NVSV

Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging

Reizengids 2023

Hieronder treft u de tekst uit de Reizengids 2023 aan. Deze Reizengids omvat een beschrijving van het reizenprogramma voor het seizoen 2022-2023.

Nu de inschrijving een tijdje actief is weten we wat goed en minder goed werkt, vandaar deze update:

Het nieuwe NVSV-ledensysteem bevat nog een aantal ‘aanloopproblemen’, waarvan de oplossing soms enige tijd kost.

Één van die problemen is dat het nieuwe systeem slechts 1 uniek e-mailadres accepteert en niet meerdere dezelfde e-mailadressen voor meerdere familie-/gezinsleden, echtparen, etc.

Daardoor wordt bij het omzetten van ons bestaande ledenbestand slechts 1 gezinslid voorzien van het geldende e-mailadres en de andere gezinsleden hebben een fancy adres: xxxx._nvsv@nexa.nl.

Daarom geldt tot nader order de volgende aanmeldprocedure voor gezinnen, families, echtparen, etc.

Ga naar mijn.nvsv.nl en volg de aangegeven procedure om het account van het enige gezinslid met het juiste e-mailadres te activeren en vervolgens in te schrijven voor de betreffende NVSV-reis, meestal de Gezinnenreis.

Vermeld bij de aanmelding in het veld ‘opmerkingen’ de overige gezinsleden (voornaam, achternaam, geboortedatum).

Op het betreffende e-mailadres ontvangen jullie dan een bevestiging van aanmelding en daarna een bevestiging van goedkeuring van de gehele groep (gezin, familie, echtpaar, etc.)

Wij zetten die aanmelding in onze reizenadministratie om naar individuele aanmeldingen.

Als individuele gezins-/familieleden andere eigen e-mailadressen hebben in ons oude ledenbestand geldt dit probleem niet. Dan is zelfstandig aanmelden wel mogelijk. Echter, in dat geval is een groepsaanmelding voor het gehele gezin via één geldig e-mailadres ook mogelijk.   

Onze excuses voor deze, hopelijk tijdelijke, nog verre van soepele aanmeldprocedure voor groepen (gezinnen, echtparen, etc.).

In alle gevallen geldt dat, als je er niet uitkomt, een telefoontje (06 – 5120 2161) of e-mail (boeking@nvsv.nl) naar reizencoördinator Jac de Geus ook soelaas biedt.

Introductie

Beste deelnemers, begeleiders, leraren, medereizigers, gezinsleden, sponsoren en andere belangstellenden van de NVSV,

Hierbij presenteren wij het reizenprogramma 2023. Het aanbod bestaat dit jaar uit een jongerenreis, drie alpine skireizen (skiën, snowboarden), twee combinatie wintersportreizen (langlauf, wandelen en alpine), twee langlaufreizen en een wintersportreis voor gezinnen met één of meer visueel beperkte gezinsleden. Totaal negen reizen, waarvan zeven volwassenenreizen, één gezinnenreis en een jongerenreis.

De data van de reizen zijn zodanig gekozen dat we de drukke perioden van Kerst/Jaarwisseling, Carnaval, februari/voorjaarsvakanties en Pasen mijden.

De reizen bieden uitstekende wintersportmogelijkheden, zowel voor de minder als meer gevorderde wintersporters. Wel hebben de verschillende reizen specifieke kenmerken wat betreft geschiktheid voor ervaren of minder ervaren wintersporters. De gecombineerde reizen (alpine, langlauf én wandelen) bieden goede mogelijkheden voor degenen die beide vormen van wintersport in één vakantie willen uitoefenen en voor koppels waarvan de partners verschillende wintersporten beoefenen. Eén en ander uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid van geschikte begeleiders.

Wijs je vrienden en kennissen, die nog geen lid zijn van de NVSV, eens op het bestaan van de vereniging. Wie weet worden zij dan ook enthousiast.

Tijdens een aantal volwassenenreizen kan een aantal dagen of dagdelen alpine ski- en/of snowboardlessen, en mogelijk ook langlauflessen, door meereizende gediplomeerde Nederlandse leraren worden georganiseerd.

Voor de goede orde wijzen wij alle deelnemers aan NVSV-wintersportreizen erop dat wintersporten een bewegingssport in de vrije natuur is, waarbij sportongevallen en blessures kunnen voorkomen. Deze risico’s zijn niet significant anders dan bij andere bewegingsporten zoals voetballen, fietsen, hardlopen, turnen, etc. en zijn mede sterk afhankelijk van de geoefendheid en algemene sportieve conditie van de deelnemer. Als je twijfels hebt of met jouw specifieke beperking(en) het beoefenen van wintersporten verantwoord is, raden wij je dringend aan daarover de huisarts of specialist te raadplegen. Zie ook de alinea Geschiktheid van de reis en medische problemen in de Geldende algemene Voorwaarden, Regels en Informatie.
Meer informatie vind je ook op: https://www.veiligheid.nl/sportblessures/preventiepersport/skien

Let op de inschrijvingsprocedure en de vermelde data, met name zondag 9 oktober 2022 als sluitingsdatum voor inschrijven en aanbetalen.

Bij je inschrijving vragen wij gegevens die we nodig hebben om deze inschrijving en de verdere afhandeling daarvan goed te kunnen uitvoeren.
Door je in te schrijven geef je toestemming dat wij deze gegevens verwerken. Zie hiervoor ons Privacy beleid.

Terug naar de Inhoudsopgave

Reizencommissie

Als er vragen zijn over bestemmingen (hotels, skigebieden, geschiktheid van de reis, etc.) aarzel dan niet om één der onderstaande leden van de reizencommissie te mailen of bellen:

Naam Reis/Reizen Mobiel E-mail
Jac de Geus Bramberg, overall reizen 06 5120 2161 boeking@nvsv.nl
Rino Hendrichs Pertisau 06 1529 5544 r.hendrichs@planet.nl
Marchel Snieder Äkäslompolo 06 5759 0751 marchelsnieder@gmail.com
Esseline Schieven Le Corbier, Passo Pordoi 06 2847 2586 e.schieven@gmail.com

Voor vragen met betrekking tot het begeleiden of lesgeven kun je bellen of mailen naar:

Naam Mobiel E-mail
Marc van Heijningen 06 4486 8797 begeleiding@nvsv.nl
Adri van der Plas 06 3735 5778 evenementen@nvsv.nl

We zien jullie inschrijvingen op het gevarieerde reizenaanbod gaarne tegemoet.

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur van de Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging

Terug naar de Inhoudsopgave

Algemene informatie

Inschrijven (tot en met zondag 9 oktober 2022) – Let op: de inschrijving gaat nu via een nieuwe website
Alle reisdeelnemers (visueel beperkte leden, jongeren, begeleiders, skileraren, medereizigers, gezinnen) geven de gewenste reis/reizen door via mijn.nvsv.nl

Bij je eerste bezoek aan die site moet je je account activeren via de knop linksonder, zoals uitgelegd in dit filmpje met gesproken toelichting:
Filmpje met uitleg over het activeren van je account (met gesproken toelichting)

Inschrijven voor een reis, inclusief het selecteren van opties, wordt uitgelegd in dit filmpje:
Filmpje met uitleg over het inschrijven op een reis (met gesproken toelichting) 

Als je nog geen NVSV-lid bent verzoeken we je de stappen op de Lid worden pagina te volgen. Onze secretaris kan dan een account maken.

Aanbetalen (uiterlijk 9 oktober 2022)
Aanbetaling € 150,- voor jongeren, € 250,- voor volwassenen of € 500,- voor gezinnen
IBAN NL60 RABO 0115 6965 98 ten name van NVSV met vermelding van de reis.

De nieuwe website toont wel opties voor betalingen, maar die gebruiken we dit jaar nog niet. De aanbetaling dus zelf doen en wachten op een factuur voor het restant.

Procedure inschrijven
Tot en met zondag 9 oktober 2022 kunnen de visueel beperkte leden, begeleiders, skileraren, medereizigers en gezinnen, die voornemens zijn de komende winter aan een wintersportreis met de NVSV deel te nemen zich inschrijven via mijn.nvsv.nl. Tevens s.v.p. opgeven of je tijdens de reis les (alpine, snowboard en/of langlauf) wilt van een Nederlandse leraar en of je een portofoon wilt huren. Aan de hand van de inschrijvingen zal de reizencommissie medio november vaststellen of aan alle voorkeuren en wensen kan worden voldaan. Ook wordt er dan in overleg met de betreffende inschrijvers bepaald of reizen met zeer weinig inschrijvingen toch doorgang zullen vinden. Ten aanzien van de nachttreinen en vliegreizen zijn de voorwaarden voor latere bijboekingen en annuleringen aanzienlijk aangescherpt. Dit kan betekenen dat er aanzienlijke kosten zullen zijn bij boeking na 9 oktober.

