Hoofdinhoud

De Hoogste Wintertijd heeft dit jaar een nieuwe locatie en nieuwe opzet

Voorafgaand aan de nacht dat de wintertijd ingaat, zaterdag 25 oktober 2014, wordt alweer voor de vierde keer het bijzondere evenement 'De Hoogste Wintertijd' georganiseerd. De locatie is dit jaar SnowWorld Zoetermeer. Tijdens deze wintersportchallenge gaan skiërs en snowboarders vier uur achterelkaar een sportieve uitdaging aan om geld in te zamelen voor het goede doel: de Johan Cruyff Foundation.

Het format is vernieuwd en de uitdaging is om 4 uur achterelkaar te sporten! Het doel is het maken van zoveel mogelijk afdalingen in de slalom of in het park en daarnaast extra punten te verdienen bij andere sporten. Ga je foutloos door de slalom of doe je je tricks in het park, dan verdien jij voor jouw team een punt. Extra punten zijn te verdienen bij andere sportactiviteiten waarin je een ander team kan uitdagen.

Het ingezamelde bedrag zal geheel ten goede komen aan het project 'Van FUNdament tot Talent'. Middels dit initiatief van de Nederlandse Ski Vereniging en de Johan Cruyff Foundation kunnen jongeren met een lichamelijke beperking kennis maken met de wintersport. Daarnaast wordt hen de mogelijkheid geboden om door te stromen tot een talentgroep.

Zie de speciale pagina voor alle details en de inschrijfinformatie: De Hoogste Wintertijd 2014

banner-website-665x350px-zonder-MTF-01-645x350


NVSV nieuwsbrief nummer 2 2014

Inschrijven voor een reis in 2015:

Sinds de eerste nieuwsbrief hebben we niet stilgezeten. Een belangrijk moment was het verschijnen van de Reizengids. De versie voor 2015 is eind juli verschenen en de inschrijvingen kwamen direct goed op gang. Inschrijven kan nog tot en met 28 september.
Sommige reizen zitten al behoorlijk vol, waaronder de tweede Brambergweek in januari. Wil je naar Bramberg? Kijk dan naar de eerste Brambergreis van 16 t/m 25 januari. Ook onze nieuwe reisbestemming Kleinarl (ook van 16-25 januari) zit nog niet vol en ook voor de reis naar Les Deux Alpes van 7-14 maart zijn nog voldoende plekken beschikbaar. Uiteraard kun je je blijven aanmelden voor de andere reizen, maar dan kan het zijn dat we moeten kijken of het nog mogelijk is dat je mee kunt.

Skiweekeinde in Landgraaf:

Wil je je in Nederland al voorbereiden op je reis, of ga je niet mee, maar wil je toch gaan skiën of snowboarden? Meld je dan aan voor het skiweekeinde van 29-30 november bij SnowWorld in Landgraaf. Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   om je aan te melden.

Lessen:

Een andere manier van voorbereiden is het nemen van lessen in Nederland. Dit raden wij iedereen aan, in het bijzonder de beginners. Voor de skiërs en snowboarders kan dat onder andere bij SnowWorld Zoetermeer en voor de langlaufers wordt een serie van 5 lessen aangeboden bij de Langlauf Vereniging Gouda in de maanden oktober, november en beperkt in december. Dit gaat tegen een gereduceerd tarief, dankzij en donatie van ZonMw. Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   voor meer informatie over langlauflessen. Voor ski-lessen kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Begeleidersdagen:

Begeleiders en leraren zijn zeer waardevol voor de leden van de NVSV. Dankzij hen kunnen visueel beperkte mensen de vreugde van wintersport ervaren. Om onderling kennis en ervaring te delen en uit te breiden, organiseert de commissie begeleiding een drietal dagen in het najaar.

