NVSV

Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging

Reizengids 2024

Hieronder treft u de tekst uit de Reizengids 2024 aan. Deze Reizengids omvat een beschrijving van het reizenprogramma voor het seizoen 2023-2024.

Introductie

Beste deelnemers, begeleiders, leraren, medereizigers, gezinsleden, sponsoren en andere belangstellenden van de NVSV,

Hierbij presenteren wij het reizenprogramma 2024. Het aanbod bestaat dit jaar uit een jongerenreis, een alpine skireis (skiën, snowboarden), vier combinatie wintersportreizen (langlauf, wandelen en alpine), twee langlaufreizen en een wintersportreis voor gezinnen met één of meer visueel beperkte gezinsleden. Verder verwijzen we nog naar een sneeuwschoenwandelreis in Zwitserland, georganiseerd door Cooman Wandelcoaching. Totaal negen reizen, waarvan zeven volwassenenreizen, één gezinnenreis en een jongerenreis.

De data van de reizen zijn zodanig gekozen dat we de drukke perioden van Kerst/Jaarwisseling, Carnaval, februari/voorjaarsvakanties en Pasen mijden.

Komend seizoen organiseren we geen wintersportreis naar Frankrijk in verband met geen tot nauwelijks belangstelling de afgelopen jaren.

Nieuw is de mogelijkheid voor een korte (6 dagen) en middellange (8 dagen) alpine wintersportreis, waarbij aansluiten na elkaar ook mogelijk is.

De reizen bieden uitstekende wintersportmogelijkheden, zowel voor de minder als meer gevorderde wintersporters. Wel hebben de verschillende reizen specifieke kenmerken wat betreft geschiktheid voor ervaren of minder ervaren wintersporters. De gecombineerde reizen (alpine, langlauf én wandelen) bieden goede mogelijkheden voor degenen die beide vormen van wintersport in één vakantie willen uitoefenen en voor koppels waarvan de partners verschillende wintersporten beoefenen. Eén en ander uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid van geschikte begeleiders.

Wijs je vrienden en kennissen, die nog geen lid zijn van de NVSV, ook eens op het bestaan van de vereniging en website. Wie weet worden zij dan ook enthousiast.

Tijdens een aantal volwassenenreizen kunnen een aantal dagen of dagdelen alpine ski- en/of snowboardlessen, en mogelijk ook langlauflessen, door meereizende gediplomeerde Nederlandse leraren worden georganiseerd.

Voor de goede orde wijzen wij alle deelnemers aan NVSV-wintersportreizen erop dat wintersporten een bewegingssport in de vrije natuur is, waarbij sportongevallen en blessures kunnen voorkomen. Deze risico’s zijn niet significant anders dan bij andere bewegingsporten zoals voetballen, fietsen, hardlopen, turnen, etc. en zijn mede sterk afhankelijk van de geoefendheid en algemene sportieve conditie van de deelnemer. Als je twijfels hebt of met jouw specifieke beperking(en) het beoefenen van wintersporten verantwoord is, raden wij je dringend aan daarover de huisarts of specialist te raadplegen. Zie ook de alinea Geschiktheid van de reis en medische problemen in de Geldende algemene Voorwaarden, Regels en Informatie.

Meer informatie over veilig wintersporten vind je hier: https://www.op-wintersport.nl/veiligheid-op-skis-6-tips-waarmee-je-elke-berg-veilig-af-komt 

Bij je inschrijving vragen wij gegevens die we nodig hebben om deze inschrijving en de verdere afhandeling daarvan goed te kunnen uitvoeren.
Door je in te schrijven geef je toestemming dat wij deze gegevens verwerken. Zie hiervoor ons Privacy beleid.

Terug naar de Inhoudsopgave

Reizencommissie

Als er vragen zijn over bestemmingen (hotels, skigebieden, geschiktheid van de reis, etc.) aarzel dan niet om één der onderstaande leden van de reizencommissie te mailen of bellen:

Naam Reis/Reizen Mobiel E-mail
Jac de Geus Bramberg, reizen overall 06 5120 2161 boeking@nvsv.nl
Eline Kreuze Bramberg 06 2927 2919 elinekreuze@outlook.com
Rino Hendrichs Pertisau 06 1529 5544 r.hendrichs@planet.nl
Peter Altena Pertisau 06 8364 1687 peter.altena@upcmail.nl
Marchel Snieder Kamben 06 5759 0751 marchelsnieder@gmail.com
Esseline Schieven Passo Pordoi 06 2847 2586 e.schieven@gmail.com

Voor vragen met betrekking tot het begeleiden of lesgeven kun je bellen of mailen naar:

Naam Mobiel E-mail
Adri van der Plas 06 3735 5778 begeleiding@nvsv.nl

We zien jullie inschrijvingen op het gevarieerde reizenaanbod gaarne tegemoet.

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur van de Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging

Terug naar de Inhoudsopgave

Algemene informatie

Inschrijven (tot en met zondag 1 oktober 2023) – Let op: de inschrijving gaat via ons ledenportaal.
Alle reisdeelnemers (visueel beperkte leden, jongeren, begeleiders, skileraren, medereizigers, gezinnen) geven de gewenste reis/reizen door via mijn.nvsv.nl

Bij je eerste bezoek aan die site moet je je account activeren via de knop linksonder, zoals uitgelegd in dit filmpje met gesproken toelichting:
Filmpje met uitleg over het activeren van je account (met gesproken toelichting)

Inschrijven voor een reis, inclusief het selecteren van opties, wordt uitgelegd in dit filmpje:
Filmpje met uitleg over het inschrijven op een reis (met gesproken toelichting)

Als je nog geen NVSV-lid bent verzoeken we je de stappen op de Lid worden pagina te volgen. Onze secretaris kan dan een account voor je aanmaken, wat je dan zelf kan activeren.

Aanbetalen (uiterlijk 8 oktober 2023)
Aanbetaling € 150,- voor jongeren, € 250,- voor volwassenen of € 500,- voor gezinnen
IBAN NL60 RABO 0115 6965 98 ten name van NVSV met vermelding van de reis.

Procedure inschrijven
Tot en met zondag 1 oktober 2023 kunnen de visueel beperkte leden, begeleiders, skileraren, medereizigers en gezinnen, die voornemens zijn de komende winter aan een wintersportreis met de NVSV deel te nemen zich inschrijven via mijn.nvsv.nl. Tevens s.v.p. opgeven of je tijdens de reis les (alpine, snowboard en/of langlauf) wilt van een Nederlandse leraar en of je een portofoon wilt huren. Aan de hand van de inschrijvingen zal de reizencommissie medio november vaststellen of aan alle voorkeuren en wensen kan worden voldaan. Ook wordt er dan in overleg met de betreffende inschrijvers bepaald of reizen met zeer weinig inschrijvingen toch doorgang zullen vinden. Ten aanzien van de nachttreinen en vliegreizen zijn de voorwaarden voor latere bijboekingen en annuleringen aanzienlijk aangescherpt. Dit kan betekenen dat er aanzienlijke kosten zullen zijn bij boeking na 1 oktober.

Uiterlijk 15 oktober ontvangen betreffende inschrijvers informatie over eventueel gewijzigde definitieve prijzen en eventuele voorgestelde wijzigingen in de keuze van de reis.

