbers, ongeacht of u bij de Europeesche bent verzekerd.

Geschikt voor iOS en Android https://www.europeesche.nl/hulp-op-zak 


 

Het secretarieel jaarverslag over het afgelopen seizoen (2015-2016)

De titel is wat saai, maar in dit jaarverslag kun je goed teruglezen waar de NVSV allemaal mee bezig is geweest in het afgelopen seizoen.

Je kunt het verslag downloaden als word-document of in pdf-formaat (iets kleiner).


 

Nieuw bestuurslid stelt zich voor

Tijdens de laatste ALV ben ik, Marc van Heijningen, gekozen tot bestuurslid voor het coördineren van de begeleiders. Ik volg daarmee Helen van der Sluijs op, die een nieuwe positie inneemt in het bestuur (coördineren van binnenlandse evenementen). Ik ben in 2006 lid geworden van de vereniging, na enthousiaste verhalen van Roel van der Vegte, die ik kende van toerskiën. Sindsdien ben ik elk jaar mee op reis geweest als skibegeleider, naar Oostenrijk, Frankrijk en Italië. Daarnaast help ik regelmatig mee bij evenementen in Snowworld.

De komende jaren wil ik ervoor zorgen dat ons begeleidersbestand goed gevuld blijft met actieve begeleiders. De professionalisering die enige jaren geleden ingezet is voor het testen en certificeren van begeleiders ga ik zeker voortzetten en ik dank mijn voorgangers voor hun goede werk op dit gebied.

Ik doe dit niet alleen, maar samen met Roel van der Vegte, die de langlaufbegeleiders voor zijn rekening neemt, en Margriet van Oosten, die verantwoordelijk is voor ons lerarenbestand. Tot ziens in Snowworld of in de sneeuw!


 

Van de Publiciteits en Sponsor commissie

Deze nieuwsbrief is een manier om jullie weer even 'bij te praten'. Daarnaast blijft de website een belangrijk onderdeel, al zal een groot deel van de informatie niet snel ververst worden.

Onze Facebookpagina is daarvoor veel geschikter. Dat deze pagina goed bezocht wordt blijkt ook uit het aantal volgers: 400 al weer!
We proberen jullie daar regelmatig te voorzien van wintersportnieuws. Uiteraard zijn bijdragen van jullie kant ook welkom.

Het actief houden van bestaande sponsoren en het vinden van nieuwe sponsoren is en blijft een grote uitdaging. De afgelopen tijd hebben we met veel succes vergoedingen ontvangen voor de aanschaf van extra communicatiesystemen. Jullie kunnen deze huren voor gebruik tijdens een reis. De vereniging beschikt nu over voldoende sets voor het komende seizoen.

 


 

Voorbereiding op de wintersport

De reizen zijn geboekt en de eerste reis nadert nu snel. Je kan natuurlijk lekker wachten op vertrek, maar je kan ook in Nederland al het nodige aan voorbereiding doen, zodat je in de sneeuw mee kan genieten.

Enige tijd geleden verscheen op onze Facebookpagina een verhaal over de tandem kickbike, een handig vervoermiddel waarmee je je conditie en evenwicht goed kan oefenen. 

Met dank aan Yvonne Cassee, die ons heeft voorzien van een serie oefeningen die je deels gewoon thuis kan doen als voorbereiding op de wintersport. Er staan ook oefeningen in voor de sportschool. Doe er je voordeel mee.

Week 1 sneeuw fitness - blad 1

Week 1 sneeuw fitness - blad 2

Week 2 sneeuw fitness

Week 3 sneeuw fitness

Week 4 sneeuw fitness

Week 5 sneeuw fitness

Lees ook dit artikel weer eens door met tips voor lessen en hardlopen (via Running Blind) in Nederland.