NVSV

Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging

Reizengids 2022

Hieronder treft u de tekst uit de voorlopige Reizengids 2022 aan. Deze Reizengids omvat een beschrijving van het reizenprogramma voor het seizoen 2021-2022.

Deze reizengids is ook beschikbaar als pdf-download (de word versie is veel groter, vandaar dat we dit document alleen als pdf beschikbaar stellen): Reizengids 2022 

Corona maatregelen

Zeer waarschijnlijk zullen vervoermaatschappijen, hotels ter plaatse, doorreizende landen en eventuele anderen eisen stellen m.b.t. coronapas en/of aanvullende testen. Eventuele kosten zijn voor eigen rekening van de reisdeelnemers.

Dat geldt ook voor eventuele extra kosten ter plaatse van de reisbestemming als gevolg van corona-maatregelen, besmet raken, opname in ziekenhuis, langer verblijf, e.a., welke niet door de eigen reis- of annuleringsverzekering worden gedekt.

In het algemeen kan worden aangenomen dat als er eisen zijn t.a.v. vaccinatie of testen waaraan niet wordt voldaan, deelname aan de reis helaas niet kan plaatsvinden. Alle kosten voor eventuele vereiste testen en annuleringskosten als gevolg van niet voldoen aan de corona-maatregelen, zijn voor rekening van de deelnemer.

 

Wij bevelen alle reisdeelnemers dringend aan om de voorwaarden van de eigen reisverzekering én annuleringsverzekering vooraf zorgvuldig door te lezen, teneinde teleurstellingen achteraf te voorkomen.

 

We zullen de ontwikkelingen met betrekking tot de corona-pandemie nauwlettend volgen en hieronder nadere corona-maatregelen en –eisen vermelden.

Kort voor vertrek van de verschillende reizen zullen we nadere maatregelen per reis aan de betreffende deelnemers communiceren.

Update 31 december 2021:

De hieronder vermelde regels waren van toepassing waren in september, maar deze regels veranderen regelmatig en verschillen per land.

Wij raden daarom aan regelmatig de laatste regelingen te bekijken op deze websites:

– https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

– https://www.wintersport.nl/themas/gezondheid/corona

 

Corona-maatregelen – wintersportseizoen 2021-2022 – update eind september 2021

 

De 2e helft september 2021 zijn we persoonlijk naar Oostenrijk gereisd om ons op de hoogte te stellen van de huidige corona-maatregelen en hebben we onze oren te luister gelegd bij de autoriteiten met betrekking tot de verwachtingen voor het komende wintersportseizoen.

De Oostenrijkse en Italiaanse overheden hebben juist afgelopen week de maatregelen voor komende winter aangekondigd. Zie daarvoor o.a.:

https://fantastischoostenrijk.nl/wintersport-apres-ski-kan-doorgaan-dit-zijn-de-regels/

https://www.wintersport.nl/nieuws/23/09/2021/coronamaatregelen-voor-italiaanse-skigebieden-bekend

Het scenario voor het komend wintersportseizoen in Oostenrijk en Italië, dat waarschijnlijk ook op Frankrijk van toepassing zal zijn, is:

 • De skigebieden, hotels en restaurants zullen open zijn.
 • Aprѐs-ski zal mogelijk zijn, onder voorwaarden.
 • Bezoekers bij hotels, skiliften, (berg)restaurants, etc. moeten de corona check app (op GSM of uitgeprint) kunnen tonen, onder het motto: ‘3G’: ‘gevaccineerd, getest of genezen’.
 • De (berg)restaurants vragen vastlegging van naam en telefoonnummer voor eventueel bron- en contactonderzoek. Dit geschiedt vaak via een QR-lezer op de smartphone van één groepslid of middels het invullen van één contactnaam voor een groep. Deze informatie wordt na 4 dagen vernietigd;
 • Mondkapjes type FFP2 zijn verplicht in openbaar vervoer, incl. gondels en skiliften, in supermarkten, in apotheek en bij bezoek aan artsen en ziekenhuizen. Andere typen mondkapjes zijn niet toegestaan.
 • Voor bussen en treinen met vaste reisgroepen, zoals de pendelbussen naar Oostenrijk, Frankrijk en Italië en de nachttrein naar Oostenrijk is een corona check app of recente testverklaring vereist en mondkapjes type FFP2 verplicht bij in- en uitstappen en lopen onderweg in bus of trein. Voor vliegreizen gelden aparte regels.
 • De hotels hebben extra hygiënische maatregelen getroffen en zijn voorbereid op het indammen van verspreiding in geval er toch een Covid-besmetting wordt geconstateerd. Hotel Tauernblick in Bramberg heeft b.v. duizenden sneltests in voorraad, waarvan er de afgelopen maanden nog niet één benodigd is geweest, terwijl het hotel van juni tot oktober geheel volgeboekt is. Ook zijn er protocollen voor quarantaine van eventuele besmette personen en vervolgens per 1-2 dagen testen van alle gasten in het hotel.
 • Overal zijn ruimschoots hygiëne dispensers beschikbaar om de handen, e.a. te desinfecteren; in hotel Tauernblick dienen alle gasten bij het ontbijtbuffet en de saladebar gratis beschikbaar gestelde handschoenen te dragen om te voorkomen dat er met blote handen lepels, tangen, apparaten, etc. worden aangepakt; deze handschoenen kunnen dagelijks worden gewassen.

 

De maatregelen gelden al vanaf juni in Oostenrijk en zijn tot nu toe succesvol gebleken. De gevreesde nazomergolf, zoals in 2020, is dit jaar mede daardoor achterwege gebleven.

Wij hebben persoonlijk ervaren dat men in (berg)restaurants en skiliften redelijk ontspannen maar wel consequent omgaat met de maatregelen, waardoor deze als nauwelijks belastend of vervelend worden ervaren.

 

Voor nadere informatie over de corona-maatregelen kun je bellen of e-mailen met de NVSV-reizencoördinator Jac de Geus, tel. 06 – 5120 2161, e-mail: boeking@nvsv.nl.

Dat geldt ook voor degenen die, om welke reden dan ook, niet gevaccineerd kunnen of willen worden.

Terug naar de Inhoudsopgave

Introductie

Beste deelnemers, begeleiders, leraren, medereizigers, gezinsleden, sponsoren en andere belangstellenden van de NVSV,

Hierbij presenteren wij het reizenprogramma 2022. Het aanbod bestaat dit jaar uit een jongerenreis, twee alpine skireizen (skiën, snowboarden), twee combinatie wintersportreizen (langlauf, wandelen en alpine), twee langlaufreizen en een wintersportreis voor gezinnen met één of meer visueel beperkte gezinsleden. Totaal acht reizen, waarvan zes volwassenenreizen, één gezinnenreis en een jongerenreis.

De data van de reizen zijn zodanig gekozen dat we de drukke perioden van Kerst/Jaarwisseling, Carnaval, voorjaarsvakanties en Pasen mijden.

De reizen bieden uitstekende wintersportmogelijkheden, zowel voor de minder als meer gevorderde wintersporters. Wel hebben de verschillende reizen specifieke kenmerken wat betreft geschiktheid voor ervaren of minder ervaren wintersporters. De gecombineerde reizen (alpine, langlauf én wandelen) bieden goede mogelijkheden voor degenen die beide vormen van wintersport in één vakantie willen uitoefenen en voor koppels waarvan de partners verschillende wintersporten beoefenen. Eén en ander uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid van geschikte begeleiders.

Wijs je vrienden en kennissen, die nog geen lid zijn van de NVSV, eens op het bestaan van de vereniging. Wie weet worden zij dan ook enthousiast.

Tijdens een aantal volwassenenreizen kan een aantal dagen of dagdelen alpine ski- en/of snowboardlessen, en mogelijk ook langlauflessen, door meereizende gediplomeerde Nederlandse leraren worden georganiseerd.

Alle deelnemers aan NVSV-wintersportreizen gaan bij boeking akkoord met de Geldende algemene voorwaarden, regels en informatie.

Van boeking is sprake als de bevestiging van inschrijving, met eventuele correcties, is teruggestuurd en de aanbetaling is voldaan.