Tot 31 oktober hebben de betreffende inschrijvers dan gelegenheid om de inschrijving te herzien, dat wil zeggen: in overleg met de reizencommissie te wijzigen of, zonder kosten, te annuleren.

Uiterlijk 12 november ontvangen de deelnemers een definitieve boekingsbevestiging. Bij annulering na deze datum wordt de aanbetaling niet door de NVSV teruggestort, maar kan deze eventueel bij de annuleringsverzekering worden geclaimd.
Inschrijvingen na sluiting van de inschrijvingstermijn zullen in behandeling worden genomen conform het gestelde in de Algemene Reisvoorwaarden en Regels (onder Boekingsprocedure).

Reis- én Annuleringsverzekering
Iedere reisdeelnemer dient een adequate reisverzekering met uitgebreide wintersportdekking én aanvullende ziektekostendekking te hebben. Indien gewenst kan de NVSV die verzekering voor je afsluiten via de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV).
Bovendien is voor iedere reisdeelnemer een annuleringsverzekering verplicht. Deze kan bij de meeste verzekeringsmaatschappijen worden afgesloten als module bij de reisverzekering.

Gezinnenreis
De voorkeur gaat uit naar een week buiten de drukke perioden in de schoolvakanties en de drukke maand februari, ook omdat het dan mogelijk is het hotel te boeken van zondag tot zondag, waardoor de wekelijkse files op zaterdag kunnen worden vermeden. Het is niet mogelijk om te voldoen aan wensen ten aanzien van het vermijden van weken met schoolonderzoeken. Gezinnen met kinderen kunnen een beroep doen op ‘overmacht’ en de school kan worden verzocht een uitzondering voor de visueel beperkte kinderen en hun eventuele ziende broers en zussen te maken. Onze ervaring is dat, eventueel ondersteund door een brief van de NVSV, een verzoek voor vrijaf door de scholen vrijwel altijd positief wordt beoordeeld.
Als een gezin de aangegeven week niet kan deelnemen, maar een week eerder wel, laat ons dat dan weten. Dan proberen we dat te regelen, afhankelijk van de beschikbaarheid van een NVSV-begeleider/-leraar.

Portofoonset huren
Tijdens de reizen kan van de NVSV een portofoonset worden gehuurd. De kosten zijn € 50 per week.
De laatste jaren neemt het gebruik van portofoons aanzienlijk toe. Dat betekent dat er per reis een beperkt aantal portofoons beschikbaar is. Deze worden op volgorde van aanvraag bij inschrijving toegewezen.

Veel leden hebben overigens inmiddels zelf een portofoonset aangeschaft.

Vakantie suppletiefonds LSBS
Het is mogelijk een aanvraag in te dienen voor individuele financiële ondersteuning door het vakantie suppletiefonds van de Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden (LSBS   www.lsbs.nl/aanvraagformulier ). Subsidies zijn afhankelijk van het inkomen.

Foto’s en video’s
Foto’s en video’s, welke zijn gemaakt tijdens onze reizen en evenementen, kunnen worden gebruikt voor promotiedoeleinden van de NVSV, tenzij je uitdrukkelijk schriftelijk aangeeft dit niet te willen. Je kunt in dat geval een e-mail sturen naar secretariaat@nvsv.nl

Reizendag
Tijdens deze pré-unie maken de deelnemers en begeleiders kennis met elkaar en worden verdere afspraken gemaakt met de contactpersoon van de betreffende reis. Deelname aan deze dag bevelen wij van harte aan, zeker voor mensen die voor de eerste keer met een NVSV-reis meegaan.

Voor de volwassenenreizen is deze dag gepland op zaterdag 9 december 2023 in gebouw De Poort bij station Rotterdam Centraal. Deze dag wordt gecombineerd met de algemene ledenvergadering.
Voor de jongerenreis en de gezinnenreis zal, indien opportuun, een aparte informatiegelegenheid worden georganiseerd.
Nadere berichten over locatie en tijdstippen ontvangen de deelnemers te zijner tijd.

Informatie over de skigebieden
Bij de omschrijvingen van de accommodaties en wintersportgebieden verderop in deze gids staan meestal de websites daarvan vermeld. Op deze websites kun je meer informatie vinden over de accommodatie of het wintersportgebied. Als je in de zomer deze websites raadpleegt tref je meestal een ‘zomerse’ lay-out aan. Ondanks de zomer kun je toch al vaak wintersport informatie raadplegen door te zoeken naar een link met de term ‘winter’ (Oostenrijk en Italië), ‘hiver’ (Frankrijk) en daarop te klikken. Dan krijg je meestal wel de gewenste wintersportinformatie voor zowel langlaufen als alpine skiën en snowboarden. Vanaf oktober/november worden de websites veelal direct met een ‘winterse’ lay-out aangeboden.

Voorbereidingen
Tijdens de wintersportreis is een deelnemer zelf verantwoordelijk voor zijn/haar gewenste en minimaal vereiste skiniveau. NVSV-begeleiders zijn niet opgeleid om skilessen te geven. We bevelen met name beginners en minder gevorderden dringend aan om vooraf in Nederland lessen te volgen. Zie de Activiteitenpagina voor de mogelijkheden. Skiën en langlaufen zijn technische sporten, waarvan het plezier zeer sterk beïnvloed wordt door de techniek en conditie van de wintersporter. De kans op ongevallen neemt ook af bij voldoende techniek én conditie.

Alpine skiërs en snowboarders kunnen lessen volgen op één van de vele indoorskibanen in Nederland. Voor adressen zie: www.anwb.nl/vakantie/wintersport/skibanen-in-nederland
Bij SnowWorld in Zoetermeer zullen, gedurende het najaar en de winter, alpine cursussen op indoorbanen in de echte sneeuw worden georganiseerd voor leden van de NVSV.

Langlaufers kunnen gedurende het najaar en de winter een aantal langlauflessen volgen, welke worden gegeven op de langlaufbaan van de Langlaufvereniging Gouda.
Kijk voor nadere informatie over lessen en andere activiteiten van de NVSV in Nederland: www.nvsv.nl/activiteiten

Ski-, snowboard- en/of langlauflessen tijdens de NVSV-reizen
Tijdens de gezinnenreis zullen één-op-één skilessen worden verzorgd door meereizende Nederlandse skileraren. De gezinnen betalen hiervoor een bijdrage in de kosten, vergelijkbaar met die van groepslessen bij de lokale skischool.
Bij een aantal volwassenenreizen bieden wij ook de mogelijkheid om ook één-op-één skilessen (alpine, snowboard en/of langlauf) van meereizende gediplomeerde Nederlandse skileraren te ontvangen. De kosten hiervan zullen door de deelnemers, die hier gebruik van willen maken, worden betaald. Deze bedragen tussen € 95 en € 105 per dag. Ter vergelijking, een dag privéles van een skileraar van een lokale skischool in Oostenrijk, Italië of Frankrijk kost twee tot drie keer zoveel. Als je hier belangstelling voor hebt, geef dat dan aan bij inschrijving voor de reis, inclusief het aantal dagen dat je les (alpine, snowboard en/of langlauf) wilt hebben. Afhankelijk van het aantal belangstellenden en beschikbare leraren zal per reis worden bepaald of deze mogelijkheid kan worden gerealiseerd en wat de exacte kosten zullen zijn.

Terug naar de Inhoudsopgave

Overzicht NVSV-reizenprogramma 2023-2024

(1)
zie onder
Soort reis Vertrek-
datum
Reisduur
(skidagen)
Accommodatie
& verzorging
Prijs leden &
medereizigers (7)
Bramberg
(2)
Jongeren
Alpine 17-12-2023 7 dagen (5) Jeugdhotel (3*)
4/6 p kamer
half-pension
€ 505 exclusief skipas (lokaal € 130, skisafari € 210)
Pertisau
(3)
Volwassenen
Langlauf, wandelen 11-01-2024 10 dagen (8) Hotel (4*)
2-p kamer
half-pension
€ 1.150 (loipes zijn gratis)
Bramberg 1
(4)
Volwassenen
Alpine, langlauf & wandelen 11-01-2024 6 dagen (4) Hotel (4*)
2-p kamer
driekwart-pension
€ 585 exclusief skipas
(€ 130)
Bramberg 2
(4)
Volwassenen
Alpine, langlauf & wandelen 14-01-2024 8 dagen (6) Hotel (4*)
2-p kamer
driekwart-pension
€ 800 exclusief skipas
(€ 170)
Bramberg 3, 4
(4)
Volwassenen
Alpine, langlauf & wandelen 12-01 of 19-01-2024 10 dagen (8) Hotel (4*)
2-p kamer
driekwart-pension
€ 1.020 exclusief skipas
(€ 210)
Passo Pordoi
(4)
Volwassenen
Alpine 23-02-2024 10 dagen (8) Hotel (3*)
2-p kamer
half-pension
€ 1.085 exclusief skipas
(leden € 230 / meder. € 445)
Bramberg
(5)
Gezinnen
Alpine 17-03-2024 8 dagen
(6)
Hotel (4*)
2-p kamer
driekwart-pension
€ 835 / € 415 / € 0 exclusief skipas
(min. € 170 / max. € 325)
Kamben
(6)
Volwassenen
Langlauf 21-01-2024 8 dagen
(6)
Hotel (4*)
2-p kamer
vol-pension
€ 1.250
(loipes zijn gratis)
 1. Deze bedragen kunnen uiteindelijk tot maximaal 10 procent afwijken, afhankelijk van het aantal deelnemers, eventuele brandstoftoeslagen, definitieve vervoerprijzen, inflatie ontwikkelingen en anderen.
  De vermelde bedragen zijn exclusief de verplichte reis- en annuleringsverzekering.
  Bij de reizen met hotel kan soms een 1-persoonskamer of een 2-persoonskamer met meer/minder comfort en/of ruimte worden gereserveerd. Daarvoor zal een toeslag/korting gelden (zie bij de betreffende reis). Beschikbare 1-persoons- of duurdere, respectievelijk goedkopere 2-persoonskamers worden toegewezen in volgorde van inschrijving (bericht én aanbetaling). Meld voorkeur bij de inschrijving.
  NVSV-begeleiders ontvangen een tegemoetkoming van 30 procent op de vermelde kosten van de reis.
  NVSV-leraren ontvangen een tegemoetkoming van 70 procent op de vermelde kosten van de reis.
 2. De royal class bus blijft de gehele reis bij ons voor plaatselijk vervoer naar de diverse skigebieden voor de skisafari.
 3. Heen- en terugreis met nachtslaaptrein naar Oostenrijk, plus een bustransfer van het treinstation naar het hotel. Verzorging op basis van halfpension. Eventueel extra ontbijt/brunch (dag van aankomst) en/of extra diner (dag van vertrek) zijn bij de reissom inbegrepen.
 4. Heen- en terugreis met nachtelijke pendelbus 1st class (extra luxe) naar Oostenrijk en Italië. Voor enkele opstapplaatsen in Nederland geldt mogelijk een toeslag. Voor Bramberg 1 en 2 wordt er mogelijk een andere wijze van vervoer georganiseerd. Verzorging in Bramberg op basis van driekwartpension, in Italië op basis van halfpension. Eventueel extra ontbijt/brunch (dag van aankomst) en/of extra diner (dag van vertrek) zijn bij de reissom inbegrepen.
 5. Voor gezinnen met één of meer visueel beperkte gezinsleden. Heen- en terugreis met eigen auto. Op verzoek kan de NVSV de heen- en terugreis per dagtrein regelen. De vervoerskosten zijn voor eigen rekening. Verzorging is op basis van driekwart pension. Bedrag € 835: volwassenen en jongeren vanaf 15 jaar, € 415: kinderen van 6 tot en met 14 jaar en € 0: kinderen tot en met 5 jaar. De prijzen voor kinderen tot en met 14 jaar zijn gebaseerd op een onderkomen in de ouderkamer. In geval van een aparte kamer voor de kinderen geldt een toeslag.
 6. Heen- en terugreis met vliegtuig en aansluitend een transfer. Verzorging op basis van volpension.
 7. De exacte prijzen van de skipassen zijn afhankelijk van de verkregen kortingen. Exacte prijzen worden opgenomen in de factuur.

Terug naar de Inhoudsopgave

Beschrijving NVSV-wintersportreizen seizoen 2023-2024

Hieronder worden de diverse reizen meer in detail beschreven.

Een aantal reizen is geschikt voor deelnemers met geen of weinig ervaring en andere reizen zijn meer geschikt voor deelnemers met meerdere jaren wintersportervaring. Vraag bij twijfel advies bij één der leden van de reizencommissie.

Enkele NVSV-leden hebben weer een voorkeur uitgesproken voor winterwandelen. Dit is mogelijk bij de reizen naar Pertisau , Bramberg en Kamben. Geef deze voorkeur aan bij opgave voor een reis. Dan zullen wij onderzoeken of er wandelbegeleiding beschikbaar is bij de betreffende reis.

Vervoer / accommodaties

De jongerenreis is met een royal class bus, welke de gehele reis ter plaatse tot onze beschikking blijft.

Voor de reis naar Pertisau am Achensee is gekozen voor de nachtslaaptrein NightJet. Deze reist vanaf verschillende stations in Nederland zonder overstap naar Oostenrijk. Met een bustransfer wordt de groep van het station van aankomst naar het hotel gebracht.

Voor de ski-/combinatiereizen naar Bramberg 3 & 4 en Passo Pordoi is ook voor komend seizoen gekozen voor de first class nachtpendelbus (extra luxe, meer ruimte, luxe, brede, beter verstelbare stoelen, wifi, 220V bij stoelen, etc.), welke naar een aantal trajecten in Oostenrijk en Italië reist.
Voor meer informatie over de 1st class nachtpendelbus naar sommige bestemmingen in Oostenrijk en Italië zie: www.interbus.nu/reisinfo/first-class . Bij deze reizen zet de bus de groep bij het hotel af en haalt de groep een week later weer bij het hotel op. Instappen kan op diverse locaties in Nederland. Voor de reis naar Italië is soms een overstap in Noord-Italië benodigd.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt er voor Bramberg 1 & 2 een andere wijze van vervoer overwogen: royal class nachtpendelbus, nachttrein plus bustransfer, o.i.d.

De prijs van de kamers bij de Brambergreizen is gebaseerd op de nieuwe, luxe 2-p kamers, waarvan vele ook geschikt zijn voor 3-4 personen. Bij indeling met 3-4 personen zal er een korting van € 75 p.p. per week worden toegekend.