Uiterlijk 17 oktober ontvangen betreffende inschrijvers informatie over eventueel gewijzigde definitieve prijzen en eventuele voorgestelde wijzigingen in de keuze van de reis.

Tot 31 oktober hebben de betreffende inschrijvers dan gelegenheid om de inschrijving te herzien, dat wil zeggen: in overleg met de reizencommissie te wijzigen of, zonder kosten, te annuleren.

Uiterlijk 15 november ontvangen de deelnemers een definitieve boekingsbevestiging. Bij annulering na deze datum wordt de aanbetaling niet door de NVSV teruggestort, maar kan deze eventueel bij de annuleringsverzekering worden geclaimd.
Inschrijvingen na sluiting van de inschrijvingstermijn zullen in behandeling worden genomen conform het gestelde in de Algemene Reisvoorwaarden en Regels (onder Boekingsprocedure).

Reis- én Annuleringsverzekering
Iedere reisdeelnemer dient een adequate reisverzekering met uitgebreide wintersportdekking én aanvullende ziektekostendekking te hebben. Indien gewenst kan de NVSV die verzekering voor je afsluiten via de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV).
Bovendien is voor iedere reisdeelnemer een annuleringsverzekering verplicht. Deze kan de NVSV ook voor je afsluiten. De kosten hiervan zijn 7 procent van de reissom (incl. 21 procent assurantiebelasting én poliskosten).

Gezinnenreis
De voorkeur gaat uit naar de periode na de voorjaarsvakanties, na de proefwerkweken in maart en vóór Pasen, omdat het dan mogelijk is het hotel te boeken van zondag tot zondag, waardoor de wekelijkse files op zaterdag kunnen worden vermeden. Bovendien is een belangrijk argument dat de drukte op de skipistes in de periode februari en de voorjaarsvakanties enorm is, waardoor het voor visueel beperkten verre van optimaal is om te skiën en de veiligheid hierdoor in het geding kan komen. Gezinnen met kinderen kunnen een beroep doen op ‘overmacht’ en de school kan worden verzocht een uitzondering voor de visueel beperkte kinderen en hun eventuele ziende broers en zussen te maken. Onze ervaring is dat, eventueel ondersteund door een brief van de NVSV, een verzoek voor vrijaf door de scholen vrijwel altijd positief wordt beoordeeld.
Als een beperkt aantal gezinnen de aangegeven week niet kan deelnemen, maar een week eerder wel, laat ons dat dan weten. Dan proberen we dat te regelen.

Portofoonset huren
Tijdens de reizen kan van de NVSV een portofoonset worden gehuurd. De kosten zijn € 50 per week.
De laatste jaren neemt het gebruik van portofoons aanzienlijk toe. Dat betekent dat er per reis een beperkt aantal portofoons beschikbaar is. Deze worden op volgorde van aanvraag bij inschrijving toegewezen.

Veel leden hebben overigens inmiddels zelf een portofoonset aangeschaft.

Vakantie suppletiefonds LSBS
Het is mogelijk een aanvraag in te dienen voor individuele financiële ondersteuning door het vakantie suppletiefonds van de Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden (LSBS   www.lsbs.nl/aanvraagformulier ). Subsidies zijn afhankelijk van het inkomen.

Foto’s en video’s
Foto’s en video’s, welke zijn gemaakt tijdens onze reizen en evenementen, kunnen worden gebruikt voor promotiedoeleinden van de NVSV, tenzij je uitdrukkelijk schriftelijk aangeeft dit niet te willen. Je kunt in dat geval een e-mail sturen naar secretariaat@nvsv.nl

Reizendag
Tijdens deze pré-unie maken de deelnemers en begeleiders kennis met elkaar en worden verdere afspraken gemaakt met de contactpersoon van de betreffende reis. Deelname aan deze dag bevelen wij van harte aan, zeker voor mensen die voor de eerste keer met een NVSV-reis meegaan.

Voor de volwassenenreizen is deze dag gepland op zaterdag 10 december 2022 in gebouw De Poort bij station Rotterdam Centraal. Deze dag wordt gecombineerd met de algemene ledenvergadering.
Voor de jongerenreis en de gezinnenreis zal, indien opportuun, een aparte informatiegelegenheid worden georganiseerd.
Nadere berichten over locatie en tijdstippen ontvangen de deelnemers te zijner tijd.

Informatie over de skigebieden
Bij de omschrijvingen van de accommodaties en wintersportgebieden verderop in deze gids staan meestal de websites daarvan vermeld. Op deze websites kun je meer informatie vinden over de accommodatie of het wintersportgebied. Als je in de zomer deze websites raadpleegt tref je meestal een ‘zomerse’ lay-out aan. Ondanks de zomer kun je toch al vaak wintersport informatie raadplegen door te zoeken naar een link met de term ‘winter’ (Oostenrijk en Italië), ‘hiver’ (Frankrijk) en daarop te klikken. Dan krijg je meestal wel de gewenste wintersportinformatie voor zowel langlaufen als alpine skiën en snowboarden. Vanaf oktober/november worden de websites veelal direct met een ‘winterse’ lay-out aangeboden.

Voorbereidingen
Tijdens de wintersportreis is een deelnemer zelf verantwoordelijk voor zijn/haar gewenste en minimaal vereiste skiniveau. NVSV-begeleiders zijn niet opgeleid om skilessen te geven. We bevelen met name beginners en minder gevorderden dringend aan om vooraf in Nederland lessen te volgen. Zie de Activiteitenpagina voor de mogelijkheden. Skiën en langlaufen zijn technische sporten, waarvan het plezier zeer sterk beïnvloed wordt door de techniek en conditie van de wintersporter. De kans op ongevallen neemt ook af bij voldoende techniek én conditie.

Alpine skiërs en snowboarders kunnen lessen volgen op één van de vele indoorskibanen in Nederland. Voor adressen zie: www.anwb.nl/vakantie/wintersport/skibanen-in-nederland
Bij SnowWorld in Zoetermeer zullen, gedurende het najaar en de winter, alpine cursussen op indoorbanen in de echte sneeuw worden georganiseerd voor leden van de NVSV.

Langlaufers kunnen gedurende het najaar en de winter een aantal langlauflessen volgen, welke worden gegeven op de langlaufbaan van de Langlaufvereniging Gouda.
Kijk voor nadere informatie over lessen en andere activiteiten van de NVSV in Nederland: www.nvsv.nl/activiteiten

Ski-, snowboard- en/of langlauflessen tijdens de NVSV-reizen
Tijdens de gezinnenreis zullen één-op-één skilessen worden verzorgd door meereizende Nederlandse skileraren. De gezinnen betalen hiervoor een bijdrage in de kosten, vergelijkbaar met die van groepslessen bij de lokale skischool.
Bij een aantal volwassenenreizen bieden wij ook de mogelijkheid om ook één-op-één skilessen (alpine, snowboard en/of langlauf) van meereizende gediplomeerde Nederlandse skileraren te ontvangen. De kosten hiervan zullen door de deelnemers, die hier gebruik van willen maken, worden betaald. Deze bedragen tussen € 95 en € 105 per dag. Ter vergelijking, een dag privéles van een skileraar van een lokale skischool in Oostenrijk, Italië of Frankrijk kost twee tot drie keer zoveel. Als je hier belangstelling voor hebt, geef dat dan aan bij inschrijving voor de reis, inclusief het aantal dagen dat je les (alpine, snowboard en/of langlauf) wilt hebben. Afhankelijk van het aantal belangstellenden en beschikbare leraren zal per reis worden bepaald of deze mogelijkheid kan worden gerealiseerd en wat de exacte kosten zullen zijn.