Voor de goede orde wijzen wij alle deelnemers aan NVSV-wintersportreizen erop dat wintersporten een bewegingssport in de vrije natuur is, waarbij sportongevallen en blessures kunnen voorkomen. Deze risico’s zijn niet significant anders dan bij andere bewegingsporten zoals voetballen, fietsen, hardlopen, turnen, etc. en zijn mede sterk afhankelijk van de geoefendheid en algemene sportieve conditie van de deelnemer. Als je twijfels hebt of met jouw specifieke beperking(en) het beoefenen van wintersporten verantwoord is, raden wij je dringend aan daarover de huisarts of specialist te raadplegen. Zie ook de alinea Geschiktheid van de reis en medische problemen in de Geldende algemene Voorwaarden, Regels en Informatie.
Meer informatie vind je ook op: https://www.veiligheid.nl/sportblessures/preventiepersport/skien

Let op de inschrijvingsprocedure en de vermelde data, met name zondag 24 oktober 2021 als sluitingsdatum voor inschrijven en aanbetalen.

Bij je inschrijving vragen wij gegevens die we nodig hebben om deze inschrijving en de verdere afhandeling daarvan goed te kunnen uitvoeren.
Door je in te schrijven geef je toestemming dat wij deze gegevens verwerken. Zie hiervoor ons Privacy beleid.

Terug naar de Inhoudsopgave

Reizencommissie

Als er vragen zijn over bestemmingen (hotels, skigebieden, geschiktheid van de reis, etc.) aarzel dan niet om één der onderstaande leden van de reizencommissie te mailen of bellen:

Naam Reis/Reizen Mobiel E-mail
Jac de Geus Bramberg, overall reizen 06 5120 2161 boeking@nvsv.nl
Rino Hendrichs Sankt Ulrich 06 1529 5544 r.hendrichs@planet.nl
Marchel Snieder Äkäslompolo 06 5759 0751 marchelsnieder@gmail.com
Esseline Schieven Morzine én Passo Pordoi 06 2847 2586 e.schieven@gmail.com

Voor vragen met betrekking tot het begeleiden of lesgeven kun je bellen of mailen naar:

Naam Mobiel E-mail
Marc van Heijningen 06 4486 8797 begeleiding@nvsv.nl

We zien jullie inschrijvingen op het gevarieerde reizenaanbod gaarne tegemoet.

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur van de Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging

Terug naar de Inhoudsopgave

Algemene informatie

Inschrijven (tot en met zondag 24 oktober 2021)
Alle reisdeelnemers (visueel beperkte leden, jongeren, begeleiders, skileraren, medereizigers, gezinnen) geven de gewenste reis/reizen per e-mail door aan boeking@nvsv.nl of telefonisch (zie reizencommissie).

Aanbetalen (uiterlijk 24 oktober 2021)
Aanbetaling € 150,- voor jongeren, € 250,- voor volwassenen of € 500,- voor gezinnen
IBAN NL60 RABO 0115 6965 98 ten name van NVSV met vermelding van de reis.

Procedure inschrijven
Tot en met zondag 24 oktober 2021 kunnen de visueel beperkte leden, begeleiders, skileraren, medereizigers en gezinnen, die voornemens zijn de komende winter aan een wintersportreis met de NVSV deel te nemen, een eerste én eventueel tweede voorkeur opgeven. Tevens s.v.p. opgeven of je tijdens de reis les (alpine, snowboard en/of langlauf) wilt van een Nederlandse leraar en of je een portofoon wilt huren. Aan de hand van de inschrijvingen zal de reizencommissie medio november vaststellen of aan alle voorkeuren en wensen kan worden voldaan. Ook wordt er dan in overleg met de betreffende inschrijvers bepaald of reizen met zeer weinig inschrijvingen toch doorgang zullen vinden. Alle inschrijvers ontvangen een bevestiging van inschrijving met alle bij ons bekende informatie per e-mail of per post. Dit voorkomt dat jullie gegevens moeten invullen die meestal reeds bij ons bekend zijn. Deze registratiebevestiging dient altijd te worden teruggestuurd, eventueel voorzien van aanvullingen en/of wijzigingen. Ten aanzien van de nachttreinen en vliegreizen zijn de voorwaarden voor latere bijboekingen en annuleringen aanzienlijk aangescherpt. Dit kan betekenen dat er aanzienlijke kosten zullen zijn bij boeking na 24 oktober.

Uiterlijk 7 november ontvangen betreffende inschrijvers informatie over eventueel gewijzigde definitieve prijzen en eventuele voorgestelde wijzigingen in de keuze van de reis.
Tot 21 november hebben de betreffende inschrijvers dan gelegenheid om de inschrijving te herzien, dat wil zeggen: in overleg met de reizencommissie te wijzigen of, zonder kosten, te annuleren.
Uiterlijk 1 december ontvangen de deelnemers een definitieve boekingsbevestiging. Bij annulering na deze datum wordt de aanbetaling niet door de NVSV teruggestort, maar kan deze eventueel bij de annuleringsverzekering worden geclaimd.
Inschrijvingen na sluiting van de inschrijvingstermijn zullen in behandeling worden genomen conform het gestelde in de Algemene Reisvoorwaarden en Regels (onder Boekingsprocedure).

Reis- én Annuleringsverzekering
Iedere reisdeelnemer dient een adequate reisverzekering met uitgebreide wintersportdekking én aanvullende ziektekostendekking te hebben. Indien gewenst kan de NVSV die verzekering voor je afsluiten via de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV).
Bovendien is voor iedere reisdeelnemer een annuleringsverzekering verplicht. Deze kan de NVSV ook voor je afsluiten. De kosten hiervan zijn 7 procent van de reissom (incl. 21 procent assurantiebelasting én poliskosten).

Gezinnenreis
De voorkeur gaat uit naar de periode na de voorjaarsvakanties, na de proefwerkweken in maart en vóór Pasen, omdat het dan mogelijk is het hotel te boeken van zondag tot zondag, waardoor de wekelijkse files op zaterdag kunnen worden vermeden. Bovendien is een belangrijk argument dat de drukte op de skipistes in de periode februari en de voorjaarsvakanties enorm is, waardoor het voor visueel beperkten verre van optimaal is om te skiën en de veiligheid hierdoor in het geding kan komen. Gezinnen met kinderen kunnen een beroep doen op ‘overmacht’ en de school kan worden verzocht een uitzondering voor de visueel beperkte kinderen en hun eventuele ziende broers en zussen te maken. Onze ervaring is dat, eventueel ondersteund door een brief van de NVSV, een verzoek voor vrijaf door de scholen vrijwel altijd positief wordt beoordeeld. Als het aantal deelnemers (te) groot wordt zal een ‘overloop’ naar een week eerder worden overwogen. Geef bij aanmelding s.v.p. aan of de 2e week ook voor jullie mogelijk is.

Portofoonset huren
Tijdens de reizen kan van de NVSV een portofoonset worden gehuurd. De kosten zijn € 50 per week.
De laatste jaren neemt het gebruik van portofoons aanzienlijk toe. Dat betekent dat er per reis een beperkt aantal portofoons beschikbaar is. Deze worden op volgorde van aanvraag bij inschrijving toegewezen.

Vakantie suppletiefonds LSBS
Het is mogelijk een aanvraag in te dienen voor individuele financiële ondersteuning door het vakantie suppletiefonds van de Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden (LSBS   www.lsbs.nl/suppletiefonds.html ). Subsidies zijn afhankelijk van het inkomen.

Foto’s en video’s
Foto’s en video’s, welke zijn gemaakt tijdens onze reizen en evenementen, kunnen worden gebruikt voor promotiedoeleinden van de NVSV, tenzij je uitdrukkelijk schriftelijk aangeeft dit niet te willen. Je kunt in dat geval een e-mail sturen naar secretariaat@nvsv.nl

Reizendag
Tijdens deze pré-unie maken de deelnemers en begeleiders kennis met elkaar en worden verdere afspraken gemaakt met de contactpersoon van de betreffende reis. Deelname aan deze dag bevelen wij van harte aan, zeker voor mensen die voor de eerste keer met een NVSV-reis meegaan.