Na de laatste verbouwing dit voorjaar zijn er nog een beperkt aantal z.g. ‘Stammhaus’ 2-4 persoons kamers beschikbaar welke een korting van € 75 p.p. per week kennen. Deze worden toegewezen op basis van ‘wie het eerst komt’. De ‘Stammhaus’ 1-p kamers zijn niet langer beschikbaar.

Voor de gezinnenreis naar Bramberg in maart is voorlopig één week gereserveerd: zondag 17 – zondag 24 maart. Als het aantal inschrijvingen (te) groot wordt zal een ‘overloop’ naar een week eerder (zondag 10 – zondag 17 maart) worden overwogen. Laat bij inschrijving weten of een week eerder ook mogelijk is voor jullie.

Liftpassen

De prijzen voor de meeste reizen zijn exclusief de kosten van een liftpas voor de alpine skiërs en snowboarders, omdat bij deze reizen niet alle deelnemers liftpassen nodig hebben of omdat de liftprijzen nog niet bekend zijn.

De kosten voor de liftpassen lopen zeer uiteen, afhankelijk van de ter plaatse door ons te verkrijgen kortingen, welke in het komend najaar bekend worden. De kosten van de liftpas zullen worden opgenomen in de reizenfactuur in het najaar van 2023.

In Italië ontvangen wij, in de meeste gevallen, geen korting voor medereizigers. Deze betalen bij reizen in die landen de normale prijs voor de liftpassen. In Oostenrijk, met name in Bramberg, worden meestal wel significante kortingen voor de medereizigers verkregen.

Skisafari Bramberg

Tijdens de jongerenreis bestaat de mogelijkheid in te schrijven voor een skisafari naar verschillende grote wereldvermaarde gebieden in de omgeving: Wildkogel Arena, Zillertal Arena, Kitzbühel Grossraum, Sportregion Zell am See, Saalbach-Hinterglemm en/of de Kitzsteinhorn-gletsjer.
Voor de volwassenreis naar Bramberg willen wij die mogelijkheid ook aanbieden, als daar voldoende belangstelling voor bestaat. De kosten voor de liftpassen zullen dan wel aanzienlijk hoger zijn. Laat bij inschrijving weten of je daar belangstelling voor hebt.

Terug naar de Inhoudsopgave

‘Oostenrijk is en blijft voor veel Nederlanders het wintersportland bij uitstek. Denk maar aan de gezellige kleine dorpjes, de gemoedelijke sfeer en de gastvrijheid. Vele accommodaties zijn al jaren in de familie en behouden hierdoor de persoonlijke aandacht die zo gewaardeerd wordt. De skigebieden zijn vaak gelegen tussen de bossen en bieden veel variatie. De skiliften worden goed onderhouden en regelmatig vernieuwd. Bijna elk skigebied is uitgerust met sneeuwkanonnen en de pistes worden uitstekend geprepareerd, evenals de langlaufloipes. Door aaneensluiting van verschillende ski- en langlaufgebieden zijn uitgebreide wintersportmogelijkheden ontstaan. De infrastructuur (liften, sneeuwkanonnen, pisten, loipen) in Oostenrijk is momenteel vaak veel beter dan in andere wintersportlanden. De sfeervolle berghutten en après-skimogelijkheden voor jong en oud maken de wintersport in Oostenrijk compleet.’

Bramberg am Wildkogel (jongerenreis)

Land (Regio) Oostenrijk (Tirol)
Soort Alpine skiën, snowboarden
Doelgroep Jongeren tussen ongeveer 17 en 25 jaar
Type reis Geschikt voor meer en minder ervaren alpine skiërs en snowboarders

Familie-/jeugdhotel ‘Wolkensteinbär’ (3 sterren)

Wolkensteinbär hotel Jongerenreis

Wolkensteinbär hotel Jongerenreis

Logo Wolkensteinbär

Logo Wolkensteinbär

 

 • Luxe familie-/jeugdhotel
 • Kamers tot maximaal 6 personen, met douche, toilet, tv, wifi, etc.
 • Gratis sauna, wellness ruimte
 • Indoor klimwand, fitnessruimte, game/entertainment zaal
 • Het hotel ligt een paar minuten lopen van het centrum van het dorp en van de lokale gondel
 • Nadere informatie: www.wolkensteinbaer.at

Tijdens de jongerenreis bestaat de mogelijkheid in te schrijven voor een skisafari naar verschillende grote wereldvermaarde gebieden in de omgeving: Wildkogel Arena, Zillertal Arena, Kitzbühel Grossraum, Sportregion Zell am See, Saalbach-Hinterglemm en/of de Kitzsteinhorn-gletsjer.

Uiteraard zullen we ook een keer gaan rodelen op de langste verlichte rodelbaan ter wereld, 14 km vanaf circa 2.000 meter naar circa 700 meter.

Indoor klimwand Wolkensteinbär

Indoor klimwand Wolkensteinbär

Fitnessruimte Wolkensteinbär

Fitnessruimte Wolkensteinbär

Speelruimte Wolkensteinbär

Speelruimte Wolkensteinbär

Eetzaal Wolkensteinbär

Eetzaal Wolkensteinbär

Bramberg am Wildkogel, jongerenreis

Zondagavond 17 – zaterdagmorgen 23 december 2023 (jongeren ca. 17 – 25 jaar)

Duur 7 daagse wintersportreis, waarvan 5 dagen alpine skiën en/of snowboarden.
Vervoer Heen- en terugreis met een royal class reisbus vanuit diverse opstapplaatsen in Nederland.
Ter plaatse blijft de bus met chauffeur beschikbaar voor een skisafari naar de diverse skigebieden in de omgeving.
Vertrek Zondagavond 17 december 2023, ca. 18:00 u vanaf station Leiden.
Opstappen kan ook in: Alphen aan den Rijn (Avifauna, gratis parkeren), station Ede-Wageningen en eventueel nog een extra stop in een nader te bepalen locatie.
Thuiskomst Zaterdagmorgen 23 december 2023 in bovengenoemde plaatsen.
Verzorging Deze reis is op basis van halfpension. Het extra ontbijt op de dag van aankomst en het extra diner op de avond van vertrek zijn bij de reissom inbegrepen. Tevens kan op de laatste dag voor vertrek in de namiddag nog gratis gebruik gemaakt worden van de douchegelegenheid.
Skipas De kosten voor de 5 dagen liftpas bedragen ca. € 130, toepasbaar voor de skigebieden Wildkogel Arena én Zillertal Arena/Gerlosplatte. Deze prijs geldt voor de deelnemers én de ziende medereizigers. Deze liftpas zal met de reizenfactuur worden verrekend. De normale prijs voor een 5-daagse skipas in deze twee gebieden bedraagt: € 326.
Als men kiest voor de 5 dagen skisafari in meerdere grote skigebieden in de omgeving, zullen de kosten voor de 5-daagse liftpas € 210 zijn. De normale prijs voor deze liftpas is € 350.
Exacte prijzen voor de liftpassen zijn in het najaar bekend, afhankelijk van de door ons verkregen kortingen.

