NVSV

Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging

Over de NVSV

Doel

Het doel van de NVSV is de deelname aan en de belangstelling voor wintersport door visueel beperkten te bevorderen.

Missie en visie

De Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging (NVSV) maakt wintersport mogelijk voor mensen met een visuele beperking. Hierbij kunnen mensen met een visuele beperking onder begeleiding skiën, snowboarden of langlaufen in binnen- en buitenland. Iedere deelnemer krijgt 1 op 1 begeleiding. Wintersport is niet alleen een actieve vakantie midden in de natuur; het betekent voor mensen met een visuele beperking nog zoveel meer. Je leert volledig vertrouwen op je begeleider, je verlegt grenzen en je ervaart vrijheid. Want het skiën, snowboarden en langlaufen doe je uiteindelijk toch zelf!

“Iedere visueel beperkte deelnemer moet in staat worden gesteld een wintersport op een veilige manier te beoefenen.”

Dit is de visie die wij uitdragen als NVSV. Iedereen die visueel beperkt is kan zich inschrijven voor de NVSV reizen.

In de praktijk

De Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging (NVSV) maakt wintersport mogelijk voor mensen met een visuele beperking. Wij organiseren al ruim 40 jaar wintersportreizen naar Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Scandinavië, waarbij volwassenen met een visuele beperking onder begeleiding kunnen skiën, snowboarden of langlaufen. Tevens organiseert de NVSV jaarlijks de gezinnenreis naar Bramberg am Wildkogel, speciaal bedoeld voor gezinnen met blinde of slechtziende kinderen of ouders. De kinderen krijgen dan skiles van meereizende Nederlandse skileraren.

Tijdens de wintersport en de reis krijgt iedere deelnemer 1 op 1 begeleiding. De begeleiders zijn enthousiaste skiërs, snowboarders en langlaufers met een passie voor wintersport en betrokkenheid bij onze deelnemers. Zij skiën, snowboarden of langlaufen voor de deelnemer uit of volgen de deelnemer op korte afstand, afhankelijk van het gezichtsvermogen en de voorkeur van de deelnemer. Via mondelinge instructies coachen de begeleiders de deelnemers op een veilige manier over de skipistes of langlauf-loipes.

Juist voor mensen met een visuele beperking is sporten niet altijd even gemakkelijk. Ook geïntegreerd kunnen sporten is niet vanzelfsprekend. Mede dankzij de grote inzet van de begeleiders kan het gevoel van vrijheid worden ervaren en kunnen grenzen worden verlegd. Vaak ontdekken de deelnemers tijdens het beoefenen van de wintersport dat ze veel meer kunnen dan ze dachten, wat hun gevoel van eigenwaarde enorm versterkt. Visueel beperkte kinderen die op school kunnen vertellen dat ze zijn gaan skiën, hebben ook eens iets wat niet alle andere ziende kinderen doen. Dit wordt als enorm positief beleefd. Evenals het samen kunnen sporten met ziende broertjes en zusjes.

ANBI logo

ANBI logo

De NVSV is met ingang van 1-1-2019 ANBI gecertificeerd. Ons RSIN nummer is 8165.62.398

Logo waarmee we laten zien dat we aangesloten zijn bij de Nederlandse SkiVereniging

Logo waarmee we laten zien dat we aangesloten zijn bij de Nederlandse SkiVereniging

logo sgr

Logo Stichting Garantiefonds Reisgelden