NVSV

Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging

Foto’s en films

Op Youtube zijn de nodige NVSV-gerelateerde films te vinden:

https://www.youtube.com/results?search_query=nvsv+wintersport

Onder andere deze film over Aangepast Wintersporten in Nederland, waarin ook NVSV-ers in beeld komen

Ming in Snowworld herfstvakantie 2011


Directe link naar youtube (voor als het niet werkt op deze site zelf): Ming in Snowworld herfstvakantie 2011

Susan Peters, Bramberg, Oostenrijk 2013

Susan Peters laat zien dat je ondanks een visuele beperking enorm kan presteren. Naast techniek en lef speelt vertrouwen daarbij een rol. Marc van Heijningen begeleidt Susan tijdens de opnames.


Directe link naar youtube (voor als het niet werkt op deze site zelf): Susan Peters, Bramberg, Oostenrijk 2013

Angeliek van der Velde, Bramberg, Oostenrijk 2013

Snowboarden wordt ook steeds populairder, hier beelden van de eerste snowboarddeelneemster Angeliek van der Velden

Directe link naar youtube (voor als het niet werkt op deze site zelf): Angeliek van der Velde, Bramberg, Oostenrijk 2013

 

DVD’s van een gezinnenreis (2009) en een volwassenenreis (2011)

Brighthousemedia heeft tijdens de gezinnenreis in Bramberg (Oostenrijk) in maart 2009 een reportage gemaakt om een indruk te geven van een dergelijke reis. Drie gezinnen worden in de film gevolgd, twee gezinnen met een visueel beperkt kind en een gezin met een visueel beperkte ouder. Op zondagmiddag 28 juni van dat jaar vond de première plaats van de vertoning van deze film in bioscoop Studio K te Amsterdam. Het eerste exemplaar van de DVD werd door Martijn Gouman (namens Brighthouse media en tevens begeleider van de NVSV) overhandigd aan Fons Bialoskorski (voorzitter van de NVSV).

In januari 2011 maakte Brighthousemedia opnieuw een DVD. Dit keer stond een reis voor volwassenen met een visuele beperking centraal. In deze reis naar Bramberg (Oostenrijk) worden zowel blinde als slechtziende skiërs alsook langlaufers gevolgd tijdens hun reis met de NVSV. Op 20 mei van dat jaar werd een eerste versie vertoond bij het benefietconcert ‘Skiër in Zicht’ ter viering van de oprichting van de Lions Club Kennemerland-Noord in Alkmaar.

De DVD’s zijn te bestellen bij het secretariaat van de NVSV (e-mail: secretariaat@nvsv.nl of telefoon: 06-24217961). Eén DVD kost €7,50 (excl. verzendkosten).