Voor de volwassenenreizen is deze dag gepland op zaterdag 11 december 2021 in gebouw De Poort bij station Rotterdam Centraal. Deze dag wordt gecombineerd met de algemene ledenvergadering.
Voor de jongerenreis en de gezinnenreis zal, indien opportuun, een aparte informatiegelegenheid worden georganiseerd.
Nadere berichten over locatie en tijdstippen ontvangen de deelnemers te zijner tijd.

Informatie over de skigebieden
Bij de omschrijvingen van de accommodaties en wintersportgebieden verderop in deze gids staan meestal de websites daarvan vermeld. Op deze websites kun je meer informatie vinden over de accommodatie of het wintersportgebied. Als je in de zomer deze websites raadpleegt tref je meestal een ‘zomerse’ lay-out aan. Ondanks de zomer kun je toch al vaak wintersport informatie raadplegen door te zoeken naar een link met de term ‘winter’ (Oostenrijk en Italië), ‘hiver’ (Frankrijk) en daarop te klikken. Dan krijg je meestal wel de gewenste wintersportinformatie voor zowel langlaufen als alpine skiën en snowboarden. Vanaf oktober/november worden de websites veelal direct met een ‘winterse’ lay-out aangeboden.

Voorbereidingen
Tijdens de wintersportreis is een deelnemer zelf verantwoordelijk voor zijn/haar gewenste en minimaal vereiste skiniveau. NVSV-begeleiders zijn niet opgeleid om skilessen te geven. We bevelen met name beginners en minder gevorderden dringend aan om vooraf in Nederland lessen te volgen. Zie de Activiteitenpagina voor de mogelijkheden. Skiën en langlaufen zijn technische sporten, waarvan het plezier zeer sterk beïnvloed wordt door de techniek en conditie van de wintersporter. De kans op ongevallen neemt ook af bij voldoende techniek én conditie.

Alpine skiërs en snowboarders kunnen lessen volgen op één van de vele indoorskibanen in Nederland. Voor adressen zie: www.anwb.nl/vakantie/wintersport/skibanen-in-nederland
Bij SnowWorld in Zoetermeer zullen, gedurende het najaar en de winter, alpine cursussen op indoorbanen in de echte sneeuw worden georganiseerd voor leden van de NVSV.

Langlaufers kunnen gedurende het najaar en de winter een aantal langlauflessen volgen, welke worden gegeven op de langlaufbaan van de Langlaufvereniging Gouda.
Kijk voor nadere informatie over lessen en andere activiteiten van de NVSV in Nederland: www.nvsv.nl/ activiteiten

Ski-, snowboard- en/of langlauflessen tijdens de NVSV-reizen
Tijdens de gezinnenreis zullen één-op-één skilessen worden verzorgd door meereizende Nederlandse skileraren. De gezinnen betalen hiervoor een bijdrage in de kosten, vergelijkbaar met die van groepslessen bij de lokale skischool.
Bij een aantal volwassenenreizen bieden wij ook de mogelijkheid om ook één-op-één skilessen (alpine, snowboard en/of langlauf) van meereizende gediplomeerde Nederlandse skileraren te ontvangen. De kosten hiervan zullen door de deelnemers, die hier gebruik van willen maken, worden betaald. Deze bedragen tussen € 95 en € 105 per dag. Ter vergelijking, een dag privéles van een skileraar van een lokale skischool in Oostenrijk, Italië of Frankrijk kost twee tot drie keer zoveel. Als je hier belangstelling voor hebt, geef dat dan aan bij inschrijving voor de reis, inclusief het aantal dagen dat je les (alpine, snowboard en/of langlauf) wilt hebben. Afhankelijk van het aantal belangstellenden en beschikbare leraren zal per reis worden bepaald of deze mogelijkheid kan worden gerealiseerd en wat de exacte kosten zullen zijn.

Terug naar de Inhoudsopgave

Overzicht NVSV-reizenprogramma 2021-2022

(1)
zie onder
Soort reis Vertrek-
datum
Reisduur
(skidagen)
Accommodatie
& verzorging
Prijs leden &
medereizigers
Bramberg
(2)
Jongeren
Jongerenreis 18-12-2021 7 dagen (5) Jeugdhotel (3*)
4/6 p kamer
half-pension
€ 460 exclusief skipas (lokaal € 100, skisafari € 170)
Sankt Ulrich
(3)
Volwassenen
Langlauf 14-01-2022 10 dagen (8) Hotel (4*)
2-p kamer
half-pension
€ 1.015 Loipes zijn gratis
Bramberg
(5)
Volwassenen
Alpine & Langlauf 14-01 en
21-01-2022
10 dagen (8) Hotel (4*)
2-p kamer
driekwart-pension
€ 920 exclusief skipas
(€ 160)
Morzine
(4)
Volwassenen
Alpine 04-02-2022 10 dagen (8) Hotel (3*)
2-p kamer
€ 1.050 exclusief skipas
(leden € 160 / meder. €220)
Passo Pordoi
(5)
Volwassenen
Alpine 04-03-2022 10 dagen (8) Hotel (3*)
2-p kamer
half-pension
€ 975 exclusief skipas
(leden € 170 / meder. € 370)
Bramberg
(6)
Gezinnen
Langlauf &
Alpine
20-03-2022
(13-03-2022)
8 dagen
(6)
Hotel (4*)
2-p kamer
driekwart-pension
€ 760 / € 380 / € 0 exclusief skipas
(min. € 160 / max. € 315)
Äkäslompolo
(7)
Volwassenen
Langlauf 12-03-2022 8 dagen
(6)
Hotel (2*)
2-p kamer
vol-pension
€ 1.260
Loipes zijn gratis
 1. De bedragen voor leden én medereizigers zijn inclusief een SGR-/Solvabiliteitstoeslag van € 50 voor volwassen reisdeelnemers en € 25 voor deelnemers jonger dan 18 jaar en deelnemers aan de Jongerenreis.
  Deze bedragen kunnen tot maximaal 10 procent afwijken, afhankelijk van aantal deelnemers, brandstoftoeslagen, definitieve vervoerprijzen, en anderen.
  De vermelde bedragen zijn exclusief de verplichte reisverzekering, de annuleringsverzekering én het eventuele introductiebedrag voor nieuwe leden (zie Lid worden).
  Bij de reizen met hotel kan soms een 1-persoonskamer of een 2-persoonskamer met meer resp. minder comfort en/of ruimte worden gereserveerd. Daarvoor zal een toeslag resp. korting gelden (zie bij de betreffende reis). Beschikbare 1-persoons- of duurdere, respectievelijk goedkopere 2-persoonskamers worden toegewezen in volgorde van inschrijving (bericht én aanbetaling). Meldt eventuele voorkeur bij inschrijving.
  NVSV-begeleiders ontvangen een tegemoetkoming van 30 procent op de vermelde kosten van de reis. De kosten van de reis kunnen, vanwege onze ANBI-status, mogelijk worden aangemerkt als gift/schenking in het kader van de inkomstenbelasting. Raadpleeg daarvoor je belastingadviseur.
  NVSV-leraren betalen een eigen bijdrage van 30 procent van de kosten van een reis.
 2. Heen- en terugreis met nachtelijke royal class pendelbus. Deze bus blijft de gehele reis bij ons voor plaatselijk vervoer naar de diverse skigebieden voor de skisafari.
 3. Heen- en terugreis met slaaptrein NightJet naar Oostenrijk. Verzorging op basis van halfpension. Eventueel extra ontbijt/brunch (dag van aankomst) en/of extra diner (dag van vertrek) zijn bij de reissom inbegrepen.
 4. Heen- en terugreis met nachtelijke royal class pendelbus naar Frankrijk. Verzorging op basis van halfpension. Eventueel extra ontbijt/brunch (dag van aankomst) en/of extra diner (dag van vertrek) zijn bij de reissom inbegrepen.
 5. Heen- en terugreis met nachtelijke 1st class (extra luxe) pendelbus naar Oostenrijk en Italië. Voor enkele opstapplaatsen in Nederland geldt mogelijk een toeslag. Verzorging op basis van halfpension. Eventueel extra ontbijt/brunch (dag van aankomst) en/of extra diner (dag van vertrek) zijn bij de reissom inbegrepen.
 6. Voor gezinnen met één of meer visueel beperkte gezinsleden. Heen- en terugreis met eigen auto. Op verzoek kan de NVSV de heen- en terugreis per dagtrein regelen. De vervoerskosten zijn voor eigen rekening. Verzorging is op basis van driekwart pension. Uitleg van de prijzen: € 760 is voor volwassenen en jongeren vanaf 15 jaar, € 380 is voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar en € 0 voor kinderen tot en met 5 jaar. De prijzen voor kinderen tot en met 14 jaar is gebaseerd op een onderkomen in de ouderkamer. In geval van een aparte kamer voor de kinderen geldt een toeslag.
 7. Heen- en terugreis met vliegtuig en aansluitend een transfer. Verzorging op basis van volpension.

