Hoofdinhoud

Nieuws

Nieuwsbrief 2 - juni 2017


Inhoudsopgave


 Van de voorzitter

Beste NVSV'er,

De zomer is inmiddels in volle glorie begonnen. Een mooie tijd om aan het volgende winterseizoen te denken. De reizencommissie buigt zich over de verschillende mogelijkheden en stelt weer een gevarieerd reizenaanbod samen met nieuwe en bekende plekken. Er is zoals gebruikelijk voor ieder wat wils. Naar verwachting zal de reizengids begin augustus uitkomen. Houd daarom in die tijd je e-mail in de gaten of kijk af en toe eens op de website van de NVSV.

De afgelopen maanden zijn er activiteiten geweest, zoals de slalomclinic voor onze begeleiders en leraren en de jaarlijkse NVSV-kennismakingsdag. Deze dag werd ook dit jaar goed bezocht, ondanks de tropische temperaturen buiten. Tevens is de training 'gevorderd skiën' die middag afgesloten met een laatste clinic. Hierbij moesten de deelnemers van hun normale skicomfort af door steeds verschillende ski's aan de voeten te hebben. Doel was te voelen wat je ski's voor je doen.

Op zaterdag 30 september vindt de NVSV-jubileumdag plaats. Wij nodigen je van harte uit om ons 40-jarig jubileum te vieren in Nunspeet. Zie de details verderop in deze nieuwsbrief.

Rest mij nog jullie een heel mooie zomer toe te wensen. Vergeet niet af en toe aan je conditie te werken, naast het genieten van het mooie weer.

Hartelijke groet,

SusanVoorlopig reizenprogramma 2018

Data kunnen nog veranderen (is ondertussen al gebeurd: Arabba is een week opgeschoven en Ramsau is nu weer in de oorspronkelijke week), bestemmingen kunnen nog veranderen (bij de reis naar Frankrijk), maar voor nu zijn dit de plannen voor 2018. De reizengids zal rond 1 augustus verschijnen.

 • Zaterdag 11 en zondag 12 november: wintersportweekeinde, Zoetermeer (gericht op jongeren)
 • Vrijdag 12 t/m zondag 21 januari : alpinereis naar Kirchberg in Oostenrijk (beperkt aantal deelnemers)
 • Vrijdag 19 t/m zondag 28 januari : combireis (alpine, langlauf en wandelen) naar Bramberg in Oostenrijk
 • Vrijdag 12 t/m zondag 21 januari : langlaufreis naar Ramsau in Oostenrijk (deze reis is nu toch weer op de oorspronkelijke datum)
 • Vrijdag 26 januari t/m zondag 4 februari : combireis (alpine, langlauf en wandelen) naar Bramberg in Oostenrijk
 • Zaterdag 27 januari t/m zaterdag 3 februari : alpinereis naar Saalbach in Oostenrijk
 • Vrijdag 2 t/m zondag 11 februari : alpinereis naar Morzine in Frankrijk
 • Vrijdag 23 februari t/m zondag 4 maart : alpinereis naar Arabba in Italië (let op: deze reis is een week opgeschoven)
  Deze reis kan tot 7 maart verlengd worden in Rocca Pietore met een terugvlucht vanuit Venetië
 • Zaterdag 3 t/m zaterdag 10 maart : alpinereis naar Saint Sorlin in Frankrijk (let op: gewijzigde bestemming)
 • Zondag 11 t/m zondag 18 maart : gezinnenreis naar Bramberg in Oostenrijk
 • Zaterdag 17 t/m zaterdag 24 maart : langlaufreis met wandelmogelijkheden naar Rauhala in Finland

Informatie voor langlaufers

Zoals uit dit voorlopige reizenprogramma blijkt zijn er ook voldoende mogelijkheden voor langlaufers.

De NVSV is 40 jaar geleden gestart met het aanbieden van langlaufreizen. Het alpine skiën is er pas later bijgekomen, maar langlaufen is al die 40 jaar mogelijk geweest.

Wil je je in Nederland al voorbereiden op een langlaufreis, dan kan dat vanaf oktober op de borstelbaan van Langlaufvereniging Gouda http://www.langlauf.nl/ . We bieden daar een blok van 3 lessen van 2 uur aan, inclusief gebruik van langlaufmateriaal (je eigen latten kunnen slecht tegen de borstelbaan). Er is vervoer van en naar station Gouda. De lessen beginnen meestal om 13 uur. De lesdata worden in onderling overleg afgesproken.

Langlaufen kan op alle niveau's, van beginners tot (ver)gevorderden en voor wie het kalm aan wil doen, tot kilometervreters.

De website bevat meer informatie: http://nvsv.nl/algemene-informatie-aangepast-wintersporten/langlaufen 

Op youtube een film die een goed beeld geeft van de NVSV lanflaufreis naar Rauhala in Finland afgelopen maart: https://youtu.be/8-UrY0KaPM8 

Rauhala-2017-2


Feest in verband met het 40 jarig jubileum van de NVSV

Dit jaar bestaat de NVSV 40 jaar en het bestuur wil dit samen met jullie vieren op zaterdag 30 september 2017.

