NVSV

Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging

Geen NVSV-activiteit, maar wel voor onze doelgroep:
Extra Bergwandelweek Ötztal met blinden en slechtzienden, 4 – 11 september

De eerste week was snel volgeboekt, maar er zijn nog plekken beschikbaar in deze extra week van 4 t/m 11 september.
Heb jij zin in een ontspannen en gezellige week bergwandelen? En ben jij visueel gehandicapt of wil jij bij het bergwandelen een visueel gehandicapte begeleiden? Kijk dan eens op https://www.coomanscoaching.nl/bergwandelweekvisueelgehandicapten4-11sept22
Deze bergwandelweek is bedoeld voor blinde en slechtziende bergwandelaars en goedziende wandelbuddy´s. Vakantie, loslaten, rust, gezelligheid, natuur, vrijheid, inspiratie, gezonde berglucht, nieuwe uitdaging en zoveel meer.
Let op: dit is geen NVSV-reis.

  Activiteiten van de NVSV

  Jong of oud, beginner of gevorderd: alle mensen met een visuele beperking kunnen bij de NVSV terecht. Wij verzorgen complete bus-, trein- en vliegreizen. Wij verblijven samen met de begeleiders in hotels of appartementen. Tevens organiseert de NVSV jaarlijks een gezinnenreis, waarbij gezinnen met een visueel beperkt gezinslid samen kunnen genieten van een fantastische wintersportvakantie.

  Op activiteiten georganiseerd door de NVSV zijn onze Geldende Algemene Voorwaarden, regels en informatie van toepassing.
  Bij activiteiten of evenementen waarbij de NVSV mede participeert, zoals bijvoorbeeld trainingen gevorderd skiën aangepast, zijn deze voorwaarden ook van toepassing, tenzij andere voorwaarden gelden.

  Naast onze wintersportreizen, organiseren wij diverse wintersportactiviteiten in Nederland, zoals hieronder beschreven:

   

  Inhoudsopgave (let op: dit zijn activiteiten op 2021, nieuwe details volgen binnenkort)

   Kennismakingsdag voor nieuwe begeleiders en leraren op zondag 12 september 2021 bij SnowWorld Zoetermeer
   Logo SnowWorld

   Logo SnowWorld

    

    

    

   Zo midden in de zomer denk je misschien niet direct aan wintersport, maar bij de Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging (NVSV) zijn we druk bezig met het samenstellen van ons reizenprogramma voor komend wintersportseizoen. En om onze visueel beperkte leden een mooie wintersportvakantie te bezorgen hebben wij enthousiaste begeleiders en skileraren nodig!

   Ben je benieuwd of het begeleiden van, of lesgeven aan, slechtziende of blinde skiërs of snowboarders iets voor jou is? Kom dan naar onze kennismakingsdag op zondag 12 september in Snowworld Zoetermeer. Tijdens deze dag zullen we uitleggen wat de NVSV doet en wat er van begeleiders en skileraren verwacht wordt. We zullen ons reizenprogramma toelichten en je kunt zelf in de sneeuw ervaren hoe het is om slechtziende of blinde skiërs te begeleiden. Deze dag is vrijblijvend en er is geen verplichting om daarna ook mee op reis te gaan, maar we hopen natuurlijk zoveel mogelijk nieuwe begeleiders enthousiast te kunnen maken voor onze activiteiten en reizen. Ken je vrienden, collega’s of familieleden die ook nieuwsgierig zijn naar onze activiteiten, voel je dan vrij om deze uitnodiging door te sturen. De enige eis die wij stellen voor begeleiders is dat ze zo goed kunnen skiën dat ze zonder problemen van alle pistes af kunnen komen, en daarbij geen aandacht meer nodig hebben voor hun eigen skitechniek.

   Aanmelden en het krijgen van meer informatie kan per email via begeleiding@nvsv.nl.

   Voor meer informatie over hoe het er op zo’n kennismakingsdag aan kan gaan is er dit verslag van een eerdere dag.

   Kennismakingsdag zondag 10 oktober 2021 SnowWorld Zoetermeer
   Logo SnowWorld

   Logo SnowWorld

    

    

    

   Op zondag 10 oktober 2021 organiseren we weer onze kennismakingsdag. We combineren dit deze keer met de opening van het wintersportseizoen waarvoor we je als NVSV’er van harte uitnodigen.

   Op deze dag kunnen zowel kinderen als volwassenen, blind of slechtziend, in SnowWorld Zoetermeer het skiën (opnieuw) ontdekken. Deelnemers met een visuele beperking krijgen ongeveer een uur één-op-één privéles. Als ze gevorderd genoeg zijn, gaan ze begeleid skiën. Goedziende familieleden kunnen vrij skiën.