Terug naar de Inhoudsopgave

Overzicht NVSV-reizenprogramma 2022-2023

(1)
zie onder
Soort reis Vertrek-
datum
Reisduur
(skidagen)
Accommodatie
& verzorging
Prijs leden &
medereizigers
Bramberg
(2)
Jongeren
Alpine 18-12-2022 7 dagen (5) Jeugdhotel (3*)
4/6 p kamer
half-pension
€ 480 exclusief skipas (lokaal € 120, skisafari € 190)
Pertisau
(3)
Volwassenen
Langlauf 05-01-2023 10 dagen (8) Hotel (4*)
2-p kamer
half-pension
€ 990 (loipes zijn gratis)
Bramberg
(4)
Volwassenen
Alpine & Langlauf 13-01 en
20-01-2023
10 dagen (8) Hotel (4*)
2-p kamer
driekwart-pension
€ 965 exclusief skipas
(€ 190)
Maria Alm
(5)
Volwassenen
Alpine 28-01-2023 8 dagen (6) Hotel (3*)
2-p kamer
€ 890 inclusief skipas
Passo Pordoi
(4)
Volwassenen
Alpine 03-03-2023 10 dagen (8) Hotel (3*)
2-p kamer
half-pension
€ 1.015 exclusief skipas
(leden € 285 / meder. € 420)
Le Corbier
(5)
Geannuleerd
Alpine 10-02-2023 10 dagen (8) Hotel (2*)
2-p kamer
€ 1.080 inclusief skipas
Bramberg
(6)
Gezinnen
Langlauf &
Alpine
19-03-2023 8 dagen
(6)
Hotel (4*)
2-p kamer
driekwart-pension
€ 795 / € 395 / € 0 exclusief skipas
(min. € 170 / max. € 325)
Äkäslompolo
(7)
Volwassenen
Langlauf 04-03-2023 8 dagen
(7)
Hotel (2*)
2-p kamer
vol-pension
€ 1.270
(loipes zijn gratis)
 1. De bedragen voor leden én medereizigers zijn inclusief de SGR-/Solvabiliteitstoeslag van € 50 voor volwassen reisdeelnemers en € 25 voor deelnemers jonger dan 18 jaar en deelnemers aan de Jongerenreis.
  Deze bedragen kunnen uiteindelijk tot maximaal 10 procent afwijken, afhankelijk van het aantal deelnemers, eventuele brandstoftoeslagen, definitieve vervoerprijzen, inflatie ontwikkelingen en anderen.
  De vermelde bedragen zijn exclusief de verplichte reisverzekering, een annuleringsverzekering én het eventuele introductiebedrag voor nieuwe leden (zie Lid worden).
  Bij de reizen met hotel kan soms een 1-persoonskamer of een 2-persoonskamer met meer/minder comfort en/of ruimte worden gereserveerd. Daarvoor zal een toeslag/korting gelden (zie bij de betreffende reis). Beschikbare 1-persoons- of duurdere, respectievelijk goedkopere 2-persoonskamers worden toegewezen in volgorde van inschrijving (bericht én aanbetaling). Meldt voorkeur bij de inschrijving.
  NVSV-begeleiders ontvangen een tegemoetkoming van 30 procent op de vermelde kosten van de reis.
  NVSV-leraren ontvangen een tegemoetkoming van 70 procent op de vermelde kosten van de reis.
  Onze ANBI-status geeft eventueel aftrekmogelijkheden in het kader van de inkomstenbelasting. Raadpleeg daarvoor je belastingadviseur.
 2. De royal class bus blijft de gehele reis bij ons voor plaatselijk vervoer naar de diverse skigebieden voor de skisafari.
 3. Heen- en terugreis met nachtslaaptrein naar Oostenrijk, plus een bustransfer van het treinstation naar het hotel. Verzorging op basis van halfpension. Eventueel extra ontbijt/brunch (dag van aankomst) en/of extra diner (dag van vertrek) zijn bij de reissom inbegrepen.
 4. Heen- en terugreis met nachtelijke pendelbus 1st class (extra luxe) naar Oostenrijk en Italië. Voor enkele opstapplaatsen in Nederland geldt mogelijk een toeslag. Verzorging op basis van halfpension. Eventueel extra ontbijt/brunch (dag van aankomst) en/of extra diner (dag van vertrek) zijn bij de reissom inbegrepen.
 5. Heen- en terugreis met nachtelijke pendelbus royal class naar Oostenrijk en Frankrijk. Voor enkele opstapplaatsen in Nederland geldt mogelijk een toeslag. Verzorging op basis van halfpension. Eventueel extra ontbijt/brunch (dag van aankomst) en/of extra diner (dag van vertrek) zijn bij de reissom inbegrepen.
 6. Voor gezinnen met één of meer visueel beperkte gezinsleden. Heen- en terugreis met eigen auto. Op verzoek kan de NVSV de heen- en terugreis per dagtrein regelen. De vervoerskosten zijn voor eigen rekening. Verzorging is op basis van driekwart pension. Bedrag € 795: volwassenen en jongeren vanaf 15 jaar, € 395: kinderen van 6 tot en met 14 jaar en € 0: kinderen tot en met 5 jaar. De prijzen voor kinderen tot en met 14 jaar zijn gebaseerd op een onderkomen in de ouderkamer. In geval van een aparte kamer voor de kinderen geldt een toeslag.
 7. Heen- en terugreis met vliegtuig en aansluitend een transfer. Verzorging op basis van volpension.

Terug naar de Inhoudsopgave

Beschrijving NVSV-wintersportreizen seizoen 2022-2023

Hieronder worden de diverse reizen meer in detail beschreven.

Een aantal reizen is geschikt voor deelnemers met geen of weinig ervaring en andere reizen zijn meer geschikt voor deelnemers met meerdere jaren wintersportervaring. Vraag bij twijfel advies bij één der leden van de reizencommissie.

Enkele NVSV-leden hebben weer een voorkeur uitgesproken voor winterwandelen. Dit is mogelijk bij de reizen naar Pertisau , Bramberg en Äkäslompolo. Geef deze voorkeur aan bij opgave voor een reis. Dan zullen wij onderzoeken of er wandelbegeleiding beschikbaar is bij de betreffende reis.

Vervoer / accommodaties

Voor de reis naar Pertisau am Achensee is gekozen voor de nachtslaaptrein NightJet. Deze reist vanaf verschillende stations in Nederland zonder overstap naar Oostenrijk. Met een bustransfer wordt de groep van het station van aankomst naar het hotel gebracht.

Voor de ski-/combinatiereizen naar Bramberg en Passo Pordoi is ook voor komend seizoen gekozen voor de first class nachtpendelbus (extra luxe, meer ruimte, luxe, brede, beter verstelbare stoelen, wifi, 220V bij stoelen, etc.), welke naar een aantal trajecten in Oostenrijk en Italië reist.
Voor meer informatie over de 1st class nachtpendelbus naar sommige bestemmingen in Oostenrijk en Italië zie: www.interbus.nu/reisinfo/first-class . Bij deze reizen zet de bus de groep bij het hotel af en haalt de groep een week later weer bij het hotel op. Instappen kan op diverse locaties in Nederland. Voor de reis naar Italië is soms een overstap in Noord-Italië benodigd.

Naar Maria Alm en Le Corbier (geannuleerd) reizen we met een royal class nachtpendelbus.

De jongerenreis is met een royal class bus, welke de gehele reis ter plaatse tot onze beschikking blijft.

Voor de volwassenenreis naar Bramberg in januari is voorlopig één week gereserveerd: vrijdag 14 – zondag 24 januari. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen of als er een significante belangstelling voor twee weken Bramberg is en/of als de beschikbaarheid van begeleiders/leraren daar aanleiding toe geeft, zal een ‘overloop’ naar een week later (vrijdag 21 – zondag 31 januari) worden overwogen.

De prijs van de kamers is gebaseerd op de nieuwe, luxe 2-p kamers, waarvan vele ook geschikt zijn voor 3-4 personen. Bij indeling met 3-4 personen zal er een korting van € 75 p.p. per week worden toegekend.

Er zijn nog een beperkt aantal z.g. ‘Stammhaus’ kamers beschikbaar welke een korting van € 75 p.p. per week kennen. Deze worden toegewezen op basis van ‘wie het eerst komt’.

Voor de gezinnenreis naar Bramberg in maart is voorlopig één week gereserveerd: zondag 19 – zondag 26 maart. Als het aantal inschrijvingen (te) groot wordt zal een ‘overloop’ naar een week eerder (zondag 12 – zondag 19 maart) worden overwogen. Laat bij inschrijving weten of een week eerder ook mogelijk is voor jullie.

 

Voor de reis naar Äkäslompolo, Finland weten we pas rond begin oktober a.s. wat de definitieve kosten van de vliegreis zullen zijn. Dan zullen we de inschrijvers informeren over eventuele minder- of meerkosten.

Bij de reizen met hotel kan soms een éénpersoonskamer of een tweepersoonskamer met meer of minder comfort en/of ruimte worden gereserveerd. Daarvoor zal een toeslag of een korting gelden (zie bij de betreffende reis). Beschikbare éénpersoons- of duurdere/goedkopere tweepersoonskamers worden toegewezen in volgorde van inschrijving.

Liftpassen

De prijzen voor de meeste reizen zijn exclusief de kosten van een liftpas voor de alpine skiërs en snowboarders, omdat bij deze reizen niet alle deelnemers liftpassen benodigd hebben of omdat de liftprijzen nog niet bekend zijn.