Vanaf 13.00 uur ben jij met je eventuele partner en kinderen welkom op het terras van het Bezoekerscentrum Nunspeet-Veluwe alwaar wij gezamenlijk iets drinken.
In deze mooie omgeving is er voor een ieder wat wils. Vanaf 14.00 uur zijn diverse activiteiten mogelijk:

 • Breng een bezoek aan het informatiecentrum en beklim de uitkijktoren van ruim 30 meter hoog
 • Voor de kinderen is er een speeltuin met spannende klimrekken
 • Volg één van de vele wandelroutes door het prachtige natuurgebied met een zeer gevarieerd landschap op eigen gelegenheid
 • Neem je eigen fiets of tandem mee en maak een mooie fietstocht door Nunspeet en omgeving

Onderstaande activiteiten moeten vooraf gereserveerd en betaald worden:

 • Klim als een aap een boom in bij het zogenaamde Monkey climbing (€ 15 per persoon)
 • Neem deel aan een rondleiding door het informatiecentrum. De rondleiding is speciaal aangepast voor blinden en slechtzienden (€ 14 per persoon )
 • Huur een fiets (€ 11,-) of tandem (€ 22,-) ,volg de route via een GPS-systeem of ga je eigen weg

Om 17.00 uur sluiten wij gezamenlijk de dag af met een klein hapje en een drankje op het terras van het Bezoekerscentrum Nunspeet.

Aanmelden kan door een email te zenden vóór 15 augustus a.s. aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  met vermelding van je naam en eventueel andere gezinsleden die meekomen.

Schrijf je je in voor één van de activiteiten van het Outdoor centrum, geef dan duidelijk aan om welke activiteit het gaat en hoeveel personen hieraan willen deelnemen met hun naam.

Als je een fiets of tandem wilt huren geeft dat dan ook aan in je email.

Voor de activiteiten via het Outdoor centrum krijg je vooraf een rekening toegezonden.

Noteer in de agenda:

Zaterdag 30 september 13.00 uur Jubileumdag 40 jaar NVSV Bezoekerscentrum Nunspeet.

Tot dan!

Het bestuur van de NVSV

Dit is de routebeschrijving in pdf-formaat. 

Het bezoekerscentrum ligt op loopafstand van NS station Nunspeet en is ook goed toegankelijk voor rolstoelen.
Kom je liever met de auto? Geen probleem, je kunt gratis parkeren op de naastgelegen parkeerplaats van het Transferium http://www.bezoekerscentrumnunspeet.nl/ 

Mocht je na afloop nog willen blijven eten dan zijn er diverse eetgelegenheden in de naaste omgeving:


Afsluiting project 'gevorderd skiën/snowboarden'

Het project 'gevorderd skiën en snowboarden aangepast' komt ten einde. Dit mooie samenwerkingsproject met de VGW en Ski Uniek werd mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van het Sportstimuleringsfonds gedurende 3 jaar.

Vele NVSV deelnemers hebben deelgenomen aan de trainingsblokken, en drie NVSV deelnemers zijn zelfs doorgestroomd in de wedstrijdsport.

Wedstrijdteam NVSV

Onder leiding van Yvonne Cassee, Denis Hoskens, Hendrik Jan Cassee en Frans Karremans hebben velen vorderingen met het skiën en snowboarden gemaakt. En dankzij vele begeleiders en leraren, die veel kilometers hebben gemaakt voor de trainingsblokken in Landgraaf, kijken wij terug op een geslaagd project.

Zaterdag 27 mei werd een laatste training gegeven in SnowWorld Zoetermeer. Zes leden hebben hieraan deelgenomen. Onder het genot van een drankje werden na afloop de trainers bedankt voor hun inzet.


Van de commissie begeleiding

Afgelopen seizoen hebben 81 begeleiders en leraren zich ingezet tijdens één of meer van de wintersportreizen, waaronder ook 8 nieuwe begeleiders en leraren. Deze nieuwe begeleiders en leraren hebben na hun eerste "stageweek" inmiddels het diploma "Wintersportbegeleider aangepast" van de Nederlandse Ski Vereniging ontvangen. Gefeliciteerd!

Daarnaast zijn er veel begeleiders actief geweest tijdens de evenementen in Nederland.

Wij danken alle begeleiders en leraren voor hun inzet en hopen iedereen volgend seizoen weer terug te zien. Over volgend seizoen gesproken: we hebben al een aardige lijst met nieuwe mensen die aangegeven hebben interesse te hebben om begeleider te worden. Mocht je in je omgeving nog mensen kennen die mogelijk ook begeleider kunnen en willen worden, maak ze dan enthousiast en zorg dat ze zich aanmelden via het email adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .