NVSV

Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging

Informatie voor leraren

Wintersport beoefenen begint voor iedereen met lessen.

Onze visueel beperkte deelnemers kunnen niet gewoon meedraaien in een (groeps)les, maar hebben gericht privéles nodig. Als leraar moet je je lesaanpak aanpassen aan iemand die blind of slechtziend is; even voordoen van een beweging heeft geen zin, je zal dit op een andere manier moeten overbrengen.

We zijn continu op zoek naar nieuwe leraren (skiërs, snowboarders, langlaufers). Ben je benieuwd of het les geven aan iemand met een visuele beperking iets voor jou is? Dit is minimaal nodig om bij ons als leraar aan de slag te gaan:

  • Je moet duidelijk kunnen communiceren
  • Je moet openstaan voor feedback en je les aan kunnen aanpassen aan de behoefte van de deelnemer
  • Eerdere ervaring met het begeleiden van mensen met een visuele beperking is niet nodig

De NVSV heeft leraren nodig voor de wintersportreizen, maar ook bij onze wintersportactiviteiten in Nederland. Er gaan in principe alleen leraren mee (naast de reguliere begeleiders) als er voldoende deelnemers willen betalen voor lessen tijdens de reis. Met ingang van seizoen 2021-2022 vragen wij leraren een bijdrage van 30 procent van de reissom.

Je kan deze brief gebruiken om bij je werkgever een vergoeding te vragen in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dat kan zijn in de vorm van gratis vrije dagen en/of een financiële bijdrage: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de vorm van (financieel) ondersteunen van mijn vrijwilligerswerk voor de NVSV

Ben je geïnteresseerd om leraar bij de NVSV te worden, of heb je behoefte aan meer informatie, neem dan contact met ons op via begeleiding@nvsv.nl.

Op de pagina met Informatie voor begeleiders staat informatie die uiteraard ook voor leraren van belang is.

Zie ook deze NVSV Tips en Trics Begeleiders en Leraren v3 : dit uitprinten en in vieren vouwen om makkelijk mee te nemen!