De kosten voor de liftpassen lopen zeer uiteen, afhankelijk van de ter plaatse door ons te verkrijgen kortingen, welke in het komend najaar bekend worden. De kosten van de liftpas zullen worden opgenomen in de reizenfactuur in het najaar van 2022.

Bij de reis naar Maria Alm in Oostenrijk en Le Corbier in Frankrijk is de liftpas inbegrepen in de reissom.

In Italië ontvangen wij, in de meeste gevallen, geen korting voor medereizigers. Deze betalen bij reizen in die landen de normale prijs voor de liftpassen. In Oostenrijk, met name in Bramberg, worden meestal ook significante kortingen voor de medereizigers verkregen.

Skisafari Bramberg

Tijdens de jongerenreis bestaat de mogelijkheid in te schrijven voor een skisafari naar verschillende grote wereldvermaarde gebieden in de omgeving: Wildkogel Arena, Zillertal Arena, Kitzbühel Grossraum, Sportregion Zell am See, Saalbach-Hinterglemm en/of de Kitzsteinhorn-gletsjer.
Voor de volwassenreis naar Bramberg willen wij die mogelijkheid ook aanbieden, als daar voldoende belangstelling voor bestaat. De kosten voor de liftpassen zullen dan wel aanzienlijk hoger zijn. Laat bij inschrijving weten of je daar belangstelling voor hebt.
Terug naar de Inhoudsopgave

‘Oostenrijk is en blijft voor veel Nederlanders het wintersportland bij uitstek. Denk maar aan de gezellige kleine dorpjes, de gemoedelijke sfeer en de gastvrijheid. Vele accommodaties zijn al jaren in de familie en behouden hierdoor de persoonlijke aandacht die zo gewaardeerd wordt. De skigebieden zijn vaak gelegen tussen de bossen en bieden veel variatie. De skiliften worden goed onderhouden en regelmatig vernieuwd. Bijna elk skigebied is uitgerust met sneeuwkanonnen en de pistes worden uitstekend geprepareerd, evenals de langlaufloipes. Door aaneensluiting van verschillende ski- en langlaufgebieden zijn uitgebreide wintersportmogelijkheden ontstaan. De infrastructuur (liften, sneeuwkanonnen, pisten, loipen) in Oostenrijk is momenteel vaak veel beter dan in andere wintersportlanden. De sfeervolle berghutten en après-skimogelijkheden voor jong en oud maken de wintersport in Oostenrijk compleet.’

Bramberg am Wildkogel (jongerenreis)

Land (Regio) Oostenrijk (Tirol)
Soort Alpine skiën, snowboarden
Doelgroep Jongeren tussen ongeveer 16 en 25 jaar
Type reis Geschikt voor meer en minder ervaren alpine skiërs en snowboarders

Familie-/jeugdhotel ‘Wolkensteinbär’ (3 sterren)

Wolkensteinbär hotel Jongerenreis

Wolkensteinbär hotel Jongerenreis

Logo Wolkensteinbär

Logo Wolkensteinbär

 

 • Luxe familie-/jeugdhotel
 • Kamers tot maximaal 8 personen, met douche, toilet, tv, wifi, etc.
 • Kamers met bad of douche, toilet, föhn, kamersafe en balkon
 • Gratis sauna, wellness ruimte
 • Indoor klimwand, fitnessruimte, game/entertainment zaal
 • Het hotel ligt een paar minuten lopen van het centrum van het dorp en van de lokale gondel
 • Nadere informatie: www.wolkensteinbaer.at

Tijdens de jongerenreis bestaat de mogelijkheid in te schrijven voor een skisafari naar verschillende grote wereldvermaarde gebieden in de omgeving: Wildkogel Arena, Zillertal Arena, Kitzbühel Grossraum, Sportregion Zell am See, Saalbach-Hinterglemm en/of de Kitzsteinhorn-gletsjer.

Indoor klimwand Wolkensteinbär

Indoor klimwand Wolkensteinbär

Fitnessruimte Wolkensteinbär

Fitnessruimte Wolkensteinbär

Speelruimte Wolkensteinbär

Speelruimte Wolkensteinbär

Eetzaal Wolkensteinbär

Eetzaal Wolkensteinbär

Bramberg am Wildkogel, jongerenreis

Zondag 18 – zaterdag 24 december 2022 (jongeren ca. 16 – 25 jaar)

Duur 7 daagse wintersportreis, waarvan 5 dagen alpine skiën en/of snowboarden.
Vervoer Heen- en terugreis met een royal class reisbus vanuit diverse opstapplaatsen in Nederland.
Ter plaatse blijft de bus met chauffeur beschikbaar voor een skisafari naar de diverse skigebieden in de omgeving.
Vertrek Zondagavond 18 december 2022, ca. 18:00 u vanaf station Leiden.
Opstappen kan ook in: Alphen aan den Rijn (Avifauna, gratis parkeren), station Ede-Wageningen en eventueel nog een extra stop in een nader te bepalen locatie.
Thuiskomst Zaterdagmorgen 24 december 2022 in bovengenoemde plaatsen.
Verzorging Deze reis is op basis van halfpension. Het extra ontbijt op de dag van aankomst en het extra diner op de avond van vertrek zijn bij de reissom inbegrepen. Tevens kan op de laatste dag voor vertrek in de namiddag nog gratis gebruik gemaakt worden van de douchegelegenheid.
Skipas De kosten voor de 5 dagen liftpas bedragen ca. € 120, toepasbaar voor de skigebieden Wildkogel Arena én Zillertal Arena/Gerlosplatte. Deze prijs geldt voor de deelnemers én de ziende medereizigers. Deze liftpas zal met de reizenfactuur worden verrekend. De normale prijs voor een 5-daagse skipas in deze twee gebieden bedraagt: € 267.
Als men kiest voor de 5 dagen skisafari in meerdere grote skigebieden in de omgeving, zullen de kosten voor de 5-daagse liftpas € 190 voor de visueel beperkte deelnemers zijn. De normale prijs voor deze liftpas is € 279, welke voor deze pas ook van toepassing is voor de ziende medereizigers.
Exacte prijzen voor de liftpassen zijn in het najaar bekend, afhankelijk van de door ons verkregen kortingen.

Slaapzaal

Slaapzaal

Badkamer

Badkamer

Terug naar de Inhoudsopgave

Pertisau am Achensee

Zicht over de Achensee op een besneeuwd Pertisau

Zicht over de Achensee op een besneeuwd Pertisau

Land (Regio) Oostenrijk (Achensee, Tirol)
Soort Langlaufen, wandelen
Doelgroep Volwassen leden van de NVSV
Type reis Geschikt voor meer en minder ervaren langlaufers en wandelaars

 

 

 

 

Logo Tirol Oostenrijk

Logo Tirol Oostenrijk

 

Hotel ‘Das Pfandler’ (4 sterren)

Logo Das Pfandler

Logo Das Pfandler

 • Luxe vier sterrenhotel, gemoedelijk familiehotel met persoonlijke aandacht
 • Uitstekende keuken: ontbijtbuffet, diner met 3 gangen keuzemenu plus saladebuffet
 • Luxe kamers (25 m²) met bad of douche, toilet, tv, radio, telefoon, sommige kamers balkon
 • Keuzemogelijkheid voor extra ruime/luxe kamer (30 m²) in nieuwbouw, toeslag € 75 p.p. per week
 • Zeer beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar, toeslag € 125 p.p. per week
 • Van de verschillende typen kamers is een aantal voor ons gereserveerd;
  toewijzing geschiedt volgens de opgegeven voorkeur en de volgorde van inschrijving (bericht én aanbetaling)
 • Gratis sauna, kruidenstoombad, relaxruimte, fitness ruimte
 • Internet mogelijkheid
 • Opstappen op de langlaufloipe is bij het hotel mogelijk
 • Website : www.pfandler.at

 

Langlaufen

In de omgeving van Achensee liggen uitstekende langlaufloipen welke door de hoogte (ca. 1000m) en ligging behoorlijk sneeuwzeker zijn. Er zijn loipen voor meer en minder ervaren langlaufers

Sneeuwlandschap St Ulrich

Sneeuwlandschap

Langlaufen St Ulrich

Langlaufen

Pertisau am Achensee

Hotel Das Pfandler in de winter

Hotel Das Pfandler in de winter

Donderdag 5 – zaterdag 14 januari 2023 (volwassenen)

