NVSV

Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging

Publicaties

Inhoudsopgave

1. Secretarieel Jaarverslag 2015-2016

1. Secretarieel Jaarverslag 2014-2015

2. Secretarieel Jaarverslag 2013-2014

3. Een verslag van de langlauftraining in Gouda

 


Secretarieel Jaarverslag 2015-2016

Het secretarieel Jaarverslag over het seizoen 2015-2016 is hier als word-document en hier als pdf te downloaden.

 


Secretarieel Jaarverslag 2014-2015

Zoals gewoonlijk zorgen we dat het secretarieel jaarverslag over het afgelopen seizoen klaar is voor de ledenvergadering begin december.

Het verslag over 2014-2015 is hier als word-document en hier als pdf te downloaden.


Secretarieel Jaarverslag 2013-2014

Op de afgelopen ledenvergadering (december 2014) is het secretarieell jaarverslag verschenen. Dit verslag staat hier als word-document en hier als pdf.


Geweldige langlauflessen in Gouda!

Langlaufen op de borstelbaan is wel anders dan langlaufen in de sneeuw, maar het is ook genieten!

We krijgen prima les van 2 instructrices en we hebben alle drie een eigen begeleider. Tijdens de eerste les ging alles bij mij nog moeizaam. We kregen oefeningen om te werken aan een mooie glijdende pas, maar ik stond vooral te wiebelen op mijn benen, zoekend naar mijn evenwicht en zeker toen we onze stokken tijdelijk moesten inleveren stond ik flink te stuntelen. De tweede helft van de les werd besteed aan het oefenen in remmen, heel nuttig dus. De opdrachten werden aan ieders niveau aangepast.

Tijdens de tweede les voelde ik me gelukkig al weer meer vertrouwd op de latten. Het vinden van de loipe in de borstelbaan vond ik eerst wel lastig, ook al had ik goede hulp. In de sneeuw gaat dat veel gemakkelijker. Nu plaats ik mijn ski vaak even naast de baan om de richting te bepalen en dan zet ik de ski in het spoor. Dat helpt goed.

Het fijne vind ik, dat ik nu moeilijke dingen als remmen in ploeg extra kan trainen en het gevoel voor lopen op langlaufski’s kan terughalen voordat ik in Oostenrijk ben.
Heerlijk, om zo buiten bezig te zijn en voorpret voor een vakantie in de sneeuw te hebben.

Ik kan iedereen deze lessen aanraden! De één op één instructie samen met de prettige begeleiding maken de lessen extra waardevol.

Hartelijke groet, Janita v.d. Vinne