Terug naar de Inhoudsopgave

Beschrijving NVSV-wintersportreizen seizoen 2021-2022

Hieronder worden de diverse reizen meer in detail beschreven.

Een aantal reizen is geschikt voor deelnemers met geen of weinig ervaring en andere reizen zijn meer geschikt voor deelnemers met meerdere jaren wintersportervaring. Vraag bij twijfel advies bij één der leden van de reizencommissie.

Enkele NVSV-leden hebben weer een voorkeur uitgesproken voor winterwandelen. Dit is mogelijk bij de reizen naar Sankt Ulrich , Bramberg en Rauhala. Geef deze voorkeur aan bij opgave voor een reis. Dan zullen wij onderzoeken of er wandelbegeleiding beschikbaar is bij de betreffende reis.

Vervoer / accommodaties

Voor de reis naar Sankt Ulrich am Pillersee is gekozen voor de nachtslaaptrein NightJet. Deze reist vanaf verschillende stations in Nederland zonder overstap naar Oostenrijk. Met een bustransfer wordt de groep van het station van aankomst naar het hotel gebracht.

Voor de ski-/combinatiereizen naar Oostenrijk en Italië is ook voor komend seizoen gekozen voor de first class nachtpendelbus (extra luxe, meer ruimte, luxe, brede, beter verstelbare stoelen, wifi, 220V bij stoelen, etc.), welke naar een aantal trajecten in Oostenrijk en Italië reist.
Voor meer informatie over de 1st class nachtpendelbus naar sommige bestemmingen in Oostenrijk en Italië zie: www.interbus.nu/reisinfo/first-class . Bij deze reizen zet de bus de groep bij het hotel af en haalt de groep een week later weer bij het hotel op. Instappen kan op diverse locaties in Nederland. Voor de reis naar Italië is soms een overstap in Noord-Italië benodigd.

Naar Frankrijk reizen we met een royal class nachtpendelbus.

De jongerenreis is met een royal class bus, welke de gehele reis ter plaatse tot onze beschikking blijft.

Voor de volwassenenreis naar Bramberg in januari is voorlopig één week gereserveerd: vrijdag 14 – zondag 24 januari. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen of als er een significante belangstelling voor twee weken Bramberg is en/of als de beschikbaarheid van begeleiders/leraren daar aanleiding toe geeft, zal een ‘overloop’ naar een week later (vrijdag 21 – zondag 31 januari) worden overwogen.

De prijs van de kamers is gebaseerd op de nieuwe, luxe 2-p kamers, waarvan vele ook geschikt zijn voor 3-4 personen. Bij indeling met 3-4 personen zal er een korting van € 75 p.p. per week worden toegekend.

Er zijn nog een beperkt aantal z.g. ‘Stammhaus’ kamers beschikbaar welke een korting van € 75 p.p. per week kennen. Deze worden toegewezen op basis van ‘wie het eerst komt’.

Voor de gezinnenreis naar Bramberg in maart is voorlopig één week gereserveerd: zondag 20 – zondag 27 maart. Als het aantal inschrijvingen (te) groot wordt zal een ‘overloop’ naar een week eerder (zondag 13 – zondag 20 maart) worden overwogen. Laat bij inschrijving weten of een week eerder ook mogelijk is voor jullie.

 

Voor de reis naar Rauhala, Finland weten we pas rond begin oktober a.s. wat de definitieve kosten van de vliegreis zullen zijn. Dan zullen we de inschrijvers informeren over eventuele minder- of meerkosten.

Bij de reizen met hotel kan soms een éénpersoonskamer of een tweepersoonskamer met meer of minder comfort en/of ruimte worden gereserveerd. Daarvoor zal een toeslag of een korting gelden (zie bij de betreffende reis). Beschikbare éénpersoons- of duurdere/goedkopere tweepersoonskamers worden toegewezen in volgorde van inschrijving.

Liftpassen

Alle prijzen voor de reizen zijn exclusief de kosten van een liftpas voor de alpine skiërs en snowboarders, omdat bij deze reizen niet alle deelnemers liftpassen benodigd hebben of omdat de liftprijzen nog niet bekend zijn.

De kosten voor de liftpassen lopen zeer uiteen, afhankelijk van de ter plaatse door ons te verkrijgen kortingen, welke in het komend najaar bekend worden. De kosten van de liftpas zullen worden opgenomen in de reizenfactuur in het najaar van 2021.

In Frankrijk en Italië ontvangen wij, in de meeste gevallen, geen korting voor medereizigers. Deze betalen bij reizen in die landen de normale prijs voor de liftpassen. In Oostenrijk, met name in Bramberg, worden meestal ook significante kortingen voor de medereizigers verkregen.

Skisafari Bramberg

Tijdens de jongerenreis bestaat de mogelijkheid in te schrijven voor een skisafari naar verschillende grote wereldvermaarde gebieden in de omgeving: Wildkogel Arena, Zillertal Arena, Kitzbühel Grossraum, Sportregion Zell am See, Saalbach-Hinterglemm en/of de Kitzsteinhorn-gletsjer.
Voor de volwassenreis naar Bramberg willen wij die mogelijkheid ook aanbieden, als daar voldoende belangstelling voor bestaat. De kosten voor de liftpassen zullen dan wel aanzienlijk hoger zijn. Laat bij inschrijving weten of je daar belangstelling voor hebt.
Terug naar de Inhoudsopgave

‘Oostenrijk is en blijft voor veel Nederlanders het wintersportland bij uitstek. Denk maar aan de gezellige kleine dorpjes, de gemoedelijke sfeer en de gastvrijheid. Vele accommodaties zijn al jaren in de familie en behouden hierdoor de persoonlijke aandacht die zo gewaardeerd wordt. De skigebieden zijn vaak gelegen tussen de bossen en bieden veel variatie. De skiliften worden goed onderhouden en regelmatig vernieuwd. Bijna elk skigebied is uitgerust met sneeuwkanonnen en de pistes worden uitstekend geprepareerd, evenals de langlaufloipes. Door aaneensluiting van verschillende ski- en langlaufgebieden zijn uitgebreide wintersportmogelijkheden ontstaan. De infrastructuur (liften, sneeuwkanonnen, pisten, loipen) in Oostenrijk is momenteel vaak veel beter dan in andere wintersportlanden. De sfeervolle berghutten en après-skimogelijkheden voor jong en oud maken de wintersport in Oostenrijk compleet.’

Bramberg am Wildkogel (jongerenreis)

Land (Regio) Oostenrijk (Tirol)
Soort Alpine skiën, snowboarden
Doelgroep Jongeren tussen ongeveer 16 en 25 jaar
Type reis Geschikt voor meer en minder ervaren alpine skiërs en snowboarders

Familie-/jeugdhotel ‘Wolkensteinbär’ (3 sterren)

Wolkensteinbär hotel Jongerenreis

Wolkensteinbär hotel Jongerenreis

Logo Wolkensteinbär

Logo Wolkensteinbär

 

 • Luxe familie-/jeugdhotel
 • Kamers tot maximaal 8 personen, met douche, toilet, tv, wifi, etc.
 • Kamers met bad of douche, toilet, föhn, kamersafe en balkon
 • Gratis sauna, wellness ruimte
 • Indoor klimwand, fitnessruimte, game/entertainment zaal
 • Het hotel ligt een paar minuten lopen van het centrum van het dorp en van de lokale gondel
 • Nadere informatie: www.wolkensteinbaer.at

Tijdens de jongerenreis bestaat de mogelijkheid in te schrijven voor een skisafari naar verschillende grote wereldvermaarde gebieden in de omgeving: Wildkogel Arena, Zillertal Arena, Kitzbühel Grossraum, Sportregion Zell am See, Saalbach-Hinterglemm en/of de Kitzsteinhorn-gletsjer.

Indoor klimwand Wolkensteinbär

Indoor klimwand Wolkensteinbär

Fitnessruimte Wolkensteinbär

Fitnessruimte Wolkensteinbär

Speelruimte Wolkensteinbär

Speelruimte Wolkensteinbär

Eetzaal Wolkensteinbär

Eetzaal Wolkensteinbär

Bramberg am Wildkogel, jongerenreis

Zaterdag 18 – vrijdag 24 december 2021 (jongeren ca. 16 – 25 jaar)

Duur 7 daagse wintersportreis, waarvan 5 dagen alpine skiën en/of snowboarden.
Vervoer Heen- en terugreis met een royal class reisbus vanuit diverse opstapplaatsen in Nederland.
Ter plaatse blijft de bus met chauffeur beschikbaar voor een skisafari naar de diverse skigebieden in de omgeving.
Vertrek Zaterdagavond 18 december 2021, ca. 18:00 u vanaf station Leiden.
Opstappen kan ook in: Alphen aan den Rijn (Avifauna, gratis parkeren), station Ede-Wageningen en eventueel nog een extra stop in een nader te bepalen locatie.
Thuiskomst Vrijdagmorgen 24 december 2021 in bovengenoemde plaatsen.
Verzorging Deze reis is op basis van halfpension. Het extra ontbijt op de dag van aankomst en het extra diner op de avond van vertrek zijn bij de reissom inbegrepen. Tevens kan op de laatste dag voor vertrek in de namiddag nog gratis gebruik gemaakt worden van de douchegelegenheid.
Skipas De kosten voor de 5 dagen liftpas bedragen ca. € 110, toepasbaar voor de skigebieden Wildkogel Arena én Zillertal Arena/Gerlosplatte. Deze prijs geldt voor de deelnemers én de ziende medereizigers. Deze liftpas zal met de reizenfactuur worden verrekend. De normale prijs voor een 5-daagse skipas in deze twee gebieden bedraagt: € 257.
Als men kiest voor de 5 dagen skisafari in meerdere grote skigebieden in de omgeving, zullen de kosten voor de 5-daagse liftpas € 170 – € 180 voor de visueel beperkte deelnemers zijn. De normale prijs voor deze liftpas is € 269, welke voor deze pas ook van toepassing is voor de ziende medereizigers.
Exacte prijzen voor de liftpassen zijn in het najaar bekend, afhankelijk van de door ons verkregen kortingen.

Slaapzaal

Slaapzaal

Badkamer

Badkamer

Terug naar de Inhoudsopgave

Sankt Ulrich am Pillersee

Langlauf in de loipe

Langlauf in de loipe

Land (Regio) Oostenrijk (Pillerseetal, Tirol)
Soort Langlaufen, wandelen
Doelgroep Volwassen leden van de NVSV
Type reis Geschikt voor meer en minder ervaren langlaufers en wandelaars

Hotel ‘Strasserwirt’ (4 sterren)

 • Luxe vier sterrenhotel, gemoedelijk familiehotel met persoonlijke aandacht
 • Uitstekende keuken: ontbijtbuffet, diner met 3 gangen keuzemenu plus saladebuffet
 • Luxe kamers (25 m²) met bad of douche, toilet, tv, radio, telefoon, sommige kamers balkon
 • Beperkt aantal eenvoudige/kleinere kamers (20 m²) beschikbaar met korting van € 75 p.p. per week
 • Keuzemogelijkheid voor extra ruime/luxe kamer (30 m²) in nieuwbouw, toeslag € 75 p.p. per week
 • Zeer beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar, toeslag € 125 p.p. per week
 • Van de verschillende typen kamers is een aantal voor ons gereserveerd;
  toewijzing geschiedt volgens de opgegeven voorkeur en de volgorde van inschrijving (bericht én aanbetaling)
 • Gratis sauna, kruidenstoombad, relaxruimte, fitness ruimte
 • Internet mogelijkheid
 • Opstappen op de langlaufloipe is bij het hotel mogelijk
 • Website : www.strasserwirt.at

Logo Landhotel Strasserwirt St Ulrich

Logo Landhotel Strasserwirt St Ulrich

Landhotel Strasserwirt St Ulrich

Landhotel Strasserwirt St Ulrich

Langlaufen

Het Pillerseetal heeft ongeveer 100km loipen welke door de hoogte (ca. 1000m) en ligging behoorlijk sneeuwzeker zijn. Er zijn loipen voor meer en minder ervaren langlaufers

Sneeuwlandschap St Ulrich

Sneeuwlandschap St Ulrich

Langlaufen St Ulrich

Langlaufen St Ulrich

Sankt Ulrich am Pillersee

Vrijdag 14 – zondag 23 januari 2022 (volwassenen)

Duur 10 daagse wintersportreis, waarvan 8 dagen langlaufen en/of wandelen
Vervoer Heen- en terugreis met de NightJet nachtslaaptrein vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Wörgl in Oostenrijk.
Vanaf daar met een bustransfer direct naar het hotel in Sankt Ulrich.
Vertrek Vrijdagavond 14 januari 2022, ca. 17:30u vanaf station Amsterdam Centraal.
In-/uitstappen kan ook op de stations Utrecht Centraal (ca. 19:30u) en Arnhem (ca. 20:15u). Definitieve tijden kunnen afwijken en worden ca. 1 week voor vertrek bekend gemaakt.
Thuiskomst Zondagmorgen 23 januari 2022, ca. 8:15u in Arnhem, ca. 9:15u in Utrecht Centraal en ca. 11:30u in Amsterdam Centraal.
Verzorging Deze reis is op basis van halfpension.
De extra brunch op de dag van aankomst en het extra diner op de avond van vertrek worden ook in het hotel verzorgd en zijn (excl. koffie en drankjes) bij de reissom inbegrepen.
Loipe-/skipas Deze is bij de kosten van de reis inbegrepen.
Locatie Sankt Ulrich ligt in het Pillerseetal, met o.a. de dorpen St. Jakob en Hochfilzen.
Deze dorpen liggen op een hooggelegen plateau van ca. 1000 meter en zijn daardoor relatief sneeuwzeker. Zie : www.kitzbueheler-alpen.com/de/pillerseetal/winter/urlaub-skifahren-langlaufen.html

Slaapkamer hotel St Ulrich

Slaapkamer hotel St Ulrich

Eetzaal hotel St Ulrich

Eetzaal hotel St Ulrich

Terug naar de Inhoudsopgave

Bramberg am Wildkogel
Logo Wildkogel Arena

Logo Wildkogel Arena

Land (Regio) Oostenrijk (Oberpinzgau, Salzburgerland)
Soort Alpine skiën, snowboarden, langlaufen en/of wandelen
Doelgroep Een reis voor volwassen leden van de NVSV
en een reis voor gezinnen met visueel beperkten
Type reis Geschikt voor meer en minder ervaren alpine skiërs, snowboarders én langlaufers;
Met ervaren skiërs en snowboarders is een skisafari mogelijk.
Lessen van gekwalificeerde Nederlandse skileraren bij voldoende belangstelling.

Bergrestaurant Bramberg

Bergrestaurant Bramberg

Sneeuwschoenwandelen in de bossen

Sneeuwschoenwandelen in de bossen.

Logo Smaragdhotel Tauernblick Bramberg

Logo Smaragdhotel Tauernblick Bramberg

Logo Smaragddorf Bramberg am Wildkogel

Logo Smaragddorf Bramberg am Wildkogel

Hotel ‘Tauernblick’ (4 sterren)

 • Zeer luxe 4-sterren hotel, gemoedelijk familiehotel met persoonlijke aandacht
 • Uitgebreid ontbijtbuffet, diner met 4 gangen keuzemenu, inclusief saladebuffet
 • Dagelijks gratis warm en koud hapje in de namiddag, eenmaal ‘Glühwein am Schneebar’
 • Luxe kamers met douche of bad, föhn, apart toilet, TV, radio, kamersafe en balkon
  Deze kamers zijn speciaal ingericht voor gasten met astma en allergie-gevoeligheden
  en voldoen aan de strenge eisen van ‘Hohe Tauern Health’ en ‘Daß Österreichische Umweltzeichen’.
 • Bij delen van de grote kamers met 3 of 4 deelnemers geldt een korting van € 75 p.p. per week
 • Zeer beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar, toeslag € 125,- p.p. per week
 • Nog enkele ‘Stammhaus’ kamers beschikbaar met korting van € 75 p.p. per week
 • Ook enkele extra luxe suites beschikbaar, toeslag € 50 p.p. per week
 • Van de verschillende typen kamers is een aantal voor ons gereserveerd; toewijzing geschiedt
  volgens de opgegeven voorkeur en de volgorde van inschrijving (bericht én aanbetaling)
 • Gratis luxueus zwembad, met buitenbad en whirlpool, sauna, stoomcabine, fitnessruimte
  Solarium en Wellness-massages tegen betaling
  Badjas gratis gehele week te leen voor alle gasten
  Gebruik van zwembad, sauna, etc. in de namiddag van vertrek is bij de prijs inbegrepen
 • Gratis internet in alle kamers, restaurant en lobby (wifi)
 • Bramberg is een rustig klein dorp met beperkte uitgaansmogelijkheden
 • Nadere informatie: www.tauernblick.at

Smaragdhotel Tauernblick Bramberg

Smaragdhotel Tauernblick Bramberg

Logo Smaragdhotel Tauernblick Bramberg

Logo Smaragdhotel Tauernblick Bramberg

Langlauf en/of alpine/snowboard skigebieden en rodelbaan

Voor de alpine skiërs en snowboarders (zowel beginners als gevorderden) bestaat de mogelijkheid om een skisafari te houden in de volgende gebieden: Wildkogel Arena (Neukirchen, Bramberg: www.wildkogelbahnen.at ), Zillertal Arena (Hochkrimml/Gerloßplatte, Königsleiten, Gerloß, Zell am Ziller: www.zillertalarena.at ) en Kitzbühel Großraum (Kitzbühel, Kirchberg: www.kitzbühel.com ).

Voor de langlaufers en wandelaars zijn er uitstekende mogelijkheden in het dal (Oberpinzgau) en op hoogte (Gerloßplatte én Pass Thurn). Bramberg ligt aan de befaamde ‘Pinzgau Loipe’ met een totale lengte van 200km, welke door de Duitse ADAC met 5 sterren is beoordeeld.
Bramberg heeft de langste (14 km) verlichte rodelbaan ter wereld, welke gezinsvriendelijk is.
Het skigebied Wildkogel Arena heeft ook een comfortabele gondelbaan achter in het gebied.

Panorama Wildkogel Arena boven Bramberg

Panorama Wildkogel Arena boven Bramberg

Bramberg am Wildkogel

Vrijdag 14 januari – zondag 23 januari 2022 (volwassenen)
én eventueel
Vrijdag 21 januari – zondag 30 januari 2022 (volwassenen)

Duur 10 daagse wintersportreis, waarvan 8 dagen alpine skiën, snowboarden, langlaufen en/of wandelen.
Vervoer Heen- en terugreis met luxe first class Interbus nachtpendelbus vanuit diverse opstapplaatsen in Nederland.
Op verzoek organiseren wij als alternatief de reis per dagtrein.
Ter plaatse zullen we gebruik maken van de gratis skibus naar de diverse skigebieden. Met de gratis skibus kunnen we voor het hotel instappen en deze brengt ons in korte tijd naar de skigebieden: Wildkogel Arena (of 15 minuten lopen), Zillertal Arena of Kitzbühel Großraum.
Vertrek Vrijdagavond 14 en eventueel vrijdagavond 21 januari 2022, ca. 21:30 u vanaf station Heerlen.
Opstappen kan ook in: Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Prinsenbeek, Rotterdam, Tilburg, Utrecht of Zwolle, waarbij een overstap in Maarheeze benodigd kan zijn.
Thuiskomst Zondag 23 januari en eventueel zondag 30 januari 2022 in Heerlen, of de instaplokatie.
Verzorging Deze reis is op basis van driekwartpension, inclusief een extra hartig en zoet hapje in de namiddag. Een extra brunch op de dag van aankomst en een extra diner op de avond van vertrek zijn, exclusief drankjes en koffie, bij de kosten van de reis inbegrepen.
Ook kan op de laatste dag voor vertrek in de namiddag nog gratis gebruik gemaakt worden van zwembad, sauna en douchegelegenheid.
Skipas De kosten voor 8 dagen liftpassen bedragen ca. € 160, toepasbaar voor de skigebieden Wildkogel Arena én Zillertal Arena/Gerlosplatte. Deze prijs geldt voor de deelnemers, begeleiders én medereizigers. Deze liftpas zal met de reizenfactuur worden verrekend.
De kosten voor de liftpas bij de skisafari zijn in het najaar bekend. Reken op ongeveer € 270 voor 8 dagen, afhankelijk van de kortingen. De normale prijs is € 380 voor 8 dagen.
Loipepas Deze is niet nodig in Oberpinzgau. De langlaufloipes zijn gratis.

Bramberg restaurant

Bramberg restaurant

Bramberg restaurant, buffet

Bramberg restaurant, buffet

Bramberg super keuken

Bramberg super keuken, fraai opgemaakt gerecht

Begeleider en deelnemer recht van boven gezien vanuit een skilift

Begeleider voorop, deelnemer erachter. Foto genomen vanuit een skilift, je kijkt recht naar beneden en ziet de sneeuw opstuiven.

Zithoek hotel Tauernblick Bramberg

Zithoek hotel Tauernblick Bramberg

Open haard hotel Tauernblick Bramberg

Open haard hotel Tauernblick Bramberg

Bramberg am Wildkogel

Zondag 20 – zondag 27 maart 2022 eventueel ‘overloop’ naar 13-20 maart 2022 (gezinnen)

Duur 8 daagse wintersportreis, waarvan 6 dagen skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen en/of wandelen, etc.
Vervoer Heen- en terugreis met eigen auto. De NVSV kan eventueel vervoer per dagtrein regelen.
Ter plaatse kunnen we gebruik maken van de gratis skibus naar de diverse skigebieden. Met de gratis skibus kunnen we voor het hotel instappen en deze brengt ons in korte tijd naar de skigebieden: Wildkogel Arena (of 15 minuten lopen), Zillertal Arena en Kitzbühel Großraum. Eventueel kan een keer met de eigen auto’s naar één van de andere skigebieden (Zell am See, Saalbach-Hinterglemm) worden gereisd.
Aankomst Zondagnamiddag/avond 20 maart 2022 (eventueel ‘overloop’ naar 13 maart)
Vertrek Zondagmorgen 27 maart 2022 (eventueel ‘overloop’ naar 20 maart)
Verzorging Deze reis is op basis van ‘driekwart’ pension, inclusief een ‘Jause’ in de namiddag.
Wintersport De NVSV zal zorgdragen voor skiles voor de visueel beperkte deelnemers. Voor nadere details zie Gezinnen reizen in de Geldende algemene voorwaarden, regels en informatie.
De kosten voor deze privé skilessen voor de visueel gehandicapten zijn € 225. Deze relatief gunstige prijs voor 6 dagen privé skiles kunnen wij realiseren doordat wij een gedeelte van de kosten betalen uit aan ons verstrekte sponsorgelden.
Het uitgangspunt voor deze gezinsreis is dat alle ziende ouders en kinderen vrij skiën of skiles nemen via de lokale skischool. De prijzen hiervoor zijn, mede afhankelijk van het aantal dagen skiles, ongeveer: € 160 – € 210 per week.
Skihuur Kinderen: € 80 – € 120 per week, afhankelijk van type skiset, inclusief helm.
Volwassenen: € 95 – € 150 per week, afhankelijk van type skiset, inclusief helm.
Skipas Standaardprijs (6 dagen): ca. € 320 (geschikt voor alle skigebieden in de omgeving) voor volwassenen, ca € 238 voor jongeren (geboortejaar 2003-2006), € 158 voor kinderen (geboortejaar 2007-2015), gratis voor geboortejaar vanaf 2016).
De prijs voor de visueel beperkte gezinsleden zal afhangen van de korting die wij t.z.t. ter plaatse kunnen bedingen. Deze prijs zal aanzienlijk lager zijn.