  • Op 14 september organiseren we een dag speciaal voor de alpine begeleiders in Snowworld Zoetermeer. Het wordt een dag waarin de combinatie gemaakt wordt van theorie en praktijk. Naast het bespreken van diverse situaties die je tegen kunt komen op de piste, worden ook de eigen ski-vaardigheden op de proef gesteld. We vragen een eigen bijdrage van 25 euro. De uitnodiging is inmiddels verstuurd en de eerste aanmeldingen zijn al binnen. Er is een maximum van 25 plaatsen, dus meld je nu nog aan en zorg dat je er bij bent.
  • Op 25 oktober organiseren we een dag speciaal voor de langlaufbegeleiders bij de Langlauf Vereniging Gouda. Meer details over deze dag volgen nog, maar je kan je alvast aanmelden en je kan er vanuit gaan dat we ook hier zorgen voor een interessant, leerzaam en actief programma.
  • Ter afsluiting van de trojka wordt op 9 november een bijscholingsdag voor de leraren georganiseerd in Snowworld Zoetermeer. Ook hiervoor geldt dat nadere informatie volgt en noteer alvast de datum in je agenda.

We hopen op vele aanmeldingen voor alle drie de dagen, want we organiseren het voor jullie als begeleiders en leraren. Daarnaast rekenen we erop dat velen van jullie zich aanmelden voor de lessen en reizen van komend seizoen. Voor aanmeldingen, vragen of suggesties, dan kunnen jullie ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Tot ziens op een van bovenstaande dagen, de reizendag op 6 december of op de reis zelf.


Meedoen aan een recratieve wedstrijd voor visueel beperkte wintersporters? Dat kan!

Van 20 tot en met 25 januari 2015 worden in Crans-Montana, Zwitserland, voor de derde keer de internationale Carving en Nordic Ski Cup wedstrijden georganiseerd voor visueel beperkte wintersporters.

Alle informatie is te vinden op de website van CICNAM . Inschrijven moet je zelf regelen. Vanuit de NVSV zullen wij hiervoor niets organiseren, we brengen het alleen onder de aandacht.

 cicnam


NVSV nieuwsbrief nummer 1 2014

Het is zomer en dan toch een nieuwsbrief van de NVSV? Waarom niet?! We hebben veel te vertellen over het afgelopen seizoen en de voorbereidingen voor het komende seizoen. Het bestuur, de reizencommissie, de begeleiderscommissie en de Publiciteit & Sponsor commissie zijn het hele jaar druk bezig met het organiseren van activiteiten voor de NVSV.

Laten we beginnen met het afgelopen seizoen:

Van de zeven geplande reizen zijn er zes doorgegaan met in totaal 57 visueel beperkte deelnemers, 67 begeleiders/leraren en 10 medereizigers voor de reguliere reizen en 49 deelnemers bij de gezinnenreis. We groeien ieder jaar weer! Van de reizen naar Bramberg (Alpine, Oostenrijk), La Plagne (Alpine, Frankrijk) en Kamben (Langlauf, Noorwegen) hebben we enthousiaste reisverslagen ontvangen.

Het afgelopen jaar heeft er een modernisering plaatsgehad bij de NVSV met als resultaat een nieuw logo, een nieuwe website, nieuwe hesjes en nog meer gebruik van social media via Facebook, Twitter en LinkedIn. En last but not least: het bestuur heeft wijzigingen ondergaan.
logo NVSV nieuw 150x150 p1   MG 1061

Nieuwe begeleiders:

Om het groeiende aantal deelnemers veilig te kunnen laten wintersporten, zijn wij steeds op zoek naar nieuwe begeleiders. Zo hebben wij het afgelopen jaar extra aandacht besteed aan het vinden van nieuwe begeleiders, en met succes, want de testdagen (7-9-2013, 1-12-2013, 19-4-2014 en 21-6-2014) zijn druk bezocht. We hebben in totaal 46 kandidaten getest, hiervan zijn er 38 geschikt bevonden en 10 van hen zijn afgelopen seizoen al mee geweest op een reis (wat voor hen een stageweek is). De 8 geslaagden gaan later dit jaar het diploma 'Wintersportbegeleider 1 Skiërs met een visuele beperking' ontvangen. Wil je weten hoe zo'n testdag over komt op een kandidaat, lees dan dit verslag van de testdag in april
Dit betreft allemaal ski- en/of snowboardbegeleiders en 1 langlaufbegeleider. Het vinden van langlaufbegeleiders gaat moeizamer. De verschillende langlauf- en rolskiverenigingen gaan de komende periode actiever benaderd worden, op zoek naar nieuwe begeleiders. Ken je zelf langlaufers die het leuk vinden om als begeleider mee te gaan, laat ze zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kennismakingsdag:

"Daar sta je dan als 'gevorderde' met knikkende knieën bovenaan zo'n witte helling. Het blijft spannend en nadien blij verrast als het dan allemaal weer net iets beter gaat dan de vorige keer."

De jaarlijkse kennismakingsdag van 17 mei bij SnowWorld Zoetermeer is inmiddels al weer even geleden, een dag waarop ervaren, minder ervaren en nieuwsgierigen (hernieuwd) konden kennismaken met de sneeuw. En daar is volop gebruik van gemaakt!  

Wij hebben 49 belangstellenden mogen verwelkomen die onder deskundige leiding van een skileraar voor het eerst de lange latten onder bonden of voor het eerst sinds lange tijd de piste weer afdaalden.
We hadden dit keer bovendien een sportmasseur in huis die voor de nodige ontspanning na de inspanning zorgde.

Kortom, onze kennismakingsdag was wederom een enorm succes!

De reizengids:

Ieder voorjaar is de reizencommissie druk met het samenstellen van de reizengids . Er wordt gezocht naar geschikte gebieden, waarbij gekeken wordt naar de prijs, bereikbaarheid, het skigebied en de accommodatie. Een deel van het programma blijft vrijwel ongewijzigd, soms komen we na een aantal jaar afwezigheid weer terug in een gebied en we zoeken ook nieuwe bestemmingen.
De Brambergreis gaat nu gesplitst worden in twee weken, om zo de groepsgrootte aanvaardbaar te houden. Ook dan zullen het nog steeds de reizen zijn met de meeste reizigers.
Verder komt er weer een reis naar Italië, een nieuw gebied in Oostenrijk en gaan we uiteraard naar een Frans skigebied. Ook de langlaufers worden niet vergeten, waarbij ook Noorwegen weer op het programma staat. Over een maand zal de nieuwe reizengids verschijnen, dus nog even geduld (eerst even de zomer, die winter kan wel even wachten).

Sponsoring:

Door de toenemende belangstelling voor de reizen en activiteiten van de NVSV blijft de vereniging nog steeds doorgroeien. Om voor voldoende gekwalificeerde begeleiding te kunnen zorgen, neemt ook de behoefte naar sponsormogelijkheden toe om het wintersporten voor visueel beperkten mogelijk te maken. Gelukkig worden we voor het uitvoeren van onze activiteiten financieel ondersteund door verschillende organisaties. Kijk voor een actueel overzicht eens op de sponsorpagina. Daarnaast zijn we ook steeds op zoek naar nieuwe sponsormogelijkheden. Gedacht wordt aan het inzamelen van lege inktcartridges en mobiele telefoons. Heb je ook een goed idee om de NVSV financieel te ondersteunen, laat dit dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Onlangs hebben Susan Peters en enkele familieleden voor hun verjaardag een donatie gevraagd om de NVSV te ondersteunen. Dit spontane initiatief heeft een leuk bedrag opgeleverd. Heb je binnenkort een feestelijke gelegenheid en weet je niet wat je moet vragen? Volg dan het voorbeeld van Susan!. De commissie publiciteit & sponsoring kijkt al uit naar andere ideeën die mogelijk naar boven komen borrelen.

Tot zover deze eerste nieuwsbrief van dit jaar.