Slaapzaal

Slaapzaal

Badkamer

Badkamer

Terug naar de Inhoudsopgave

Pertisau am Achensee

Zicht over de Achensee op een besneeuwd Pertisau

Zicht over de Achensee op een besneeuwd Pertisau

Land (Regio) Oostenrijk (Achensee, Tirol)
Soort Langlaufen, wandelen
Doelgroep Volwassen leden van de NVSV
Type reis Geschikt voor meer en minder ervaren langlaufers en wandelaars

 

 

 

 

 

 

Logo Tirol Oostenrijk

Logo Tirol Oostenrijk

 

Hotel ‘Das Pfandler’ (4 sterren)

Logo Das Pfandler

Logo Das Pfandler

 • Luxe vier sterrenhotel, gemoedelijk familiehotel met persoonlijke aandacht
 • Uitstekende keuken: ontbijtbuffet, diner met 3 gangen keuzemenu plus saladebuffet
 • Luxe kamers (25 m²) met bad of douche, toilet, tv, radio, telefoon, sommige kamers balkon
 • Keuzemogelijkheid voor extra ruime/luxe kamer (30 m²) in nieuwbouw, toeslag € 75 p.p. per week
 • Zeer beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar, toeslag € 125 p.p. per week
 • Van de verschillende typen kamers is een aantal voor ons gereserveerd;
  toewijzing geschiedt volgens de opgegeven voorkeur en de volgorde van inschrijving (bericht én aanbetaling)
 • Gratis sauna, kruidenstoombad, relaxruimte, fitness ruimte
 • Internet mogelijkheid
 • Opstappen op de langlaufloipe is bij het hotel mogelijk
 • Website : www.pfandler.at

 

Langlaufen

In de omgeving van Achensee liggen uitstekende langlaufloipen welke door de hoogte (ca. 1.000m) en ligging behoorlijk sneeuwzeker zijn. Er zijn loipen voor meer en minder ervaren langlaufers

Sneeuwlandschap St Ulrich

Sneeuwlandschap

Langlaufen St Ulrich

Langlaufen

Pertisau am Achensee

Hotel Das Pfandler in de winter

Hotel Das Pfandler in de winter

Donderdagavond 11 – zaterdagmorgen 20 januari 2024 (volwassenen)

Duur 10 daagse wintersportreis, waarvan 8 dagen langlaufen en/of wandelen
Vervoer Heen- en terugreis met de NightJet nachtslaaptrein vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Jenbach in Oostenrijk.
Vanaf daar met een bustransfer naar het hotel in Pertisau.
Vertrek Donderdagavond 11 januari 2024, ca. 19:00u vanaf station Amsterdam Centraal.
In-/uitstappen kan ook op de stations Utrecht Centraal (ca. 20:00u) en Arnhem (ca. 21:00u). Definitieve tijden kunnen afwijken en worden ca. 1 week voor vertrek bekend gemaakt.
Thuiskomst Zaterdagmorgen 20 januari 2024, ca. 7:30u in Arnhem, ca. 8:30u in Utrecht Centraal en ca. 10:30u in Amsterdam Centraal.
Verzorging Deze reis is op basis van halfpension.
De extra brunch op de dag van aankomst en het extra diner op de avond van vertrek worden ook in het hotel verzorgd en zijn (excl. koffie en drankjes) bij de reissom inbegrepen.
Loipe-/skipas Deze is bij de kosten van de reis inbegrepen.
Locatie Pertisau ligt aann de Achensee, met o.a. het dorp Maurach.
Deze dorpen liggen op een hooggelegen plateau van ca. 1000 meter en zijn daardoor relatief sneeuwzeker. Zie: www.pfandler.at/winter/urlaub-pertisau-achensee.html

Ruime slaapkamer in Das Pfandler

Ruime slaapkamer in Das Pfandler

Bed met hotelsloffen

Bed met hotelsloffen

Terug naar de Inhoudsopgave

Bramberg am Wildkogel

 

Logo Wildkogel Arena

Logo Wildkogel Arena

Land (Regio) Oostenrijk (Oberpinzgau, Salzburgerland)
Soort Alpine skiën, snowboarden, langlaufen en/of wandelen
Doelgroep Een reis voor volwassen leden van de NVSV
en een reis voor gezinnen met visueel beperkten
Type reis Geschikt voor meer en minder ervaren alpine skiërs, snowboarders én langlaufers;
Met ervaren skiërs en snowboarders is een skisafari mogelijk.
Lessen van gekwalificeerde Nederlandse skileraren bij voldoende belangstelling.

Bergrestaurant Bramberg

Bergrestaurant Bramberg

Sneeuwschoenwandelen in de bossen

Sneeuwschoenwandelen in de bossen.

 

Logo Smaragdhotel Tauernblick Bramberg

Logo Smaragdhotel Tauernblick Bramberg

Logo Smaragddorf Bramberg am Wildkogel

Logo Smaragddorf Bramberg am Wildkogel

 

Hotel ‘Tauernblick’ (4 sterren)

 • Zeer luxe 4-sterren hotel, gemoedelijk familiehotel met persoonlijke aandacht
 • Uitgebreid ontbijtbuffet, diner met 4 gangen keuzemenu, inclusief saladebuffet
 • Dagelijks gratis warm en koud hapje in de namiddag, eenmaal ‘Glühwein am Schneebar’
 • Luxe kamers met douche of bad, föhn, apart toilet, TV, radio, kamersafe en balkon
  Deze kamers zijn speciaal ingericht voor gasten met astma en allergie-gevoeligheden
  en voldoen aan de strenge eisen van ‘Hohe Tauern Health’ en ‘Daß Österreichische Umweltzeichen’.
 • Bij delen van de grote kamers met 3 of 4 deelnemers geldt een korting van € 75 p.p. per week
 • Zeer beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar, toeslag € 125,- p.p. per week
 • Nog enkele ‘Stammhaus’ kamers beschikbaar met korting van € 75 p.p. per week
 • Ook enkele extra luxe suites beschikbaar, toeslag € 75 p.p. per week
 • Van de verschillende typen kamers is een aantal voor ons gereserveerd; toewijzing geschiedt
  volgens de opgegeven voorkeur en de volgorde van inschrijving (bericht én aanbetaling)
 • Gratis luxueus zwembad, met buitenbad en whirlpool, sauna, stoomcabine, fitnessruimte
  Solarium en Wellness-massages tegen betaling
  Badjas gratis gehele week te leen voor alle gasten
  Gebruik van zwembad, sauna, etc. in de namiddag van vertrek is bij de prijs inbegrepen
 • Gratis internet in alle kamers, restaurant en lobby (wifi)
 • Bramberg is een rustig klein dorp met beperkte uitgaansmogelijkheden
 • Nadere informatie: www.tauernblick.at

Smaragdhotel Tauernblick Bramberg

Smaragdhotel Tauernblick Bramberg

Logo Smaragdhotel Tauernblick Bramberg

Logo Smaragdhotel Tauernblick Bramberg

 

Langlauf en/of alpine/snowboard skigebieden en rodelbaan

Voor de alpine skiërs en snowboarders (zowel beginners als gevorderden) bestaat de mogelijkheid om een skisafari te houden in de volgende gebieden: Wildkogel Arena (Neukirchen, Bramberg: www.wildkogelbahnen.at ), Zillertal Arena (Hochkrimml/Gerloßplatte, Königsleiten, Gerloß, Zell am Ziller: www.zillertalarena.at ) en Kitzbühel Großraum (Kitzbühel, Kirchberg: www.kitzbühel.com ).

Voor de langlaufers en wandelaars zijn er uitstekende mogelijkheden in het dal (Oberpinzgau) en op hoogte (Gerloßplatte én Pass Thurn). Bramberg ligt aan de befaamde ‘Pinzgau Loipe’ met een totale lengte van 200km, welke door de Duitse ADAC met 5 sterren is beoordeeld.
Bramberg heeft de langste (14 km) verlichte rodelbaan ter wereld, welke gezinsvriendelijk is.
Het skigebied Wildkogel Arena heeft ook een comfortabele gondelbaan achter in het gebied.

Panorama Wildkogel Arena boven Bramberg

Panorama Wildkogel Arena boven Bramberg

Bramberg am Wildkogel

Bramberg 1: donderdagavond 11 januari – dinsdagochtend 16 januari 2024 (6 dagen, waarvan 4 dagen in de sneeuw)
Bramberg 2: zondagavond 14 januari – zondagochtend 21 januari 2024 (8 dagen, waarvan 6 dagen in de sneeuw)
Bramberg 3: vrijdagavond 12 januari – zondagochtend 21 januari 2024 (10 dagen, waarvan 8 dagen in de sneeuw)
Bramberg 4: vrijdagavond 19 januari – zondagochtend 28 januari 2024 (10 dagen, waarvan 8 dagen in de sneeuw)

6-/8-/10-daagse wintersportreis, waarvan respectievelijk 4/6/8 dagen alpine skiën, snowboarden, langlaufen en/of wandelen.
Vervoer Heen- en terugreis met luxe first class Interbus nachtpendelbus vanuit diverse opstapplaatsen in Nederland.
Op verzoek organiseren wij als alternatief de reis per dagtrein.
Ter plaatse zullen we gebruik maken van de gratis skibus naar de diverse skigebieden. Met de gratis skibus kunnen we voor het hotel instappen en deze brengt ons in korte tijd naar de skigebieden: Wildkogel Arena (of 15 minuten lopen), Zillertal Arena of Kitzbühel Großraum.
Vertrek

Bramberg 3 & 4: Vrijdagavond 12 dan wel 19 januari 2024, ca. 21:30 u vanaf station Heerlen.
Opstappen kan ook in (let op, deze details zijn niet zeker):
16:00 uur Den Haag, Princessegracht ter hoogte van nummer 6
16:00 uur Zwolle, NS Station achterzijde, Hanzelaan
16:30 uur Amsterdam, Busstation Holendrecht, Meibergdreef
16:30 uur Apeldoorn, La Place restaurant Apeldoorn, Rijksweg 500
17:00 uur Arnhem, Rijnhal, Olympus 1
17:00 uur Rotterdam, Metrostation Capelsebrug
17:00 uur Utrecht, Touringcarhalte, Reactorweg 1, nabij restaurant Meet & Eat
17:45 uur Breda-Prinsenbeek, NS Station, parkeerterrein de Elleboog
18:15 uur Tilburg, Kunstijsbaan, Stappegoorweg 3, 5022 DA
Deze bussen komen om 20:00 uur aan in Maarheeze, Busterminal, Den Engelsman 2a (wisselplaats / eetgelegenheid), waar overgestapt wordt in de bus die om
21:30 uur in Heerlen aankomt, NS Station, achterzijde/

Voor Bramberg 1 & 2 worden tijdstippen en opstapplaatsen nader afgestemd.

Thuiskomst Respectievelijk dinsdagmorgen 16 januari (Bramberg 1) of zondagmorgen 21 of 28 januari (Bramberg 2, 3 en 4) in Heerlen, of de instaplocatie.
Verzorging Deze reis is op basis van driekwartpension, inclusief een extra hartig en zoet hapje in de namiddag. Een extra brunch op de dag van aankomst en een extra diner op de avond van vertrek zijn, exclusief drankjes en koffie, bij de kosten van de reis inbegrepen.
Ook kan op de laatste dag voor vertrek in de namiddag nog gratis gebruik gemaakt worden van zwembad, sauna en douchegelegenheid.
Skipas De kosten voor 8 dagen liftpassen bedragen ca. € 195, toepasbaar voor de skigebieden Wildkogel Arena én Zillertal Arena/Gerlosplatte. Voor 6 en 4 dagen zijn deze kosten ongeveer € 150 en € 105. Deze prijs geldt voor de deelnemers, begeleiders én medereizigers. Deze liftpas zal met de reizenfactuur worden verrekend.
De kosten voor de liftpas bij de skisafari zijn in het najaar bekend. Reken op ongeveer € 250 voor 8 dagen, afhankelijk van de kortingen. De normale prijs is € 450 voor 8 dagen, respectievelijk € 350 en € 270 voor 6 en 4 dagen.
Loipepas Deze is niet nodig in Oberpinzgau. De langlaufloipes zijn gratis.

Bramberg restaurant

Bramberg restaurant

Bramberg restaurant, buffet

Bramberg restaurant, buffet

Bramberg super keuken

Bramberg super keuken, fraai opgemaakt gerecht

Begeleider en deelnemer recht van boven gezien vanuit een skilift

Begeleider voorop, deelnemer erachter. Foto genomen vanuit een skilift, je kijkt recht naar beneden en ziet de sneeuw opstuiven.

Zithoek hotel Tauernblick Bramberg

Zithoek hotel Tauernblick Bramberg

Open haard hotel Tauernblick Bramberg

Open haard hotel Tauernblick Bramberg

 

Bramberg am Wildkogel Gezinnenreis

Zondag 17 – zondag 24 maart 2024 eventueel ‘overloop’ naar 10 – 17 maart 2024

Duur 8 daagse wintersportreis, waarvan 6 dagen skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen en/of wandelen, etc.
Vervoer Heen- en terugreis met eigen auto. De NVSV kan eventueel vervoer per dagtrein regelen.
Ter plaatse kunnen we gebruik maken van de gratis skibus naar de diverse skigebieden. Met de gratis skibus kunnen we voor het hotel instappen en deze brengt ons in korte tijd naar de skigebieden: Wildkogel Arena (of 15 minuten lopen), Zillertal Arena en Kitzbühel Großraum. Eventueel kan een keer met de eigen auto’s naar één van de andere skigebieden (Zell am See, Saalbach-Hinterglemm) worden gereisd.
Aankomst Zondagnamiddag/avond 17 maart 2024 (eventueel ‘overloop’ naar 10 maart)
Vertrek Zondagmorgen 24 maart 2024 (eventueel ‘overloop’ naar 17 maart)
Verzorging Deze reis is op basis van ‘driekwart’ pension, inclusief een ‘Jause’ in de namiddag.
Wintersport De NVSV zal zorgdragen voor skiles voor de visueel beperkte deelnemers. Voor nadere details zie Gezinnen reizen in de Geldende algemene voorwaarden, regels en informatie.
De kosten voor deze privé skilessen voor de visueel gehandicapten zijn € 225. Deze relatief gunstige prijs voor 6 dagen privé skiles kunnen wij realiseren doordat wij een gedeelte van de kosten betalen uit aan ons verstrekte sponsorgelden.
Het uitgangspunt voor deze gezinsreis is dat alle ziende ouders en kinderen vrij skiën of skiles nemen via de lokale skischool. De prijzen hiervoor zijn, mede afhankelijk van het aantal dagen skiles, ongeveer: € 170 – € 225 per week.
Skipas Standaardprijs (6 dagen): ca. € 385 (geschikt voor alle skigebieden in de omgeving) voor volwassenen, ca € 270 voor jongeren (geboortejaar 2005-2008), € 185 voor kinderen (geboortejaar 2009-2017), gratis voor geboortejaar vanaf 2018).
De prijs voor de visueel beperkte gezinsleden zal afhangen van de korting die wij t.z.t. ter plaatse kunnen bedingen. Deze prijs zal aanzienlijk lager zijn.