Duur 10 daagse wintersportreis, waarvan 8 dagen langlaufen en/of wandelen
Vervoer Heen- en terugreis met de NightJet nachtslaaptrein vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Wörgl of Jenbach in Oostenrijk.
Vanaf daar met een bustransfer naar het hotel in Pertisau.
Vertrek Donderdagavond 5 januari 2023, ca. 17:30u vanaf station Amsterdam Centraal.
In-/uitstappen kan ook op de stations Utrecht Centraal (ca. 19:30u) en Arnhem (ca. 20:15u). Definitieve tijden kunnen afwijken en worden ca. 1 week voor vertrek bekend gemaakt.
Thuiskomst Zaterdagmorgen 14 januari 2023, ca. 8:15u in Arnhem, ca. 9:15u in Utrecht Centraal en ca. 11:30u in Amsterdam Centraal.
Verzorging Deze reis is op basis van halfpension.
De extra brunch op de dag van aankomst en het extra diner op de avond van vertrek worden ook in het hotel verzorgd en zijn (excl. koffie en drankjes) bij de reissom inbegrepen.
Loipe-/skipas Deze is bij de kosten van de reis inbegrepen.
Locatie Pertisau ligt aann de Achensee, met o.a. het dorp Maurach.
Deze dorpen liggen op een hooggelegen plateau van ca. 1000 meter en zijn daardoor relatief sneeuwzeker. Zie: www.pfandler.at/winter/urlaub-pertisau-achensee.html

Ruime slaapkamer in Das Pfandler

Ruime slaapkamer in Das Pfandler

Bed met hotelsloffen

Bed met hotelsloffen

Terug naar de Inhoudsopgave

Bramberg am Wildkogel
Logo Wildkogel Arena

Logo Wildkogel Arena

Land (Regio) Oostenrijk (Oberpinzgau, Salzburgerland)
Soort Alpine skiën, snowboarden, langlaufen en/of wandelen
Doelgroep Een reis voor volwassen leden van de NVSV
en een reis voor gezinnen met visueel beperkten
Type reis Geschikt voor meer en minder ervaren alpine skiërs, snowboarders én langlaufers;
Met ervaren skiërs en snowboarders is een skisafari mogelijk.
Lessen van gekwalificeerde Nederlandse skileraren bij voldoende belangstelling.

Bergrestaurant Bramberg

Bergrestaurant Bramberg

Sneeuwschoenwandelen in de bossen

Sneeuwschoenwandelen in de bossen.

 

Logo Smaragdhotel Tauernblick Bramberg

Logo Smaragdhotel Tauernblick Bramberg

Logo Smaragddorf Bramberg am Wildkogel

Logo Smaragddorf Bramberg am Wildkogel

 

Hotel ‘Tauernblick’ (4 sterren)

 • Zeer luxe 4-sterren hotel, gemoedelijk familiehotel met persoonlijke aandacht
 • Uitgebreid ontbijtbuffet, diner met 4 gangen keuzemenu, inclusief saladebuffet
 • Dagelijks gratis warm en koud hapje in de namiddag, eenmaal ‘Glühwein am Schneebar’
 • Luxe kamers met douche of bad, föhn, apart toilet, TV, radio, kamersafe en balkon
  Deze kamers zijn speciaal ingericht voor gasten met astma en allergie-gevoeligheden
  en voldoen aan de strenge eisen van ‘Hohe Tauern Health’ en ‘Daß Österreichische Umweltzeichen’.
 • Bij delen van de grote kamers met 3 of 4 deelnemers geldt een korting van € 75 p.p. per week
 • Zeer beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar, toeslag € 125,- p.p. per week
 • Nog enkele ‘Stammhaus’ kamers beschikbaar met korting van € 75 p.p. per week
 • Ook enkele extra luxe suites beschikbaar, toeslag € 50 p.p. per week
 • Van de verschillende typen kamers is een aantal voor ons gereserveerd; toewijzing geschiedt
  volgens de opgegeven voorkeur en de volgorde van inschrijving (bericht én aanbetaling)
 • Gratis luxueus zwembad, met buitenbad en whirlpool, sauna, stoomcabine, fitnessruimte
  Solarium en Wellness-massages tegen betaling
  Badjas gratis gehele week te leen voor alle gasten
  Gebruik van zwembad, sauna, etc. in de namiddag van vertrek is bij de prijs inbegrepen
 • Gratis internet in alle kamers, restaurant en lobby (wifi)
 • Bramberg is een rustig klein dorp met beperkte uitgaansmogelijkheden
 • Nadere informatie: www.tauernblick.at

Smaragdhotel Tauernblick Bramberg

Smaragdhotel Tauernblick Bramberg

Logo Smaragdhotel Tauernblick Bramberg

Logo Smaragdhotel Tauernblick Bramberg

 

Langlauf en/of alpine/snowboard skigebieden en rodelbaan

Voor de alpine skiërs en snowboarders (zowel beginners als gevorderden) bestaat de mogelijkheid om een skisafari te houden in de volgende gebieden: Wildkogel Arena (Neukirchen, Bramberg: www.wildkogelbahnen.at ), Zillertal Arena (Hochkrimml/Gerloßplatte, Königsleiten, Gerloß, Zell am Ziller: www.zillertalarena.at ) en Kitzbühel Großraum (Kitzbühel, Kirchberg: www.kitzbühel.com ).

Voor de langlaufers en wandelaars zijn er uitstekende mogelijkheden in het dal (Oberpinzgau) en op hoogte (Gerloßplatte én Pass Thurn). Bramberg ligt aan de befaamde ‘Pinzgau Loipe’ met een totale lengte van 200km, welke door de Duitse ADAC met 5 sterren is beoordeeld.
Bramberg heeft de langste (14 km) verlichte rodelbaan ter wereld, welke gezinsvriendelijk is.
Het skigebied Wildkogel Arena heeft ook een comfortabele gondelbaan achter in het gebied.

Panorama Wildkogel Arena boven Bramberg

Panorama Wildkogel Arena boven Bramberg

Bramberg am Wildkogel

Vrijdag 13 januari – zondag 22 januari 2022 (volwassenen)
én eventueel
Vrijdag 20 januari – zondag 29 januari 2023 (volwassenen)

Duur 10 daagse wintersportreis, waarvan 8 dagen alpine skiën, snowboarden, langlaufen en/of wandelen.
Vervoer Heen- en terugreis met luxe first class Interbus nachtpendelbus vanuit diverse opstapplaatsen in Nederland.
Op verzoek organiseren wij als alternatief de reis per dagtrein.
Ter plaatse zullen we gebruik maken van de gratis skibus naar de diverse skigebieden. Met de gratis skibus kunnen we voor het hotel instappen en deze brengt ons in korte tijd naar de skigebieden: Wildkogel Arena (of 15 minuten lopen), Zillertal Arena of Kitzbühel Großraum.
Vertrek

Vrijdagavond 13 en eventueel vrijdagavond 20 januari 2023, ca. 21:30 u vanaf station Heerlen.
Opstappen kan ook in: 
16:00 uur Den Haag, Princessegracht ter hoogte van nummer 6
16:00 uur Zwolle, NS Station achterzijde, Hanzelaan
16:30 uur Amsterdam, Busstation Holendrecht, Meibergdreef
16:30 uur Apeldoorn, La Place restaurant Apeldoorn, Rijksweg 500
17:00 uur Arnhem, Rijnhal, Olympus 1
17:00 uur Rotterdam, Metrostation Capelsebrug
17:00 uur Utrecht, Touringcarhalte, Reactorweg 1, nabij restaurant Meet & Eat
17:45 uur Breda-Prinsenbeek, NS Station, parkeerterrein de Elleboog
18:15 uur Tilburg, Kunstijsbaan, Stappegoorweg 3, 5022 DA
Deze bussen komen om 20:00 uur aan in Maarheeze, Busterminal, Den Engelsman 2a (wisselplaats / eetgelegenheid)
21:30 uur Heerlen, NS Station, achterzijde

Thuiskomst Zondag 22 januari en eventueel zondag 29 januari 2023 in Heerlen, of de instaplocatie.
Verzorging Deze reis is op basis van driekwartpension, inclusief een extra hartig en zoet hapje in de namiddag. Een extra brunch op de dag van aankomst en een extra diner op de avond van vertrek zijn, exclusief drankjes en koffie, bij de kosten van de reis inbegrepen.
Ook kan op de laatste dag voor vertrek in de namiddag nog gratis gebruik gemaakt worden van zwembad, sauna en douchegelegenheid.
Skipas De kosten voor 8 dagen liftpassen bedragen ca. € 160, toepasbaar voor de skigebieden Wildkogel Arena én Zillertal Arena/Gerlosplatte. Deze prijs geldt voor de deelnemers, begeleiders én medereizigers. Deze liftpas zal met de reizenfactuur worden verrekend.
De kosten voor de liftpas bij de skisafari zijn in het najaar bekend. Reken op ongeveer € 270 voor 8 dagen, afhankelijk van de kortingen. De normale prijs is € 380 voor 8 dagen.
Loipepas Deze is niet nodig in Oberpinzgau. De langlaufloipes zijn gratis.