Rodelen

Rodelen op de langste verlichte rodelbaan (14 km). Deelnemer voorop, begeleider er direct achter.

Groepsfoto voor de ingang van hotel Tauernblick Bramberg

Groepsfoto voor de ingang van het hotel.

Terug naar de Inhoudsopgave

‘De grootste en meest gevarieerde, sneeuwzekere, skigebieden vind je in Frankrijk. De Franse skioorden zijn volledig gericht op de wintersport; accommodaties meestal aan de piste met de gondels/skiliften, winkels, bars, skiverhuur en skischolen op loopafstand. Frankrijk staat bekend om de vele appartementen. Momenteel worden er in de skistations steeds meer luxe, grotere appartementen en chalets gebouwd om ook de wintersporter aan te trekken die meer luxe verwacht tijdens de vakantie. Maar ook de sfeervolle, kleinere, skidorpen zijn in opkomst en een absolute aanrader; hier vind je nog de echte Franse sfeer. Kortom, Frankrijk is een land met oneindig veel wintersport mogelijkheden.’

Morzine, Portes du Soleil

Portes du Soleil panorama

Portes du Soleil panorama

Logo Portes du Soleil

Logo Portes du Soleil

Land (Regio) Frankrijk (Haute Savoie)
Soort Alpine
Doelgroep Volwassen leden van de NVSV
Duur reis 10 daagse skireis, waarvan 8 dagen alpine skiën
Type reis Geschikt voor meer ervaren alpine skiërs en snowboarders in verband met mogelijkheid van skitochten

Hotel ‘Les Prodains’ (3 sterren)

Hotel Morzine

Hotel Morzine

Eetzaal hotel Morzine

Eetzaal hotel Morzine

 • Comfortabel 3 sterren hotel in Les Prodains, een buitenwijk van Morzine
 • Gemoedelijk familiehotel met goede keuken
 • 2-persoonskamers met TV
  Eén echte 1-persoonskamer beschikbaar, zonder toeslag
  Bij bezetting van overige kamers door één persoon geldt een toeslag van ca. € 350 p.p. per week
  Alle kamers met bad of douche en eigen toilet
 • Het hotel heeft een eigen sauna
 • WiFi aanwezig in de lobby en op de kamers
 • Nadere informatie: www.hotellesprodains.com/nl
Skigebied Morzine

Skigebied Morzine

Skigebied – Portes du Soleil

Het skigebied van Portes du Soleil is al decennia het grootste skigebied van de wereld. Met maar liefst 650 kilometer piste, van Les Gets in Frankrijk tot aan Champéry in Zwitserland, telt dit skigebied 12 skiresorts: Abondance, Avoriaz, Champéry, Châtel, L’Chapelle d’Abondance, Les Gets, Montriond, Morgins, Morzine, Saint Jean d’Aulps, Torgon en Val d’Illiez.
De grote gondel naar Avoriaz en de moderne, snelle stoeltjeslift naar boven aan de Coupe du Monde starten vrijwel naast het hotel. Afdalen kan tot bij het hotel.

Locatie hotel Morzine onderaan de gondel

Locatie hotel Morzine onderaan de gondel

Morzine, Portes du Soleil

Vrijdag 4 – zondag 13 februari 2022 (volwassenen)

Duur 10 daagse skireis, waarvan 8 dagen skiën.
In verband met mogelijke lange dagtochten zeer geschikt voor ervaren wintersporters, maar ook uitstekende mogelijkheden voor minder ervaren wintersporters.
Vervoer De heen- en terugreis zal met een nachtelijke pendelbus plaatsvinden. Ter plaatse is geen skibus benodigd, want gondel en lift beginnen vrijwel naast het hotel.
Vertrek Vrijdagmiddag/-avond 4 februari 2022, vanaf diverse locaties in Nederland.
De opstapplaatsen en exacte tijden zullen later worden afgestemd met de deelnemers.
Thuiskomst Zondagmorgen/-middag 13 februari 2022, op diverse locaties in Nederland.
Verzorging Deze reis is op basis van halfpension. Het extra ontbijt op de dag van aankomst en het diner op de avond van vertrek worden in het hotel verzorgd en zijn bij de reissom inbegrepen.
Skipas De 8-daagse skipas is niet in de reissom inbegrepen. De kosten zullen afhankelijk zijn van de door ons te verkrijgen korting.

Terug naar de Inhoudsopgave

‘Italië is een klasse apart. Hier kun je fantastische skitochten maken, genieten van de Italiaanse keuken in het hotel of op de piste (een flesje goede wijn is hier nog betaalbaar). De meeste skigebieden in Italië beschikken over ruim voldoende sneeuwkanonnen die ervoor zorgen dat er altijd geskied kan worden. De uitgestrekte skigebieden, de mooie natuur, de zuidelijke sfeer en de gastvrijheid maken van Italië een uitstekend wintersportland.’

Canazei, Passo Pordoi

Pistes Canazei

Pistes Canazei

Logo Bella Italia

Logo Bella Italia

 

Sella Ronda

De wereldvermaarde Sella Ronda

 

Land (Regio) Italië (Veneto-Belluna, Dolomiti Superski)
Soort Alpine
Doelgroep Volwassen leden van de NVSV
Type reis Geschikt voor meer ervaren alpine skiërs in verband met de mogelijkheid van uitgebreide dagtochten en veel rode pistes in de directe omgeving van Passo Pordoi.
Lessen van gekwalificeerde Nederlandse skileraren bij voldoende belangstelling.

Hotel ‘Savoia’ (3 sterren)
Logo hotel Savoia

Logo hotel Savoia

Hotel Savoia is een karakteristiek en sfeervol hotel, dat al bestaat sinds 1890 en ligt aan de Passo Pordoi op 2339m hoogte. Het hotel is onlangs gerenoveerd. Er zijn in Passo Pordoi geen uitgaansmogelijkheden, maar het hotel biedt een sfeervolle bar en restaurant waar de avonden gezellig kunnen worden doorgebracht. Tevens beschikt het hotel over een ontspanningsruimte met sauna en whirlpool.
’s Ochtends staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor de gasten klaar en ’s avonds wordt een uitstekend 3 of 4-gangen keuze diner met saladebuffet geserveerd. Zeer beperkt aantal 1-p kamers beschikbaar, toeslag € 130.

Dit unieke op ruim 2300 hoogte gelegen hotel is een echte aanrader voor fanatieke skiërs.
Het eindpunt van de gondellift is een aantal jaar geleden net wat hoger gemaakt, tot op de pas. Daarmee is hotel Savoia beter bereikbaar op de ski’s en is het makkelijker terug te keren na een dag op de piste. Uiteraard moet je nog steeds op tijd zijn voor de laatste lift.

Nadere informatie: www.savoiahotel.net

Hotel Savoia - Passo Pordoi, Italië

Hotel Savoia – Passo Pordoi, Italië

Skigebied

Het hotel ligt direct aan de bekende Sella Ronda, waardoor lange skitochten naar andere plaatsen in dit gigantische skigebied uitstekend mogelijk zijn. De Dolomiti Superski telt 12 grote en kleine sneeuwzekere skigebieden, die samen een el dorado voor de wintersporter en levensgenieter vormen. Het hart van de Dolomiti Superski rondom het Sella Massief bestaat uit een aaneengesloten skigebied van ruim 500 pistekilometers. Ook kan geskied worden op de Marmolada gletsjer.