Rodelen

Rodelen op de langste verlichte rodelbaan (14 km). Deelnemer voorop, begeleider er direct achter.

Groepsfoto voor de ingang van hotel Tauernblick Bramberg

Groepsfoto voor de ingang van het hotel.

Terug naar de Inhoudsopgave

‘Italië is een klasse apart. Hier kun je fantastische skitochten maken, genieten van de Italiaanse keuken in het hotel of op de piste (een flesje goede wijn is hier nog betaalbaar). De meeste skigebieden in Italië beschikken over ruim voldoende sneeuwkanonnen die ervoor zorgen dat er altijd geskied kan worden. De uitgestrekte skigebieden, de mooie natuur, de zuidelijke sfeer en de gastvrijheid maken van Italië een uitstekend wintersportland.’

Canazei, Passo Pordoi

Pistes Canazei

Pistes Canazei

Logo Bella Italia

Logo Bella Italia

 

Sella Ronda

De wereldvermaarde Sella Ronda

 

Land (Regio) Italië (Veneto-Belluna, Dolomiti Superski)
Soort Alpine
Doelgroep Volwassen leden van de NVSV
Type reis Geschikt voor meer ervaren alpine skiërs in verband met de mogelijkheid van uitgebreide dagtochten en veel rode pistes in de directe omgeving van Passo Pordoi.
Lessen van gekwalificeerde Nederlandse skileraren bij voldoende belangstelling.

Hotel ‘Savoia’ (3 sterren)

 

Logo hotel Savoia

Logo hotel Savoia

Hotel Savoia is een karakteristiek en sfeervol hotel, dat al bestaat sinds 1890 en ligt aan de Passo Pordoi op 2339m hoogte. Het hotel is onlangs gerenoveerd. Er zijn in Passo Pordoi geen uitgaansmogelijkheden, maar het hotel biedt een sfeervolle bar en restaurant waar de avonden gezellig kunnen worden doorgebracht. Tevens beschikt het hotel over een ontspanningsruimte met sauna en whirlpool.
’s Ochtends staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor de gasten klaar en ’s avonds wordt een uitstekend 3 of 4-gangen keuze diner met saladebuffet geserveerd. Zeer beperkt aantal 1-p kamers beschikbaar, toeslag € 125.

Dit unieke op ruim 2300 hoogte gelegen hotel is een echte aanrader voor fanatieke skiërs.
Het eindpunt van de gondellift is een aantal jaar geleden net wat hoger gemaakt, tot op de pas. Daarmee is hotel Savoia beter bereikbaar op de ski’s en is het makkelijker terug te keren na een dag op de piste. Uiteraard moet je nog steeds op tijd zijn voor de laatste lift.

Nadere informatie: www.savoiahotel.net

Hotel Savoia - Passo Pordoi, Italië

Hotel Savoia – Passo Pordoi, Italië

Skigebied

Het hotel ligt direct aan de bekende Sella Ronda, waardoor lange skitochten naar andere plaatsen in dit gigantische skigebied uitstekend mogelijk zijn. De Dolomiti Superski telt 12 grote en kleine sneeuwzekere skigebieden, die samen een el dorado voor de wintersporter en levensgenieter vormen. Het hart van de Dolomiti Superski rondom het Sella Massief bestaat uit een aaneengesloten skigebied van ruim 500 pistekilometers. Ook kan geskied worden op de Marmolada gletsjer.

Logo Dolomiti Superski

Logo Dolomiti Superski

Wil je genieten van een mooie natuur, uitgestrekte skigebieden, nauwelijks wachttijden bij de liften, sfeervolle bergdorpjes en uiteraard de vermaarde Italiaanse keuken, dan ben je hier aan het juiste adres.

Dolomiti-Superskigebied

Dolomiti-Superskigebied

Canazei, Passo Pordoi

Vrijdagavond 23 februari – zondagochtend 3 maart 2024 (volwassenen)

Duur 10 daagse wintersportreis, waarvan 8 dagen skiën
Vervoer Heen- en terugreis met luxe first class Interbus nachtpendelbus vanuit verschillende locaties in Nederland naar Noord-Italië. Van daar met een bustransfer naar het hotel op de Passo Pordoi bij Canazei.
Ter plaatse is geen skibus benodigd, want het hotel ligt aan de piste.
Vertrek Vrijdagmiddag-/avond 23 februari 2024, vanaf diverse locaties in Nederland met als laatste opstapmogelijkheid 21:30 uur Heerlen, NS Station, achterzijde
Opstappen kan ook in (let op: deze details zijn nog niet zeker):
16:00 uur Den Haag, Princessegracht ter hoogte van nummer 6
16:00 uur Zwolle, NS Station achterzijde, Hanzelaan
16:30 uur Amsterdam, Busstation Holendrecht, Meibergdreef
16:30 uur Apeldoorn, La Place restaurant Apeldoorn, Rijksweg 500
17:00 uur Arnhem, Rijnhal, Olympus 1
17:00 uur Rotterdam, Metrostation Capelsebrug
17:00 uur Utrecht, Touringcarhalte, Reactorweg 1, nabij restaurant Meet & Eat
17:45 uur Breda-Prinsenbeek, NS Station, parkeerterrein de Elleboog
18:15 uur Tilburg, Kunstijsbaan, Stappegoorweg 3, 5022 DA
Deze bussen komen om 20:00 uur aan in Maarheeze, Busterminal, Den Engelsman 2a (wisselplaats / eetgelegenheid), waar je overstapt op de bus die om 21:30 uur in Heerlen is, NS Station, achterzijde
Thuiskomst Zondagmorgen/-middag 3 maart 2024, op diverse locaties in Nederland.
Verzorging Deze reis is op basis van halfpension. Het extra ontbijt op de dag van aankomst en het diner op de avond van vertrek zijn bij de reissom inbegrepen.
Skipas De 8-daagse skipas is niet in de reissom inbegrepen. De kosten zullen afhankelijk zijn van de door ons te verkrijgen korting. Reken op € 230 voor visueel beperkten en begeleiders. Voor medereizigers zullen de kosten de normale prijs van € 445 zijn. Exacte prijzen worden bekend in het najaar.

Saunaruimte hotel Savoia

Saunaruimte hotel Savoia

Eetzaal hotel Savoia

Eetzaal hotel Savoia

Terug naar de Inhoudsopgave

‘Een wintersportvakantie in Noorwegen is een unieke ervaring: onbeperkte langlaufmogelijkheden in ongerepte natuur, zuivere lucht, een dik pak sneeuw, een weldadige rust en een ontspannen sfeer. Geen disco, geen drukte. ‘s Avonds gezellig kletsen bij de haard met en paar reisgenoten of eindelijk eens een goed boek lezen. Je voelt je als herboren, ver weg van de dagelijkse beslommeringen. De kosten van een wintersportvakantie in Noorwegen zijn aanzienlijk hoger dan in de Alpenlanden.’