Bramberg restaurant

Bramberg restaurant

Bramberg restaurant, buffet

Bramberg restaurant, buffet

Bramberg super keuken

Bramberg super keuken, fraai opgemaakt gerecht

Begeleider en deelnemer recht van boven gezien vanuit een skilift

Begeleider voorop, deelnemer erachter. Foto genomen vanuit een skilift, je kijkt recht naar beneden en ziet de sneeuw opstuiven.

Zithoek hotel Tauernblick Bramberg

Zithoek hotel Tauernblick Bramberg

Open haard hotel Tauernblick Bramberg

Open haard hotel Tauernblick Bramberg

 

Bramberg am Wildkogel Gezinnenreis

Zondag 19 – zondag 26 maart 2023 eventueel ‘overloop’ naar 12-19 maart 2023 (beperkt aantal gezinnen)

Duur 8 daagse wintersportreis, waarvan 6 dagen skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen en/of wandelen, etc.
Vervoer Heen- en terugreis met eigen auto. De NVSV kan eventueel vervoer per dagtrein regelen.
Ter plaatse kunnen we gebruik maken van de gratis skibus naar de diverse skigebieden. Met de gratis skibus kunnen we voor het hotel instappen en deze brengt ons in korte tijd naar de skigebieden: Wildkogel Arena (of 15 minuten lopen), Zillertal Arena en Kitzbühel Großraum. Eventueel kan een keer met de eigen auto’s naar één van de andere skigebieden (Zell am See, Saalbach-Hinterglemm) worden gereisd.
Aankomst Zondagnamiddag/avond 19 maart 2023 (eventueel ‘overloop’ naar 12 maart)
Vertrek Zondagmorgen 26 maart 2023 (eventueel ‘overloop’ naar 19 maart)
Verzorging Deze reis is op basis van ‘driekwart’ pension, inclusief een ‘Jause’ in de namiddag.
Wintersport De NVSV zal zorgdragen voor skiles voor de visueel beperkte deelnemers. Voor nadere details zie Gezinnen reizen in de Geldende algemene voorwaarden, regels en informatie.
De kosten voor deze privé skilessen voor de visueel gehandicapten zijn € 225. Deze relatief gunstige prijs voor 6 dagen privé skiles kunnen wij realiseren doordat wij een gedeelte van de kosten betalen uit aan ons verstrekte sponsorgelden.
Het uitgangspunt voor deze gezinsreis is dat alle ziende ouders en kinderen vrij skiën of skiles nemen via de lokale skischool. De prijzen hiervoor zijn, mede afhankelijk van het aantal dagen skiles, ongeveer: € 160 – € 210 per week.
Skihuur Kinderen: € 85 – € 135 per week, afhankelijk van type skiset, inclusief helm.
Volwassenen: € 105 – € 170 per week, afhankelijk van type skiset, inclusief helm.
Skipas Standaardprijs (6 dagen): ca. € 335 (geschikt voor alle skigebieden in de omgeving) voor volwassenen, ca € 245 voor jongeren (geboortejaar 2004-2007), € 165 voor kinderen (geboortejaar 2008-2016), gratis voor geboortejaar vanaf 2017).
De prijs voor de visueel beperkte gezinsleden zal afhangen van de korting die wij t.z.t. ter plaatse kunnen bedingen. Deze prijs zal aanzienlijk lager zijn.

Rodelen

Rodelen op de langste verlichte rodelbaan (14 km). Deelnemer voorop, begeleider er direct achter.

Groepsfoto voor de ingang van hotel Tauernblick Bramberg

Groepsfoto voor de ingang van het hotel.

Terug naar de Inhoudsopgave

Maria Alm

Maria Alm in de winter

Maria Alm in de winter

Skiërs in een stoeltjeslift

Skiërs in een stoeltjeslift

Land (Regio) Oostenrijk (Salzburgerland)
Soort Alpine skiën, snowboarden
Doelgroep Volwassen leden van de NVSV
Type reis ‘Korte week’, 8-daagse wintersportreis, waarvan 6 dagen skiën, snowboarden.
Geschikt voor meer en minder ervaren alpine skiërs en snowboarders
Lessen van gekwalificeerde Nederlandse skileraren bij voldoende belangstelling.

Hotel ‘Salzburgerhof’ (3 sterren)

Logo Hotel Salzburgerhof

Logo Hotel Salzburgerhof

Midden in het knusse centrum van Maria Alm ligt het sfeervolle Hotel Salzburgerhof. Dit populaire hotel, dat sinds dit winterseizoen onder leiding is van een enthousiast Oostenrijks stel, staat bekend om haar gemütlichkeit en goede keuken. De skibus die direct naast het hotel stopt, brengt je in slechts enkele minuten naar de Abergbahn. Alle kamers van Hotel Salzburgerhof zijn traditioneel en gezellig ingericht en voorzien van een balkon met uitzicht op de prachtige omgeving.

Na het skiën, kun je nog nagenieten van een mooie skidag op een zonnig terras op de piste, of weer terug naar het sfeervolle Hotel Salzburgerhof, waar je onder het genot van een drankje in de knusse bar weer bijkomt. Voor wat meer ontspanning duik je het mooie wellnesscenter in, waar je weer helemaal opwarmt in de sauna of het Turks stoombad. In het restaurant dat in traditionele Tiroler stijl is ingericht kun je genieten van heerlijke Oostenrijkse specialiteiten.

 • zeer beperkt aantal 1-p kamers beschikbaar
 • gratis WIFI in openbare ruimte en bij receptie
 • afstand tot skilift circa 500 meter

 

Skigebied

Het skigebied van Hochkönig maakt deel uit van het immense gebied Ski Amadé. Tot de Hochkönig regio behoren de dorpen Dienten, Maria Alm, Mühlbach en Saalfelden. Het totale skigebied rond de Hochkönig bestaat uit 150 kilometer aan pistes die tot een maximale hoogte van 1900 meter reiken.

Grote trekpleister van skigebied Hochkönig is de Königstour. Een skitour van 32 kilometer waarin je maar liefst 7700 meter hoogteverschil overbrugt. Tijdens de tocht heb je een fantastisch uitzicht op de Hochkönig en het Steinerne Meer. Onderweg kom je voldoende berghutten tegen om bij te tanken, voor de gemiddelde skiër is deze tocht prima te doen in een dag.

Het gastvrije Hochkönig skigebied is heel gevarieerd, heeft veel pistes, is aardig sneeuwzeker en zeer veelzijdig. Tel hierbij de authentieke en gezellige dorpen bij op en je begrijpt waarom de Hochkönig populair is bij veel wintersporters. De plaatsen Maria Alm en Mühlbach zijn met elkaar verbonden door middel van een skibus.

Een dagje wat anders? Het Hochkönig skigebied maakt deel uit van Ski Amadé. Dat betekent dat je met je skipas ook kan skiën in gebieden als Flachau, het Gasteinertal of Schladming. Hiervoor moet je echter zelf vervoer regelen, er rijden geen skibussen tussen Maria Alm/Mühlbach en de andere plaatsen van Ski Amadé.

De skipas is inbegrepen in het arrangement.

Maria Alm

Hotel Salzburgerhof

Hotel Salzburgerhof

 

Zaterdag 28 januari – zaterdag 4 februari 2023 (volwassenen)

Duur 8-daagse wintersportreis, waarvan 6 dagen alpine skiën en/of snowboarden
Vervoer Heen- en terugreis met een Royal Class pendelbus vanuit Nederland naar Maria Alm.
Vertrek

Zaterdagavond 28 januari 2023, namiddag/vooravond.
In-/uitstappen kan op meerdere plaatsen in Nederland, eventueel tegen een instapvergoeding. Definitieve tijden en opstapplaatsen kunnen afwijken en worden ca. 1 week voor vertrek bekend gemaakt.