   Kennismakingsdag piste 1

   Even poseren bij de rubberen rolbaan op piste 1 in SnowWorld Zoetermeer.

   Kennismakingsdag bovenaan piste 3

   Instructies voor de afdaling van piste 3 in SnowWorld Zoetermeer

   De NVSV geeft tijdens de kennismakingsdag voorlichting over wintersporten met een visuele beperking en wintersportreizen. Deelnemers aan eerdere NVSV-wintersportreizen delen hun ervaringen met u.

   De kosten voor deze activiteiten zijn als volgt:

   • Blinde of slechtziende deelnemers: € 35,00 ;
    Dit is inclusief baantoegang, materiaalhuur en één-op-één-begeleiding (d.w.z.: privéles skiën of snowboarden van een skileraar of begeleid skiën/snowboarden met een NVSV-begeleider).
   • Ziende familieleden: € 25,00 voor volwassenen en € 15,00 voor kinderen geboren na 31-12-2008 voor baantoegang en materiaalhuur.
    Hierbij geldt dat er geen skilessen worden gegeven voor de zienden, dus goede ski-ervaring is vereist !
   • Ziende familieleden zonder ski-ervaring : € 30,00 ;
    Skiles in groepsverband, uitsluitend bij voldoende belangstelling.

   Consumpties als koffie, thee, drankjes, lunch, etc. zijn voor eigen rekening. U kunt een eigen lunchpakket meebrengen, of gebruik maken van het restaurant van SnowWorld.

   Iedereen die wil deelnemen kan zich opgeven bij het secretariaat van de NVSV via (bij voorkeur) e-mail: secretariaat@nvsv.nl  of bel naar 06 2421 7961
   Aanmelden kan tot 1 oktober 2021

   Bij de aanmelding graag het volgende doorgeven:

   • Naam familie of individuele deelnemers
   • Aantal en leeftijden visueel beperkte deelnemers voor skiën
   • Aantal en leeftijden goedzienden voor het vrij skiën
   • Aantal begeleidende/deelnemende ouders
   • Eerdere ski-ervaring (liefst zo concreet mogelijk vermelden)
   • Wel of niet ophalen bij halte Zoetermeer Voorweg (RandstadRail)
   • Provincie/woonplaats (zo kan er rekening worden gehouden met aanreistijden zodat belangstellenden die verder weg wonen niet vroeg worden ingedeeld)

   Wij gebruiken deze gegevens alleen voor de administratie voor deze dag en delen dit met niemand.

   Wij kijken uit naar uw komst!

   Op deze pagina staat een verslag van een eerdere kennismakingsdag.

   NVSV Ski- en snowboardlessen winterseizoen 2021-2022

   De NVSV reizengids is uit, de aanmeldingen komen binnen bij de reizencommissie, tijd om je voor te bereiden op het komende winterseizoen.

   Privé lessen ski/snowboard
   Op de indoorskibanen van SnowWorld in Zoetermeer, Landgraaf en Rucphen worden weer privélessen aangeboden. Wil je liever onder begeleiding skiën/snowboarden dan kan dat natuurlijk ook. Je wordt gekoppeld aan een leraar/begeleider en jullie bepalen zelf de dag en het tijdstip en de locatie.

   Kosten € 50,- voor 2 uur ski-/snowboardles. Dit is inclusief 2 uur baantoegang, huur materiaal (skies/snowboard, schoenen, helm), les door een NVSV leraar of begeleiding door een NVSV begeleider.

   Aanmelden via evenementen@nvsv.nl

    

   Groepsles gevorderde skiërs

   Er zal een serie van drie groepslessen speciaal voor gevorderde skiërs gegeven worden in SnowWorld Zoetermeer. Dit houdt in dat je samen met een begeleider de oefeningen gegeven door leraren uitvoert. In verband met de opbouw van de lessen is het belangrijk dat je alle drie de lessen aanwezig bent.
   Voor deze gevorderde lessen stellen wij het gebruik van een portofoon verplicht. De NVSV stelt portofoons beschikbaar maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een eigen portofoon.

   Kosten € 105,- inclusief 3 x 2 uur baantoegang, lessen, begeleiding, huur materiaal (skies en ski-schoenen), gebruik (indien nodig) portofoon.

   Data: zondag 17, 24 en 31 oktober van 10.00 – 12.00 uur.
   Locatie: SnowWorld Zoetermeer
   Aanmelden via evenementen@nvsv.nl

   Mocht je twijfelen aan je niveau qua skiën dan kun je contact opnemen met ons en dan bepalen wij samen of de lessen geschikt zijn voor je.

   En we bieden nu ook op meerdere locaties in Nederland trainingen aan op indoorrolbanen.