Logo Dolomiti Superski

Logo Dolomiti Superski

Wil je genieten van een mooie natuur, uitgestrekte skigebieden, nauwelijks wachttijden bij de liften, sfeervolle bergdorpjes en uiteraard de vermaarde Italiaanse keuken, dan ben je hier aan het juiste adres.

Dolomiti-Superskigebied

Dolomiti-Superskigebied

Canazei, Passo Pordoi

Vrijdag 4 – zondag 13 maart 2022 (volwassenen)

Duur 10 daagse wintersportreis, waarvan 8 dagen skiën
Vervoer Heen- en terugreis met luxe first class Interbus nachtpendelbus vanuit verschillende locaties in Nederland naar Noord-Italië. Van daar met een bustransfer naar het hotel op de Passo Pordoi bij Canazei.
Ter plaatse is geen skibus benodigd, want het hotel ligt aan de piste.
Vertrek Vrijdagmiddag-/avond 4 maart 2022, vanaf diverse locaties in Nederland.
De opstapplaatsen en exacte tijden zullen later worden afgestemd met de deelnemers.
Thuiskomst Zondagmorgen/-middag 13 maart 2022, op diverse locaties in Nederland.
Verzorging Deze reis is op basis van halfpension. Het extra ontbijt op de dag van aankomst en het diner op de avond van vertrek zijn bij de reissom inbegrepen.
Skipas De 8-daagse skipas is niet in de reissom inbegrepen. De kosten zullen afhankelijk zijn van de door ons te verkrijgen korting. Reken op € 170 voor visueel beperkten en begeleiders. Voor medereizigers zullen de kosten de normale prijs van € 372 zijn.

Saunaruimte hotel Savoia

Saunaruimte hotel Savoia

Eetzaal hotel Savoia

Eetzaal hotel Savoia

Terug naar de Inhoudsopgave

‘Een wintersportvakantie boven de poolcirkel in Lapland, Finland is een unieke ervaring: onbeperkte langlaufmogelijkheden in ongerepte natuur, zuivere lucht, een dik pak sneeuw, een weldadige rust en een ontspannen sfeer. Geen disco, geen drukte. ‘s Avonds gezellig kletsen bij de haard met een paar reisgenoten of eindelijk eens een goed boek lezen. Je voelt je er als herboren, ver weg van de dagelijkse beslommeringen. De kosten van een wintersportvakantie in Scandinavië zijn aanzienlijk hoger dan in de Alpenlanden.’

Langlaufen op een bevroren meer in Finland

Langlaufen op een bevroren meer in Finland met bergen op de achtergrond.

Afdalen op langlauflatten, Finland

Afdaling in het bos met 1 langlaufski in de loipe en de andere ernaast om te remmen.

Äkäslompolo (was Rauhala)

Land (Regio) Finland (Lapland)
Soort Langlaufen en/of sneeuwschoenwandelen
Doelgroep Volwassen leden van de NVSV
Type reis Geschikt voor langlaufers met minimaal enige ervaring

Holiday Resort Seita

Seita logo

Seita logo

 • Dit zijn de voorzieningen in het Seita hotel: https://seitahotelli.fi/en/majoitus/#hotelli
 • Comfortabel hotel met een eigen gemoedelijke authentieke Lapse atmosfeer
 • Finse rooksauna, tegen een vergoeding, maar schijnt heel speciaal te zijn
 • Bijna alle kamers zijn ruime 3 – 4 persoons kamers.
 • Er zijn ook Finse hutten met twee 2 persoons kamer met een woongedeelte op aanvraag
 • Het arrangement omvat volpension: ontbijt, lunchpakket en diner
 • De accommodatie ligt direct aan de langlaufloipes
 • Ski huur is mogelijk, graag voordien opgeven
 • Vegetarisch eten is mogelijk, voordien opgeven
 • Een reis voor personen die van rust houden en die ervan houden om de gehele dag te langlaufen
 • Maximaal aantal deelnemers ca. 20

Seita hotel

Seita hotel

De open haard in het hotel

De open haard in het hotel

Lekker eten

Lekker eten

Genoeg keuze bij het buffet

Genoeg keuze bij het buffet

De omgeving van het hotel

De omgeving van het hotel

Langlauf gebied

Dit is de beschrijving van Rauhala. Het langlaufgebied bij Äkäslompolo is beter gespoord en waarschijnlijk iets drukker.

Heel Lapland staat vol met bomen. Zo ook voor het hotel waar een 4km verlichte loipe van het Jerris is, welke onderdeel is van het langlauf-netwerk van Pallas – Hetta – Yallas. Dit bestaat o.a. uit vele glooiende loipes door de bossen. Voor hen die willen klimmen en afdalen zijn er ook verschillende loipes welke naar de toppen van de Fjells (net meer dan een heuvel welke boven de boomgrens komt) gaan. Hier krijg je het idee op de noordpool te zijn. Bij de hogere Fjells komen we ver boven de boomgrens en heb je nog meer het gevoel op de noordpool te zijn. Maar daar moet je dan wel eerst goed voor klimmen.

Door de noordelijke ligging is het sneeuwzeker. Het is niet de vraag of er sneeuw ligt maar hoeveel er ligt en of het oude of nieuwe sneeuw is. Meer dan 1 of meer dan 2 meter zal dan het antwoord zijn. De sneeuw is meestal van zeer goede kwaliteit daar de temperatuur laag is. Overdag kan deze tussen de -15 en 0 graden Celsius zijn, maar dit voelt niet zo koud aan door de droge lucht. Door de noordelijke ligging en de afwezigheid van industrie is de lucht hier te de schoonste van Europa.

De loipes zijn vaak enkel gespoord. Doordat het heel rustig is en men geen haast heeft is dit geheel geen probleem. Het gebeurt regelmatig dat je pas na 1 uur lopen ander tegenkomt. Ofwel langlaufen in Lapland is een aparte ervaring. Indien gewenst kan men ook een dag sneeuwschoenwandelen.

Nadere informatie gedeelte langlaufgebied van Yllas bij Äkäslompolo: https://www.yllas.fi/en/activities/cross-country-skiing.html

Äkäslompolo (was Rauhala)

Zaterdag 12 – zaterdag 19 maart 2022 (volwassenen)

Duur 8 daagse wintersportreis, waarvan 6 dagen langlaufen en/of sneeuwschoenwandelen.
Vervoer Heen- en terugreis met vliegtuig van Schiphol naar Kittilla, Finland.
Vanaf daar middels een bustransfer naar Äkäslompolo.
Vertrek Zaterdagmorgen 12 maart 2022, om 9 uur vanaf vliegveld Schiphol, rond 13:30 landen in Kittila
(minimaal 2 uur tevoren aanwezig zijn)
Kosten voor vervoer van materiaal in vliegtuig zullen we t.z.t. meedelen.
Thuiskomst Zaterdagmiddag 19 maart 2022, rond 16:35 uur op vliegveld Schiphol.
Verzorging Deze reis is op basis van volpension, inclusief een lunchpakket om elke dag mee te nemen op de loipen. De met zorg bereide maaltijden zijn nog grotendeels naar oud recept en van de pure kwaliteit van weleer.

Pauze bij een hutje, Rauhala, Finland

Pauze bij een hutje met een grote voorraad hout voor het haardvuur.

Pauze naast de loipes, Rauhala, Finland

Pauze op een zitplek in de sneeuw, maar wel lekker zonnig.

Langlaufen op een bevroren meer, Finland

Een groep langlaufers op een bevroren meer in Finland

Langlaufen in Rauhala, Finland

Een groep langlaufers in de bossen in Finland

Ligging Rauhala t.o.v. Nederland

Ligging Rauhala t.o.v. Nederland, Äkäslompolo ligt een fractie noordelijker

Terug naar de Inhoudsopgave

Alle deelnemers aan NVSV-wintersportreizen worden geacht bij boeking bekend te zijn met de in deze reizengids vermelde Geldende algemene voorwaarden, regels en informatie. Deelname aan een NVSV-wintersportreis betekent impliciet dat je hiermee akkoord bent.