Voor nu zijn dit de opstapmogelijkheden:
19:00 uur Zwolle, NS Station achterzijde, Hanzelaan. Toeslag € 10,-
19:15 uur Amsterdam, Auto Joe Park vlak bij station Bijlmer Arena. Toeslag € 10,-
19:45 uur Rotterdam, Metrostation Capelsebrug. Toeslag € 7,-
20:00 uur Utrecht, Thoriumweg, 3542 AB Utrecht. Toeslag € 7,-
20:30 uur Bruchem, De Lucht-West. Toeslag € 4,-
21:15 uur Eindhoven, P+R Meerhoven
22:00 uur Venlo, Columbusweg 55, 5928 LA Venlo

Thuiskomst Zaterdagochtend 4 februari 2023.
Verzorging Deze reis is op basis van halfpension.
De extra brunch op de dag van aankomst en het extra diner op de avond van vertrek worden ook in het hotel verzorgd en zijn (excl. koffie en drankjes) bij de reissom inbegrepen.
Skipas Deze is bij de kosten van de reis inbegrepen.
Informatie salzburgerhof-mariaalm.at/de/index.php

Slaapkamer Salzburgerhof

Slaapkamer Salzburgerhof

Eetzaal Salzburgerhof

Eetzaal Salzburgerhof

Terug naar de Inhoudsopgave

‘De grootste en meest gevarieerde, sneeuwzekere, skigebieden vind je in Frankrijk. De Franse skioorden zijn volledig gericht op de wintersport; accommodaties meestal aan de piste met de gondels/skiliften, winkels, bars, skiverhuur en skischolen op loopafstand. Frankrijk staat bekend om de vele appartementen. Momenteel worden er in de skistations steeds meer luxe, grotere appartementen en chalets gebouwd om ook de wintersporter aan te trekken die meer luxe verwacht tijdens de vakantie. Maar ook de sfeervolle, kleinere, skidorpen zijn in opkomst en een absolute aanrader; hier vind je nog de echte Franse sfeer. Kortom, Frankrijk is een land met oneindig veel wintersport mogelijkheden.’

Le Corbier, Les Sybelles – Geannuleerd

Besneeuwde bergen Le Corbier

Besneeuwde bergen Le Corbier

Land (Regio) Frankrijk (Savoie)
Soort Alpine
Doelgroep Volwassen leden van de NVSV
Duur reis 10-daagse skireis, waarvan 8 dagen alpine skiën
Type reis Geschikt voor meer ervaren alpine skiërs en snowboarders in verband met mogelijkheid van skitochten

Hotel ‘Mont Corbier’ (2 sterren)

Hotel Mont Corbier heeft de perfecte locatie in Le Corbier. Dit idyllische hotel ligt namelijk direct aan de piste waardoor je aan het einde van de dag zo naar je hotelkamer kan skiën. Hotel Mont Corbier biedt alles voor een perfecte skivakantie. De kamers zijn traditioneel ingericht en van alle gemakken voorzien. Zo heeft iedere kamer een balkon met een prachtig uitzicht op de bergen. In het restaurant wordt elke ochtend een heerlijk ontbijt voor je geserveerd en ben je weer klaar voor een dag op de pistes. Na een lange dag op de skipistes drink je nog gezellig een drankje in de bar van het hotel waar je ze verschillende soorten bier serveren. Dat is pas vakantie!

Le Corbier en het skigebied Les Sybelles

Samen met het naastgelegen La Toussuire vormt Le Corbier het middelpunt van het skigebied Les Sybelles. Le Corbier is een functioneel skistation, van waaruit je het hele gebied kunt gaan verkennen en zo ook richting de dorpen St. Sorlin d’Arves en St. Jean d’Arves kunt skiën. Le Corbier wordt gekenmerkt door verschillende hoge gebouwen met appartementen, die met elkaar verbonden zijn door een galerij. In deze galerij vind je winkels, restaurants, bars, een apotheek en een supermarkt. Zo heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Buiten kun je op de verschillende terrasjes genieten van de zon met uitzicht op de pistes. Ook zijn er verschillende leuke bars om ‘s avonds gezellig een drankje te gaan drinken.

Het skigebied van Les Sybelles telt 310 kilometer piste en reikt tot een hoogte van 2.620 meter. Nagenoeg alle pistes bevinden zich boven de 1.500 meter waardoor het skigebied sneeuwzeker is van begin december tot eind april.

Pistes tot in het dorp. Bijna alle accommodaties in de dorpen van Les Sybelles liggen op of aan de piste en zijn dus met de ski’s te bereiken. Alle dorpen hebben meerdere liften waarmee je direct de pistes kunt bereiken, dus nooit lange wachtrijen.

Een 6-daagse skipas (zondag t.e.m. vrijdag) is in het arrangement inbegrepen. Voor een gereduceerde prijs van € 25 kan, indien gewenst een dagpas voor beide zaterdagen worden gekocht.

Skigebied Le Corbier

Skigebied Le Corbier

Le Corbier, Les Sybelles – Geannuleerd

 

 

 

 

Hotel Mont Corbier

Hotel Mont Corbier

 

Vrijdag 10 – zondag 19 februari 2023 (volwassenen) – Geannuleerd

Duur 10-daagse skireis, waarvan 8 dagen skiën.
In verband met mogelijke lange dagtochten zeer geschikt voor ervaren wintersporters, maar ook uitstekende mogelijkheden voor minder ervaren wintersporters.
Vervoer De heen- en terugreis zal met een nachtelijke pendelbus plaatsvinden. Ter plaatse is geen skibus benodigd, want gondel en lift beginnen vrijwel naast het hotel.
Vertrek Vrijdagmiddag/-avond 10 februari 2023, vanaf diverse locaties in Nederland.
De opstapplaatsen en exacte tijden zullen later worden afgestemd met de deelnemers.
Thuiskomst Zondagmorgen/-middag 19 februari 2023, op diverse locaties in Nederland.
Verzorging Deze reis is op basis van halfpension. Het extra ontbijt op de dag van aankomst en het diner op de avond van vertrek worden in het hotel verzorgd en zijn bij de reissom inbegrepen.
Skipas Een 6-daagse skipas is in de reissom inbegrepen. Voor een gereduceerde prijs van € 25 kan, indien gewenst een dagpas voor beide zaterdagen worden gekocht.

Hotelkamer Mont Corbier

Hotelkamer Mont Corbier

Eetzaal Mont Corbier

Eetzaal Mont Corbier

Terug naar de Inhoudsopgave

‘Italië is een klasse apart. Hier kun je fantastische skitochten maken, genieten van de Italiaanse keuken in het hotel of op de piste (een flesje goede wijn is hier nog betaalbaar). De meeste skigebieden in Italië beschikken over ruim voldoende sneeuwkanonnen die ervoor zorgen dat er altijd geskied kan worden. De uitgestrekte skigebieden, de mooie natuur, de zuidelijke sfeer en de gastvrijheid maken van Italië een uitstekend wintersportland.’

Canazei, Passo Pordoi

Pistes Canazei

Pistes Canazei

Logo Bella Italia

Logo Bella Italia

 

Sella Ronda

De wereldvermaarde Sella Ronda

 

Land (Regio) Italië (Veneto-Belluna, Dolomiti Superski)
Soort Alpine
Doelgroep Volwassen leden van de NVSV
Type reis Geschikt voor meer ervaren alpine skiërs in verband met de mogelijkheid van uitgebreide dagtochten en veel rode pistes in de directe omgeving van Passo Pordoi.
Lessen van gekwalificeerde Nederlandse skileraren bij voldoende belangstelling.

Hotel ‘Savoia’ (3 sterren)
Logo hotel Savoia

Logo hotel Savoia

Hotel Savoia is een karakteristiek en sfeervol hotel, dat al bestaat sinds 1890 en ligt aan de Passo Pordoi op 2339m hoogte. Het hotel is onlangs gerenoveerd. Er zijn in Passo Pordoi geen uitgaansmogelijkheden, maar het hotel biedt een sfeervolle bar en restaurant waar de avonden gezellig kunnen worden doorgebracht. Tevens beschikt het hotel over een ontspanningsruimte met sauna en whirlpool.
’s Ochtends staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor de gasten klaar en ’s avonds wordt een uitstekend 3 of 4-gangen keuze diner met saladebuffet geserveerd. Zeer beperkt aantal 1-p kamers beschikbaar, toeslag € 130.

Dit unieke op ruim 2300 hoogte gelegen hotel is een echte aanrader voor fanatieke skiërs.
Het eindpunt van de gondellift is een aantal jaar geleden net wat hoger gemaakt, tot op de pas. Daarmee is hotel Savoia beter bereikbaar op de ski’s en is het makkelijker terug te keren na een dag op de piste. Uiteraard moet je nog steeds op tijd zijn voor de laatste lift.

Nadere informatie: www.savoiahotel.net

Hotel Savoia - Passo Pordoi, Italië

Hotel Savoia – Passo Pordoi, Italië

Skigebied

Het hotel ligt direct aan de bekende Sella Ronda, waardoor lange skitochten naar andere plaatsen in dit gigantische skigebied uitstekend mogelijk zijn. De Dolomiti Superski telt 12 grote en kleine sneeuwzekere skigebieden, die samen een el dorado voor de wintersporter en levensgenieter vormen. Het hart van de Dolomiti Superski rondom het Sella Massief bestaat uit een aaneengesloten skigebied van ruim 500 pistekilometers. Ook kan geskied worden op de Marmolada gletsjer.