    

   Langlauflessen op de borstelbaan van de Langlaufvereniging Gouda

   De Langlaufvereniging Gouda www.langlauf.nl opent haar borstelbaan op 3 oktober.
   Op deze pagina is te zien hoe ze de baan na de zomer gereed maken (dit terrein is de zonneweide van het naastgelegen zwembad): https://www.langlauf.nl/baanleggen-2021 

   En dit zijn de geldende corona-maatregelen: https://www.langlauf.nl/corona-sep-2021 

   Voor wie de baan nog niet kent is een bezoek aan de open dagen begin oktober een goede gelegenheid om te ervaren hoe langlaufen op een borstelbaan gaat. Op die open dagen kun je een proefles volgen voor € 10,-, inclusief langlaufschoenen en latten. Graag tevoren opgeven via inschrijvingen@langlauf.nl (en dan graag aangeven als er rekening gehouden moet worden met een visuele beperking).

   Naast elkaar langlaufen in de loipes bij Bramberg

   Naast elkaar langlaufen in de loipes bij Bramberg

   Als je jezelf goed wilt voorbereiden op een langlaufvakantie in de sneeuw, is het volgen van een serie lessen aan te raden.

   • De lessen starten om 13.00 uur en duren tot ongeveer 15.00 uur met een korte pauze
   • De kosten voor 3 lessen van 2 uur bedragen € 75,- en dit is inclusief gebruik van huurmateriaal, losse lessen kosten € 25,-
   • Lessen volgen kan in 2021 op zaterdag 16 oktober, 30 oktober en 27 november.

   Opgeven kan via begeleiding@nvsv.nl , daarbij graag aangeven op welke drie zaterdagen je wilt komen en of je met eigen vervoer komt, of opgehaald wilt worden bij station Gouda.

   Langlaufles borstelbaan Gouda

   Leren afdalen in de loipe. De begeleider loopt mee. Op de achtergrond het zwembad van Gouda. De borstelbaan ligt in de winter op de zonneweide van het zwembad.

   Langlaufles borstelbaan Gouda

   Juiste houding bij het afdalen in de loipe, ligt gebogen knieën, gewicht boven de voeten

   Langlaufles borstelbaan Gouda

   Borstelbaan van de Langlaufvereniging Gouda, trainer loopt mee en geeft aanwijzingen

   Lees hier een kort verslag van een langlaufles.

   Trainingen op de indoorrolbaan

    

   Je kunt, door een mooie subsidie van het Sportstimuleringsfonds, vier lessen op de indoorrolbaan volgen voor €110. Inmiddels hebben al vijf mensen zich aangemeld en zijn de lessen van start gegaan. De reacties zijn tot nu toe erg positief!
   Nu zul je misschien denken dat het geen zin heeft om nu te gaan trainen omdat de kans dat er dit seizoen wintersportreizen gemaakt kunnen worden vrij klein is. Maar dat is naar ons idee onterecht. Juist nu is het een uitgelezen kans om je techniek te verbeteren en je conditie een beetje op peil te houden. Zodat je zodra het weer kan, nog beter op de piste uit de voeten kunt.
   Alpine skiën op een rollerbaan

   Drie skiërs op een rollerbaan. Met NVSV lessen sta je alleen op de baan.

   Ben jij ook geïnteresseerd? Meld je dan bij ons aan en geef je keuze uit zes skischolen, waarvan er eentje hopelijk een beetje bij jou in de buurt is, door. Het betreft:

   Deze aanbieding geldt dus niet alleen voor NVSV-leden. Ken je mensen met een visuele beperking die hier misschien ook gebruik van zou willen maken, nodig ze dan vooral uit. Zij kunnen zich ook bij ons melden.
   Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden ze graag.
   Aanmelden kan via indoorski@nvsv.nl

   NVSV algemene ledenvergadering en reizendag op zaterdag 11 december 2021 in Rotterdam

   Het voorlopige programma voor de dag ziet er als volgt uit:

   • 10:00 Ontvangst met koffie/thee
   • 10:30-12:30 Algemene Ledenvergadering 2021
   • 12:30-13:30 Pauze en lunch met broodje
   • 13:30-16:00 Reizendag (volwassenenreizen 2022)
   • 16:00-17:00 Borrel

   Algemene Ledenvergadering

   • Het jaarverslag van de NVSV wordt besproken.
   • Het financieel verslag en het verslag van de kascommissie wordt besproken.
   • Het bestuur décharge wordt verleend voor het gevoerde beleid en de penningmeester in het
    bijzonder voor het financiële beleid.
   • Alle leden (deelnemers, begeleiders, leraren) vragen kunnen stellen en hun mening kunnen
    geven over de gang van zaken binnen de vereniging.

   Begeleiders en leraren hebben ook stemrecht op deze Algemene Ledenvergadering en worden daarom
   ook van harte uitgenodigd.