Kamben

Breed Kamben logo

Breed Kamben logo

Land (Regio) Noorwegen (Gol, Golsfjell)
Soort Langlauf
Doelgroep Volwassen leden van de NVSV
Type reis

Geschikt voor meer ervaren langlaufers en zeer sportieve beginners.
Ook sneeuwschoenwandelen behoort tot de mogelijkheden.

Hotel ‘Kamben Høyfjellshotell’ (3 sterren)

Logo van het Kamben Høyfjellshotell

Logo van het Kamben Høyfjellshotell

 • Comfortabel 3 sterren bergpension/hotel met een eigen gemoedelijke authentieke Noorse atmosfeer
 • Alle kamers hebben douche, toilet, telefoon, TV en gratis WiFi
 • Beperkt aantal 1-persoons kamers beschikbaar, toeslag € 200 per week
 • Gratis sauna
 • Het arrangement omvat volpension: ontbijt, lunchpakket en diner
 • Het hotel ligt direct aan de langlaufloipes
 • Nadere informatie www.kamben.no

Langlaufgebied

Golsfjell is een prachtig berggebied, bestaande uit hoogvlaktes en afgeronde bergtoppen. Hierdoor is de hele streek goed begaanbaar voor langlaufers, met name voor sportieve en ervaren langlaufers. Het is een mooi en open landschap, in het westen naar de Hallingskarvet en richting noordoost de bergen van Jotunheimen. Een paradijs voor rustzoekers.

Winters landschap met besneeuwde bomen

Winters landschap met besneeuwde bomen

 

Langlaufers in de loipe met op de achtergrond een heuvel en kleine struikjes naast de loipe

Langlaufers in de loipe met op de achtergrond een heuvel en kleine struikjes naast de loipe

Lege loipes, weids uitzicht, lage bomen en struiken

Lege loipes, weids uitzicht, lage bomen en struiken

Naast de routes in hoog en open terrein vind je er ook genoeg loipes door meer beschut en bebost gebied. In totaal zijn er meer dan 150 km geprepareerde loipes. Onderweg zijn er nauwelijks tot geen cafés of restaurants om iets te eten of drinken. Dat moeten de deelnemers dus zelf meenemen als lunchpakket uit het hotel.

Kamben is het startpunt van de Valhall skisafari. Een Husky sledetocht is ook mogelijk, tegen betaling.

Kamben

Zondagmorgen 21 – zondagavond 28 januari 2024 (volwassenen)

Duur 8 daagse wintersportreis, waarvan 6 dagen langlaufen
Vervoer Heen- en terugreis met vliegtuig van Schiphol naar Oslo. Vanaf daar met bustransfer naar Kamben.
Vertrek Zondagmorgen 21 januari 2024, vanaf vliegveld Schiphol (minimaal 2 uur van tevoren aanwezig)
Thuiskomst Zondagnamiddag/-avond 28 januari 2024, op vliegveld Schiphol.
Verzorging Deze reis is op basis van volpension, inclusief een lunchpakket om elke dag mee te nemen op de loipes. De met zorg bereide maaltijden zijn grotendeels naar oud recept en van de pure kwaliteit van weleer.
Kamben Høyfjellshotel

Kamben Høyfjellshotel

Kamben Høyfjellshotel is mooi gelegen op het grote Golsfjellet bergplateau, op 1.000 meter hoogte. Zoals zo vele hotels in Noorwegen is ook dit hotel van oorsprong een zomerboerderij. In 1922 werd het omgebouwd tot pension en sinds 1936 is het als hotel in handen van dezelfde familie. Het is inmiddels de derde generatie die nog steeds met hetzelfde enthousiasme en gevoel voor traditie de gasten ontvangt.

Rustiek ingerichte hotelkamer

Rustiek ingerichte hotelkamer

Ruime bedden, rustige inrichting

Ruime bedden, rustige inrichting

De oude sfeer van weleer is nog zichtbaar aan de met dikke houten balken opgetrokken wanden en in het rosemaling beschilderde boerenmeubilair.

Vanuit de lounge met open haard heb je een prachtig uitzicht op het weidse winterlandschap.

Een schuilhut naast de loipe met de Noorse vlag (rood met een blauw kruis)

Een schuilhut naast de loipe met de Noorse vlag (rood met een blauw kruis)

De loipes worden gespoord

De loipes worden gespoord

Uitrusten bij een hutje naast de loipe

Uitrusten bij een hutje naast de loipe

Terug naar de Inhoudsopgave

Logo Coomans Wandelcoaching

Logo Coomans Wandelcoaching

Sneeuwschoenwandelen, 9 – 15 maart 2024
La Fouly, Zwitserland

Deze reis wordt geheel buiten de verantwoordelijkheid van de NVSV georganiseerd door Coomans Coaching

Deze week is bedoeld voor wandelaars met een visuele beperking en goedziende wandelbuddy’s. Door samen op pad te zijn in dit winterwonderland en samen ‘buiten te spelen’ daag je jezelf en de ander uit en ontstaat al snel een blindelings vertrouwen. Hoe leuk is het om dit proces in deze geweldige omgeving op een ongedwongen manier te onderzoeken, zodat je daar de rest van je leven plezier van hebt!

Sneeuwschoenen en wandelstokken

Sneeuwschoenen en wandelstokken

Reis met bergwandelaars met een visuele beperking en goedziende buddy’s

Deze week sneeuwschoenwandelen is bedoeld voor bergwandelaars met een visuele beperking en goedziende wandelbuddy’s. De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Je kunt individueel inschrijven als bergwandelaar met een visuele beperking of als goedziende buddy, waarbij er voldoende buddy’s moeten zijn voor 1 op 1 begeleiding. In principe ga je elke dag met een ander koppel (in de groep) op pad.

Groepje sneeuwschoendwandelaars

Groepje sneeuwschoendwandelaars

Wat wordt er van een wandelbuddy verwacht?

De belangrijkste taak van een buddy is natuurlijk de begeleiding tijdens het sneeuwschoenwandelen. Als begeleider ben je tijdens het sneeuwschoenwandelen de ogen van de wandelaar met een visuele beperking. Daarnaast helpen buddy’s waar nodig tijdens de reis, bij het bestellen en dergelijke in restaurants en bijvoorbeeld als iemand met een visuele beperking na het sneeuwschoenwandelen even wil winkelen in het dorp. Er wordt vanuit gegaan dat de deelnemer met een visuele beperking zich zelfstandig kan redden in de herberg.

Wat wordt er van een wandelaar met een visuele beperking verwacht?

Er wordt vanuit gegaan dat de deelnemer met een visuele beperking zich, uiteraard na de eerste oriëntatie, overwegend zelfstandig kan redden in de herberg. Daarnaast is het fijn als je een actieve bijdrage levert aan ‘huishoudelijke taken’ rondom het ontbijt en dergelijke.

Zie voor meer informatie (en aanmelden voor deze reis): www.coomanscoaching.nl/blind-vertrouwen-in-de-sneeuw

Terug naar de Inhoudsopgave

Alle deelnemers aan NVSV-wintersportreizen worden geacht bij boeking bekend te zijn met de in deze reizengids vermelde Geldende algemene voorwaarden, regels en informatie. Deelname aan een NVSV-wintersportreis betekent impliciet dat je hiermee akkoord bent.