NVSV

Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging

Activiteiten van de NVSV

Jong of oud, beginner of gevorderd: alle mensen met een visuele beperking kunnen bij de NVSV terecht. Wij verzorgen complete bus-, trein- en vliegreizen. Wij verblijven samen met de begeleiders in hotels of appartementen. Tevens organiseert de NVSV jaarlijks een gezinnenreis, waarbij gezinnen met een visueel beperkt gezinslid samen kunnen genieten van een fantastische wintersportvakantie.

Op activiteiten georganiseerd door de NVSV zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.
Bij activiteiten of evenementen waarbij de NVSV medeparticipeert, zoals bijvoorbeeld trainingen gevorderd skiën aangepast, zijn deze voorwaarden ook van toepassing, tenzij andere voorwaarden gelden.

Naast onze wintersportreizen, organiseren wij diverse wintersportactiviteiten in Nederland, zoals hieronder beschreven:


Inhoudsopgave

 

Kennismakingsdag zaterdag 26 mei 2018 SnowWorld Zoetermeer Logo SnowWorld  Logo Cruyff Foundation

Wederom organiseert de NVSV (Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging) een kennismakingsdag. Op zaterdag 26 mei 2018 kunnen zowel kinderen als volwassenen, blind of slechtziend, in SnowWorld Zoetermeer het skiën (opnieuw) ontdekken. Deelnemers met een visuele beperking krijgen ongeveer een uur één-op-één privé les. Als ze gevorderd genoeg zijn, gaan ze begeleid skiën. Goedziende familieleden kunnen vrij skiën.

De NVSV geeft tijdens de kennismakingsdag voorlichting over wintersporten met een visuele beperking en wintersportreizen. Deelnemers aan eerdere NVSV-wintersportreizen delen hun ervaringen met u.

De kosten voor deze activiteiten zijn als volgt:

 • Voor iedereen die blind of slechtziend is : € 35,00 ;
  Dit is inclusief baantoegang, materiaalhuur en één-op-één-begeleiding (d.w.z.: privé skiles van een skileraar of begeleid skiën met een NVSV-begeleider), er is een beperkte mogelijkheid om te snowboarden
 • Voor ziende familieleden : € 25,00 (volwassenen) en € 15,00 ; (kinderen geboren na 31-12-2004) voor baantoegang en materiaalhuur.
  Hierbij geldt dat er geen skilessen worden gegeven voor de zienden, dus goede ski-ervaring is vereist !
 • Eventueel voor ziende familieleden : € 30,00 ;
  Skiles in groepsverband, uitsluitend bij voldoende belangstelling.

De normale prijzen voor privélessen en vrij skiën zijn aanzienlijk hoger. Wij kunnen deze aantrekkelijke prijzen bieden door een financiële bijdrage van de Johan Cruyff Foundation én SnowWorld Zoetermeer . Bovendien zetten diverse NVSV-begeleiders en skileraren zich vrijwillig in.

Consumpties als koffie, thee, drankjes, lunch, etc. zijn voor eigen rekening. U kunt een eigen lunchpakket meebrengen, of gebruik maken van het restaurant van SnowWorld.

Iedereen die wil deelnemen kan zich opgeven bij het secretariaat van de NVSV via:
e-mail: secretariaat@nvsv.nl  (bij voorkeur)
Telefoon: 06 2421 7961

Bij de aanmelding graag het volgende doorgeven :

 • naam familie of individuele deelnemers
 • aantal en leeftijden visueel beperkte deelnemers voor skiën
 • aantal en leeftijden goedzienden voor het vrij skiën
 • aantal begeleidende/deelnemende ouders
 • eerdere ski-ervaring (liefst zo concreet mogelijk vermelden)
 • wel of niet ophalen bij halte Zoetermeer Voorweg (RandstadRail)
 • provincie/woonplaats (zo kan er rekening worden gehouden met aanreistijden zodat belangstellenden die verder weg wonen niet vroeg worden ingedeeld)

Aanmelden kan tot 11 mei 2018

Hopelijk tot ziens op onze kennismakingsdag!

NVSV Training voor gevorderde skiërs

Ben jij een skiër of snowboarder die zijn eigenvaardigheden wil verbeteren of zich wil voorbereiden op de komende wintersport …….. dan is dit misschien iets voor jou!
Er wordt voor jou een persoonlijk leerplan opgesteld. In 4 trainingsdagen van 4 uur wordt er aandacht besteed aan je technische vaardigheden. De NVSV verzorgt uiteraard één op één begeleiding.
Een gevorderde skiër of snowboarder heeft geen problemen bij het afdalen van een gemiddelde rode piste. Mocht je twijfelen over je niveau, neem dan contact met ons op.
Ben je een beginnende skiërs dan zijn de privé lessen op de vrijdagavond van de NVSV wellicht iets voor jou.

Locatie
SnowWorld Zoetermeer, Buytenparklaan 30, 2717 AX Zoetermeer.

Data trainingsdagen voor 2018 volgen binnenkort

Kosten
De totale kosten voor 4 trainingsdagen inclusief begeleiding, baantoegang en materiaalhuur bedragen € 225 per persoon. Er wordt vanuit gegaan dat je alle 4 de trainingsdagen aanwezig zult zijn. Restitutie bij verzuim is dan ook niet mogelijk. De lessen zijn niet overdraagbaar aan een ander NVSV-lid.
Reis- en lunchkosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden
Stuur bij belangstelling voor lessen een email naar evenementen@nvsv.nl met de vermelding dat je wilt deelnemen aan de trainingsdagen en of je wilt skiën of snowboarden.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yvonne Cassee (06 51106705) of Helen van der Sluijs (06 22936468)

 

Langlauflessen op de borstelbaan van de Langlaufvereniging Gouda

De Langlaufvereniging Gouda www.langlauf.nl opent haar borstelbaan begin oktober.
Voor wie de baan nog niet kent is een bezoek aan de open dagen begin oktober een goede gelegenheid om te ervaren hoe langlaufen op een borstelbaan gaat. Op die open dagen kun je een korte proefles van 30-40 minuten volgen voor €5 , inclusief langlaufschoenen en latten. Graag tevoren opgeven via inschrijvingen@langlauf.nl (en dan graag aangeven als er rekening gehouden moet worden met een visuele beperking).

Als je jezelf goed wilt voorbereiden op een langlaufvakantie in de sneeuw is het volgen van een serie lessen aan te raden. De data voor dit najaar volgen binnenkort.

De lessen starten om 13.00 uur en duren tot ongeveer 15.00 uur met een korte pauze.
De kosten voor 3 lessen van 2 uur bedragen € 65

Opgeven kan via begeleiding@nvsv.nl