Logo Dolomiti Superski

Logo Dolomiti Superski

Wil je genieten van een mooie natuur, uitgestrekte skigebieden, nauwelijks wachttijden bij de liften, sfeervolle bergdorpjes en uiteraard de vermaarde Italiaanse keuken, dan ben je hier aan het juiste adres.

Dolomiti-Superskigebied

Dolomiti-Superskigebied

Canazei, Passo Pordoi

Vrijdag 3 – zondag 12 maart 2023 (volwassenen)

Duur 10 daagse wintersportreis, waarvan 8 dagen skiën
Vervoer Heen- en terugreis met luxe first class Interbus nachtpendelbus vanuit verschillende locaties in Nederland naar Noord-Italië. Van daar met een bustransfer naar het hotel op de Passo Pordoi bij Canazei.
Ter plaatse is geen skibus benodigd, want het hotel ligt aan de piste.
Vertrek Vrijdagmiddag-/avond 3 maart 2023, vanaf diverse locaties in Nederland met als laatste opstapmogelijkheid 21:30 uur Heerlen, NS Station, achterzijde
Opstappen kan ook in: 
16:00 uur Den Haag, Princessegracht ter hoogte van nummer 6
16:00 uur Zwolle, NS Station achterzijde, Hanzelaan
16:30 uur Amsterdam, Busstation Holendrecht, Meibergdreef
16:30 uur Apeldoorn, La Place restaurant Apeldoorn, Rijksweg 500
17:00 uur Arnhem, Rijnhal, Olympus 1
17:00 uur Rotterdam, Metrostation Capelsebrug
17:00 uur Utrecht, Touringcarhalte, Reactorweg 1, nabij restaurant Meet & Eat
17:45 uur Breda-Prinsenbeek, NS Station, parkeerterrein de Elleboog
18:15 uur Tilburg, Kunstijsbaan, Stappegoorweg 3, 5022 DA
Deze bussen komen om 20:00 uur aan in Maarheeze, Busterminal, Den Engelsman 2a (wisselplaats / eetgelegenheid)
21:30 uur Heerlen, NS Station, achterzijde
Thuiskomst Zondagmorgen/-middag 12 maart 2023, op diverse locaties in Nederland.
Verzorging Deze reis is op basis van halfpension. Het extra ontbijt op de dag van aankomst en het diner op de avond van vertrek zijn bij de reissom inbegrepen.
Skipas De 8-daagse skipas is niet in de reissom inbegrepen. De kosten zullen afhankelijk zijn van de door ons te verkrijgen korting. Reken op € 285 voor visueel beperkten en begeleiders. Voor medereizigers zullen de kosten de normale prijs van € 420 zijn. Exacte prijzen worden bekend in het najaar.

Saunaruimte hotel Savoia

Saunaruimte hotel Savoia

Eetzaal hotel Savoia

Eetzaal hotel Savoia

Terug naar de Inhoudsopgave

‘Een wintersportvakantie boven de poolcirkel in Lapland, Finland is een unieke ervaring: onbeperkte langlaufmogelijkheden in ongerepte natuur, zuivere lucht, een dik pak sneeuw, een weldadige rust en een ontspannen sfeer. Geen disco, geen drukte. ‘s Avonds gezellig kletsen bij de haard met een paar reisgenoten of eindelijk eens een goed boek lezen. Je voelt je er als herboren, ver weg van de dagelijkse beslommeringen. De kosten van een wintersportvakantie in Scandinavië zijn aanzienlijk hoger dan in de Alpenlanden.’

Langlaufen op een bevroren meer in Finland

Langlaufen op een bevroren meer in Finland met bergen op de achtergrond.

Afdalen op langlauflatten, Finland

Afdaling in het bos met 1 langlaufski in de loipe en de andere ernaast om te remmen.

Äkäslompolo

Land (Regio) Finland (Lapland)
Soort Langlaufen, winter- en/of sneeuwschoenwandelen
Doelgroep Volwassen leden van de NVSV
Type reis Geschikt voor langlaufers met enige ervaring, maar ook voor beginners

Hotel ‘Resort Seita’

Seita logo

Seita logo

 • Comfortabel hotel met een eigen gemoedelijke authentieke Lapse atmosfeer
 • De 2-persoons kamers in het hotel hebben douche, toilet, tv en gratis WIFI
 • Finse sauna en zwembad in het hotel
 • Op het terrein staan 4-persoons cabins met eigen sauna
 • Het arrangement omvat volpension: ontbijt, lunchpakket en diner
 • De accommodatie ligt dichtbij aan de langlaufloipes
 • Ski huur is mogelijk, graag voordien opgeven
 • Vegetarisch eten is standaard aanwezig en alles is lactosevrij
 • Een reis voor personen die van rust houden en die ervan houden om de gehele dag te langlaufen
 • Nadere informatie: www.seitahotelli.fi/en

Seita hotel

Seita hotel

De open haard in het hotel

De open haard in het hotel

Lekker eten

Lekker eten

Genoeg keuze bij het buffet

Genoeg keuze bij het buffet

De omgeving van het hotel

De omgeving van het hotel

Langlauf gebied

Het dorpje Äkäslompolo (onderdeel van de gemeente Kolari), dateert uit 1748. Het uitgestrekte en rustige plaatsje ligt ten noorden van Ylläs en telt amper 500 inwoners. Het wordt omgeven door een bosrijke omgeving en ligt vlakbij het Pallas-Yllästunturi Nationaal Park. Het park bestaat uit een meer dan 100 kilometer lange keten van bergruggen, ook wel tunturi’s genoemd. De hoogste berg in dit gebied meet 807 meter. In de buurt Äkäslompolo ligt de 735 meter hoge berg Ylläs, met het hoogstgelegen skigebied van Lapland.

In Äkäslompolo heb je een grote kans om het magische Noorderlicht waar te nemen, als de omstandigheden goed zijn. Maar… het blijft natuur! Om een beetje te helpen brandt de straatverlichting niet in Äkäslompolo van 22.00-06.00 uur in de periode oktober tot februari. Omdat er minder lichtbronnen zijn, bestaat de kans om het Noorderlicht ‘gewoon’ in het dorp te bekijken.

De loipes zijn vaak enkel gespoord. Doordat het heel rustig is en men geen haast heeft is dit geheel geen probleem. Het gebeurt regelmatig dat je pas na 1 uur lopen andere tegenkomt. Ofwel langlaufen in Lapland is een aparte ervaring. Indien gewenst kan men ook een dag sneeuwschoenwandelen

Nadere informatie gedeelte langlaufgebied: www.yllas.fi/en/home-page.html

Äkäslompolo

Holiday Resort Seita

Holiday Resort Seita

 

Zaterdag 4 – zaterdag 11 maart 2023 (volwassenen)

Duur 8 daagse wintersportreis, waarvan 7 dagen langlaufen, wandelen en/of sneeuwschoenwandelen.
Vervoer Heen- en terugreis met vliegtuig van Schiphol of Rotterdam naar Kittilla, Finland.
Vanaf daar middels een bustransfer naar Äkäslompolo.
Vertrek Zaterdagmorgen 4 maart 2023, vanaf vliegveld Schiphol of Rotterdam
(minimaal 2 uur tevoren aanwezig zijn, exacte vertrektijden worden t.z.t. bekend))
Kosten voor vervoer van materiaal in vliegtuig zullen we t.z.t. meedelen.
Thuiskomst Zaterdagavond 11 maart 2023, op vliegveld Schiphol of Rotterdam
Verzorging Deze reis is op basis van volpension, inclusief een lunchpakket om elke dag mee te nemen op de loipen. De met zorg bereide maaltijden zijn nog grotendeels naar oud recept en van de pure kwaliteit van weleer.

Pauze bij een hutje, Rauhala, Finland

Pauze bij een hutje met een grote voorraad hout voor het haardvuur.

Pauze naast de loipes, Rauhala, Finland

Pauze op een zitplek in de sneeuw, maar wel lekker zonnig.

Langlaufen op een bevroren meer, Finland

Een groep langlaufers op een bevroren meer in Finland

Langlaufen in Rauhala, Finland

Een groep langlaufers in de bossen in Finland

Route van Schiphol naar Äkäslompolo via vliegveld Kittala

Route van Schiphol naar Äkäslompolo via vliegveld Kittala, de getoonde vliegtijd is inclusief het tijdverschil van 2 uur

Terug naar de Inhoudsopgave

Alle deelnemers aan NVSV-wintersportreizen worden geacht bij boeking bekend te zijn met de in deze reizengids vermelde Geldende algemene voorwaarden, regels en informatie. Deelname aan een NVSV-wintersportreis betekent impliciet dat je hiermee akkoord bent.