   Reizendag (volwassenenreizen 2022)

   Details volgen na het sluiten van de inschrijfperiode.

   Uiteraard zul je in de komende periode voor vertrek van de door jou geboekte reis nog nadere informatie ontvangen, alsmede een factuur voor het resterende deel van de reissom.

   De Reizendag is bedoeld als nadere kennismaking van de deelnemers, begeleiders, leraren en medereizigers van de diverse reisgroepen. Tevens zullen een aantal onderwerpen met betrekking tot de reis worden besproken en afgestemd:

   • Voorstellen van contactpersoon, seniorbegeleider en reisorganisator per reis
   • Deelnemers binnen reisgroepen stellen zich aan elkaar voor (naam, woonplaats, ski-ervaring, verwachtingen van de reis, etc.)
   • Afstemmen van de reis van huis naar de opstapplaats van bus/trein/etc.
   • Kamerindeling
   • Behoeften aan ski-/langlauflessen ter plaatse
   • Nadere vragen en/of opmerkingen van deelnemers, begeleiders, leraren en medereizigers

   Aanmelden of afmelden:

   Om voor voldoende consumpties te kunnen zorgen, is het voor ons belangrijk dat wij weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Daarom doen wij hierbij aan jou het verzoek om VOOR 1 december a.s. door te geven aan het secretariaat of je aanwezig wilt zijn op 11 december. We stellen het ook zeer op prijs als je laat weten dat je niet aanwezig zal zijn.

   Zou je bij je aanmelding het volgende willen doorgeven:

   • Kom je naar de ALV 2021?
   • Wil je gebruik maken van de aangeboden lunch?
   • Zo ja: heb je dieetwensen? Graag toelichten, dan kunnen we daar rekening mee houden.
   • Kom je naar de Reizendag 2022?

   We kijken uit naar jullie komst!

   Kick off winterseizoen NVSV op zaterdag 26 oktober 2019 bij SnowWorld Zoetermeer

   Logo SnowWorld

   Logo SnowWorld

   Op zaterdag 26 oktober 2019 is de aftrap van het nieuwe NVSV winterseizoen. Tijd om elkaar weer eens te ontmoeten en voor nieuwkomers de kans kennis te maken met de NVSV-leden, begeleiders en leraren.
   Afdalen van één van de 3 indoor pistes. Misschien wil je als skiër wel eens het snowboarden proberen? Of wil je als snowboarder toch ook een proberen te skiën? Schrijf je dan in voor de introductieles. Deze introductielessen zijn ook geschikt voor beginners met geen of weinig ervaring. Ben je een ervaren skiër (zonder problemen afdalen van piste 3) die zijn eigen vaardigheden wil verbeteren? Schrijf je dan in voor de training waaraan ook ziende NVSV leden kunnen deelnemen.

   Programma

   Vanaf 09.00 uur     welkom in de Bernardinerhof van SnowWorld,
   Buytenparklaan 30, 2717 AX Zoetermeer

   10.00 – 12.00 uur  introductie skiën, ook voor beginners of skiën/snowboarden met begeleiding of vrij skiën/snowboarden voor ziende NVSV leden

   13.00 – 15.00 uur  introductie snowboarden, ook voor beginners of skiën/snowboarden met begeleiding of training voor gevorderde skiërs, ook voor ziende NVSV leden of skiën/snowboarden voor ziende NVSV leden

   De kosten zijn voor blinde of slechtziende deelnemers en ziende NVSV-leden:

   • deelname ochtendprogramma € 20 inclusief baantoegang, materiaalhuur en één-op-één begeleiding
   • deelname middagprogramma € 20 inclusief baantoegang, materiaalhuur en één-op-één begeleiding
   • deelname ochtend en middag programma (4 uur) € 35 inclusief baantoegang, materiaalhuur en één-op-één begeleiding

   Een bijdrage van het Sportstimuleringsfonds van de Nederlandse Skivereniging maakt deze gunstige prijzen éénmalig mogelijk

   Consumpties zoals drankjes en een lunch zijn voor eigen rekening

   Wil je deelnemen?
   Meld je aan door een mail te sturen naar evenementen@nvsv.nl of bel Helen van der Sluijs 06 22936468.
   Aanmelden kan tot uiterlijk 22 oktober 2019!

   Vermeld bij je aanmelding:

   • naam deelnemer(s), telefoonnummer en emailadres
   • aantal visueel beperkte deelnemers
   • aantal ziende deelnemers
   • of je wilt skiën of snowboarden
   • ervaring skiën of snowboarden
   • aan welk programma je wenst deel te nemen (ochtend/middag/gehele dag)
   • aan welk onderdeel van dat programma je wenst deel te nemen

   Wij kijken uit naar jullie komst!

   Het bestuur van de NVSV